Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"

Новата платформа иска отмяна на данък "Уикенд" и още пари за учителите
25 яну 2017 19:22,
84
Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"
Снимка: "Булфото"

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви създаването на новия десен проект – надпартийна платформа "Нова република".

Заедно с Кънев старт на инициативата дадоха и други представители на ДСБ, Гражданския съвет и представители на граждански организации.

Сред тях бяха бившият министър и кандидат-президент Трайчо Трайков, депутатите Мартин Димитров, Борис Станимиров, Методи Андреев и др.

Една от първите цели на новата партия е избор на независим зам.-главен прокурор за борба с корупцията, който незабавно да започне работа по ключови афери и по работата на агенции и институции.

Още по темата

"Днес представяме ясна идейна надпартийна платформа, на тази основа започваме контакт с партийни и неправителствени организации и отделни личности, очаквайте още другата седмица учредяване на политическо обединение", каза Кънев, цитиран от БТА.

По време на днешното събитие бе отправена и оферта за общо явяване на изборите към формацията на Христо Иванов Движение "Да, България".

Кънев обяви, че "Нова република" е против явяване на изборите във формат РБ-2.

"Ние сме алтернатива на ГЕРБ вдясно и гаранция срещу коалиция между ГЕРБ и БСП", каза лидерът на ДСБ.

Трайчо Трайков обясни, че платформата в името на нова българска република е основана върху образована нация, силни институции, върховенство на закона и война с корупцията, малка непартийна и работеща администрация.

"Повече от всякога България има нужда от алтернатива в дясно център - принципна, разумна и честна", каза и Мартин Димитров.

"Нова република" се обяви за отмяна на данък "Уикенд" и "метла за агентурата на олигархията, която брани картелите и монополите".

В платформата е записано и незабавно увеличение на заплатите на учителите, университетските преподаватели и българските учени с 20 на сто, но не "на глава", а с оглед на конкретни заслуги.

Предвижда се политика в интерес на българските семейства и преодоляване на демографската криза, социална политика, обърната към слабия и страдащия, силна връзка между българите у нас и зад граница, опазване на природата. Ще забраним рекламата на хазарт в медиите, заяви още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
371 пишеш неща,които преди 7 години
не са ти ясни. Как ще станеш преподавател във ВУЗ, ако не си защитил дисертация? Как според теб се прави наука в БАН, след като повечето "учени" шетат из цялата страна, за да четат на хонорар лекции тук и там? Университетските преподаватели имат научни постижения, не знаеш ли?БАН се бори да защити статуквото си - блато, ама удобно и сигурно!И като знам какви посредствени мои бивши състуденти направиха кариера в БАН, как да преподавам по "учебниците"им (дисертациите им,издадени като монографии?
36
1
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Червените кхмери са под пара. Започва голямото плюене. Не са нужни аргументи - по важното е да имаш богат каруцарски речник и комунистически талант в слово блудството. Сега ще се окаже, че всички са хомосексуалисти, финансови престъпници, ренегати, мразят всички като демона Костов, Сорос им плаща. Между впрочем червените бдителни другари разкриха потресаващия факт, - Костов има 100 000 Евро в КТБ! Няма Дебелян Пеевски, Няма Гергов, Няма Р.Овч и почти целият им висш партиен актив!? Тука е така!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БАН има само червени бански старци и баби!Който прави наука отдавна се е изнесъл от тая клета страна.
34
0
 
0
 
! Отговори
Kih преди 7 години
Ami to savsem taka e i v republika Turkiye - da napravim bratski sasedski sauz s komshiite ot republika Turkiye togava - hem sme si i malko rodnini...
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на тази партийка е ,да минат 1% за да могат да УСВОЯТ Държавни субсидии
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги ми смехурковци...
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рамадан Кънев питате ли се защо спря да се вози в метрото с книжка в ръка пред подставени лица с камери? Ами защото в момента не му е време за такъв тип реклама!
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой по-долу написал Сорос&CIA... което ми звучи като СоРоссия!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 40 Не е мога даповярвам ,чеми сложиха звездички за думата л.а.п.а.т. субсийдии
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взето е едно изказване и е извадено от контекста. Нека да конкретизираме. Новият проект "Да, България" като истинска дясна партия набляга че държи на по-добор образование.В този смисилъ той предплога увеличеване на заплатите на работещите в тази сфера - от начални учители до учени - но само срещу КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ.кажете с какво не сте съгласни?
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е дълбоко невярно. Всички учени в университети ползват убечници правени в БАН и изследвания, правени на терен в БАН. когат станеш преподавател, нямаш време за теренна работа, лекциите ти отнемат твърде много време, не може да хвърчиш всяка седмица по командировки, за да събираш материал, за дисетрация, която ще издадеш след десет години да речем, за фундаментален труд. Университетите предлагат образование, а Академиите - наука. Това са две различни неща, две различни степени.
26
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Вече ми писна от тея политици !за нищо не стават сменят се като ку....ви но ние сме си виновни дет ги търпим
25
1
 
5
 
! Отговори
С това обещание преди 7 години
Радан ще си подсигури няколко хиляди гласа от част от работещите в БАН и семействата им (защото другите по традиция си гласуват за тяхната благодетелка БКП/БСП).Но точно заради това, че искат да налеят пари в последни червен социалистически мастодонт, стотици хиляди НЯМА да гласуват за тях!Сегашната БАН препъва кадърните учени, а не тласка напред науката. Наука може да се развива там, където няма подсигурени условия за мързелуване - в научни звена към ВУЗ-овете!БАН да остане клуб на учените!
24
3
 
4
 
! Отговори
Ръст на заплатите на преди 7 години
така наречените "учени" с 20% ???Радане, ти мастодонта БАН ли имаш предвид? Имаш ли изобщо представа чии деца и внуци мързелуват там и правят трудов стаж, докато печелят пари по други начини? Или нищо не правят в БАН, защото са преосигурени - само вземат малки заплати за джоб харчлък. Малък брой хора работят, защото са без връзки и вярват, че все някога ще им дадат шанс за кариерно развитие, но си остават само с надеждите.НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС само заради това обещание относно паразита БАН !
23
3
 
5
 
! Отговори
Mu преди 7 години
Пак пародии! Нищо не разбирам! Как този проект е десен, като той е леворезбар. На кого казват Рада дълбоката? Е , няма ред.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ми се повръщааа от едни и същи с смешните им партиики. Не разбрахте ли че сте лош материал,колкото и партии да намерите все сте си лош материал.
21
1
 
12
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
Рада дали е поканила на откриването Бай Х.. ?
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане, имаш един полезен ход - разпускаш ДСБ и се скриваш в някой дупка поне за 10 г.Не се пъни повече. За нищо не ставаш. Каква Нова република, кви пет лева?!!! С Трайчо - министър на Мутрата, с Митоди - депутат от ГЕРБ, с Мартинчо - Златното ключе! Хайде, стига смешки.Добронамерен съм! Все пак през 2005 и 2009 г. съм гласувал за ДСБ!
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам голия директор. Пропуск!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля, моля, не такова отношение към моя любимец! Радан е политически Великан. Не подценявайте Сорос&CIA.