Радев търсел баланс с назначението на Герджиков

Световните агенции с коментар за новия служебен премиер
25 яну 2017 08:05, Александър Попов
53
Радев търсел баланс с назначението на Герджиков
Снимка: Булфото, архив

Назначението за служебен премиер на бившия председател на парламента професор Огнян Герджиков от българския президент Румен Радев показва, че Радев, който встъпи в длъжност в неделя, след като спечели президентските избори с подкрепата на опозиционните социалисти, се стреми към приемственост и баланс, пише агенция Ройтерс в кореспонденция от София.

Още по темата

Радев насрочи парламентарни избори на 26 март и ще разпусне парламента в петък, след като десноцентристкото правителство на премиера Бойко Борисов подаде оставка през ноември след поражението на кандидата му на президентските избори.

Настроеният приятелски към Русия Радев вероятно ще назначи дипломата Ради Найденов, сега посланик на България в Германия, за министър на външните работи в служебното правителство, за да потвърди ангажимента на София към съюзниците си в Европейския съюз и НАТО, добавя Ройтерс.

Социологически анкети сочат, че на парламентарните избори ще има оспорвана надпревара между консервативната партия ГЕРБ на Борисов и социалистите, което дава основание да се прогнозират трудности при съставянето на правителство, отбелязва Франс прес.

До средата на четиригодишния мандат правителството на Борисов успя да възстанови политическата стабилност след месеци на протести срещу корупцията, но популярността му се стопи заради забавянето на мерките за борба с корупцията и бедността и за реформиране на съдебната система в най-бедната страна в Европейския съюз, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
31
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
заради забавянето на мерките за борба с корупцията и бедността и за реформиране на съдебната система......само Борисов е учуден защо изгуби изборите.
10
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам какво е търсил, обаче това което показа от както е президент, за сетен път ме убеждава , че от фуражка добро няма.
9
12
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това не е баланс а еазделение на бьлгарите тои и ради наиденов са от кабинетана симеон борисов което за част от хората е неприемливо така че всички безпартиини кото гласувахме за ген радев на парл избори да попьлним квадратчетоЗА НИКОИ нито мажоритарния вот мина сега пьк заклети царисти утре и тока катоспре
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"....как ще назначи някой нов и неопитен да оплеска всичко..."...като може да назначи някой стар и обигран, който вече е оплесквал всичко.
7
26
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Оставете го да се осеrе льотчикът... - той сам ще катапултира...
6
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев почна с издънките. Надявах се да не е така, но не може да се очаква друго от човек назначил любовницата си за секретарка-пиарка на държавна хранилка.
5
1
 
27
 
! Отговори
А преди 7 години
Електората, е отново в дисбаланс
4
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В телевизионно интервю с Антон Хекимян Радев потвърди и не отрече, че при напускането си на армията е взел наведнъж 130 000 лв.Тази сума как кореспондира с наслагвания образ на Радев на "социалният президент" от хората на БСП преди изборите?
3
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-гнусно и долно същество от българският комунист!Т.н. президент Радев не е изключение!!!
2
15
 
22
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Баланс търсел....Се едно да пробва да отслабне на дуета от пръжки и сланина.Румба, кака К. ше си свърши работа с тебе и ще те ритне под рейса.
1
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадецът на самолетно гориво назначи крадецът на държавния резерв!