Кабинетът "Борисов 2" даде още пари, за да летят МиГ-овете

Белене получава терена на о. Персин за мемориал на жертвите от лагерите
27
Кабинетът "Борисов 2" даде още пари, за да летят МиГ-овете
Снимка: архив, Булфото

Правителството в оставка одобри допълнителни разходи до 9 630 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.

За осигуряване на проекта, чийто времеви обхват е 2016-2017 г., в централния бюджет са заложени 30,52 млн. лева.

Миналата година кабинетът на Борисов отпусна през ноември два транша за тази цел – 15 млн. лв. и 54 млн. лв.

С друго свое решение правителството предлага на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаване на флотилен адмирал Никола Каранов от длъжността заместник-командир на ВМС и от военна служба, считано от 23 февруари. Предложението е във връзка с подаден от флотилен адмирал Каранов рапорт.

На последното си заседание кабинетът прехвърли летището край с. Равнец в собственост на община Бургас. То е с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Районът е предвиден за обособяване на икономически зони.

С друго свое решение правителството предостави безвъзмездно на община Белене терен на остров Персин за изграждане на парк-мемориал в памет на жертвите на тоталитарния режим, загинали в лагера на смъртта.

Имотът от 110 дка с шест построени в него сгради към момента се ползва от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1985 г всичките ни МИГ - ове летяха.
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво са ни тези самолети ,като нямаме армия?
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще ме светне ли какво ТОЧНО се направи и къде ТОЧНО са изтекли тези 15 + 54 = 69 (обичам я тая цифра) милиона за миналата година, при положение че Ненчев е подсъдим по две отделни дела, договорът за ремонт на двигатели беше ПРЕКРАТЕН и реално не съм чул и видял някъде РЕЗУЛТАТ от тези 69 милиона лева?!
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2018 г. ще имаме нов изтребител, НОВ, не 20-30-40 годишен. Ще имаме ако БКП не са на власт.
17
0
 
37
 
! Отговори
жмуда преди 7 години
НАРОДА ДАДЕ ПАРИТЕСТИГА ЛЪГАХТЕ БЕ
16
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте колко струва един час полет с МИГ-29 и един час с F-16. Дори МИГ-а да е по-добрия самолет, се оказва че не сме толкова богати да го експлоатираме. Оптималното решение за нас в момента са 2 или 3 ескадрили по 12-13 самолета Грипен.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123спокойно, ще ви приберат бе.
14
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой нищо никога не е давал на БЪЛГАРИЯ, всичко сме си го купували.БОГ да пази България
13
3
 
41
 
! Отговори
123 преди 7 години
С тази статия за пореден път се описват успехите на гроб, извинете на герб, мигове, белене, тотолитаризъм и т.н, апропо в този момент БЪЛГАРИЯ изпитва крещяшта нужда от отсъздаване на нов затвор от типа Белене за да се приберат там съществата докарали до това ОКАЯНО състояние ДЪРЖАВАТА.
12
3
 
44
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Гледам, след избирането на генерала за президент, почнаха да пускат акита от кабинета на "Мутро 2" и пак ще литнат миговете. Сигурно го е разписал земеделеца Ненчев. Е, пак ще летят самолетите за ужас на соросидските предатели! Браво, ген. Радев! Почна да се понасмита ***!!!
11
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миг-29 е бил най-доброто за времето си, което руснаците са ни дали. И естествено за 30 години ще остарее. Но планерът му е много здрав, така че със смяна на авиониката му, може да служи още дълго. Даже и по натовските стандарти.
10
5
 
53
 
! Отговори
Молба преди 7 години
Моля всички, които са виждали самолет само на картинка, да не дават оценки за МИГ-29. Излагате се.
9
9
 
55
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Да летят Миговете това добре, какво обаче стана с полските ремонти на Ненчев? Да ремонтират поляците МиГ-29 е все едно бай Пешо от Драгалевци да ремонтира БМВ тройка. Тези самолети се нуждаят от нова авионика като на МиГ-35! Сега се канят да купят 3-та ръка Ф-16, това нови самолети ли му викате . това са летящи ковчези за малкото ни останали пилоти .. ако са нови, наистина да са нови, да не се стискат "приятелите" ни от НАТО, едно време Миговете идваха чисто нови от завода ... сега пак бракми!?
8
11
 
48
 
! Отговори
:) преди 7 години
Значи Радев постигна целта си, да накара лъжливия Пинокио Борисов да даде пари за Българската авиация :) По един или друг начин, Радев се справя с нещата... винаги :)
7
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злобните малки човечета заслужават само Цецка за президент
6
7
 
52
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Нещо не си разбрал.Руснаците са казали на Радев,че Миг 29 не е подходящ за тази фигура и е опасно да я прави,но въпреки това той я направи.Вероятно е поел голям риск,но адмирации за смелостта му.А такива като теб,дето се чудят как да излеят злобата си,ще си останат винаги смешни и жалки.За твое успокоение,не си единствен.А за мое-че има и такива като ген.Радев,които са готови да рискуват.
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересна работа.Още миналата година беше одобрен бюджета за тази,по пера,а от тогава се вадят милиони и милиарди,от къде,не знам.Дали с вълшебна пръчица от джоба си ги вадят или има заделени едни сумички за черни дни,от които не се знае колко са усвоени и колко са присвоени.Новото правителство да се разрови,че нещо много замириса.
4
27
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе това джелезо няма ли най-после да се бракува. Да купят 2 ескадрили АН2М и да се куртулисаме най-сетне. Четох коментарии в руски форуми по повод псевдокобрата на президента в клипа. Коментираха, че една такава "кобра", навърта поне 1/4 от моторесурса. МИГ29 е бутиков самолет. Той не е за летене как да е, в момента руснаците го използуват за разходки на туристи. Пълно е с реклами.
3
1
 
48
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Дали имаме толкова кораби, колкото и адмирали :)
2
14
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,хааааа,сега се подмазват на новия президент,а когато той летеше,рискувайки живота си и живота на останалите летци,тогава никой не му обръшаше внимание.Затова и подаде оставка.Защото един земеделец,играейки си на министър прецака въоръжените сили и цяло чудо е,че не стана някой сакатлък.