Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"

Новата платформа иска отмяна на данък "Уикенд" и още пари за учителите
25 яну 2017 19:22,
84
Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"
Снимка: "Булфото"

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви създаването на новия десен проект – надпартийна платформа "Нова република".

Заедно с Кънев старт на инициативата дадоха и други представители на ДСБ, Гражданския съвет и представители на граждански организации.

Сред тях бяха бившият министър и кандидат-президент Трайчо Трайков, депутатите Мартин Димитров, Борис Станимиров, Методи Андреев и др.

Една от първите цели на новата партия е избор на независим зам.-главен прокурор за борба с корупцията, който незабавно да започне работа по ключови афери и по работата на агенции и институции.

Още по темата

"Днес представяме ясна идейна надпартийна платформа, на тази основа започваме контакт с партийни и неправителствени организации и отделни личности, очаквайте още другата седмица учредяване на политическо обединение", каза Кънев, цитиран от БТА.

По време на днешното събитие бе отправена и оферта за общо явяване на изборите към формацията на Христо Иванов Движение "Да, България".

Кънев обяви, че "Нова република" е против явяване на изборите във формат РБ-2.

"Ние сме алтернатива на ГЕРБ вдясно и гаранция срещу коалиция между ГЕРБ и БСП", каза лидерът на ДСБ.

Трайчо Трайков обясни, че платформата в името на нова българска република е основана върху образована нация, силни институции, върховенство на закона и война с корупцията, малка непартийна и работеща администрация.

"Повече от всякога България има нужда от алтернатива в дясно център - принципна, разумна и честна", каза и Мартин Димитров.

"Нова република" се обяви за отмяна на данък "Уикенд" и "метла за агентурата на олигархията, която брани картелите и монополите".

В платформата е записано и незабавно увеличение на заплатите на учителите, университетските преподаватели и българските учени с 20 на сто, но не "на глава", а с оглед на конкретни заслуги.

Предвижда се политика в интерес на българските семейства и преодоляване на демографската криза, социална политика, обърната към слабия и страдащия, силна връзка между българите у нас и зад граница, опазване на природата. Ще забраним рекламата на хазарт в медиите, заяви още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
9
 
! Отговори
борис преди 7 години
ако пак не вземат ицо петрофф в ръководството, нищо няма да излезе.без ицо са заникъде, само на заден ход ще я карат.
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая мижитурка и за ваксаджия не става къв проект бря журналисти,нали ги видяхте кви ги вършеха 2 г. и за последно искаха да правят правителство с 10 депутата,сега се чудят как да влязат пак в парламента да излъжат хората да гласуват
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До QwertyИ на народите в Близкия изток, с изключение на Израел (където учителите са много добре платени) вероятно учителите им са били зле платени и никой не си е мърдал пръста да ги образова хората. И виж какъв е резултата! Пълен резил! За да се съсипе една държава, трябва да се съсипе образованието. Като няма образовани кадри, няма и лекари. Кой ходи при неуки и самоуки лекари? Като няма образование няма и инженери, да движат индустрията. Като няма индустрия, няма и среден и малък бизнес!
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия видяха че няма да влязат в следващото НС и сега се натягат и се чудят какво да направят само и само да додрапат до топлите си депутатските си местенца за поредните 2 години защото Баце вече доказа че 4г. не може да изкара,властта много му натежава,хвърля оставка и го караме на избори.То стана така че през година избори-я кмет я парламент я евродепутати я за народни изздедници. И така до кога?
13
12
 
1
 
! Отговори
Qwerty преди 7 години
Нито на учителите трябва да се вдигат заплатите на този етап, нито пък да се отменя данъка за 'товарните' аудита.
12
6
 
14
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Продължават да работят за комунистите.....
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давам им 1,5% на изборите.А на бас.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въй - методи АНдреев. Ако Христо Иванов има глупостат да се съедини със което и да е формирование в което е Методи Андреев, няма да гласувам за него както възнамерявах. Методи андреев е много зъл човек, само Атанас Атанасов и Цветан Цветанов може да се мерят с него.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Трайчо Трайков не беше ли клиент на прокуратурата?
8
13
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Щом Каролев плюе Радан а всичките медии на Пеевски скочиха на "Да, България", май наистина са на прав път! Моя глас отива за тях!
7
4
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Абе то народа го е рекъл,че нов бар.дак със стари к....и не става,ама нейсе нека се опита барем.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане ти се бе заклел, че няма да участваш в правителство с Бойко Борисов, а излъчихте 6-*** минстри, с неговия мандат сред които заместника ти - Москов и ползващия се с подкрепата ти - Хр. Иванов. Как се извъртя така? Ти с Кунева говореше, че няма да работиш?
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и МИтоди Андреев ще е част от тази партия,провалът и е сигурен.
4
4
 
14
 
! Отговори
Е как десен бре преди 7 години
Тоз не му ли викаха РАДА-ДЪЛБОКАТА.ГЕЙ ПАРАДИ ЛИ ПАК ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ СЪС СТАНИШЕВ?
3
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не че бих гласувал за ДСБ, но това е наистина партия с дясна политическа ориентация. А ГЕРБ с Бойко е от всичко по малко. Никога не е сигурно какво може да се очаква от него. И всяка малка партийка, която му се е хванала на въдицата е отишла в небитието. Така стана с Яне Янев партиясь, а следващите ще са пишман-реформаторите на Мегленка Кунева, Найден Зелен-горски и т.н.
2
8
 
5
 
! Отговори
гроб плевясал преди 7 години
Боковите гласчета ще се разбягат, особено ако овекът се свърже с повечко НПО-та му е в кърпа вързано влизането. И старата песен на нов глас.
1
12
 
6
 
! Отговори
Успех ! преди 7 години
На добър час ! И не забравяйте, че обединение на база на общ позитивен знаменател, а не разграничавне на база на позитивен максимализъм прави силата и носи успех ! И нека обединението около тази платформа има общ лидер, но не от ДСБ, а безпартиен от типа на Трайчо Трайков !