Радев търсел баланс с назначението на Герджиков

Световните агенции с коментар за новия служебен премиер
25 яну 2017 08:05, Александър Попов
53
Радев търсел баланс с назначението на Герджиков
Снимка: Булфото, архив

Назначението за служебен премиер на бившия председател на парламента професор Огнян Герджиков от българския президент Румен Радев показва, че Радев, който встъпи в длъжност в неделя, след като спечели президентските избори с подкрепата на опозиционните социалисти, се стреми към приемственост и баланс, пише агенция Ройтерс в кореспонденция от София.

Още по темата

Радев насрочи парламентарни избори на 26 март и ще разпусне парламента в петък, след като десноцентристкото правителство на премиера Бойко Борисов подаде оставка през ноември след поражението на кандидата му на президентските избори.

Настроеният приятелски към Русия Радев вероятно ще назначи дипломата Ради Найденов, сега посланик на България в Германия, за министър на външните работи в служебното правителство, за да потвърди ангажимента на София към съюзниците си в Европейския съюз и НАТО, добавя Ройтерс.

Социологически анкети сочат, че на парламентарните избори ще има оспорвана надпревара между консервативната партия ГЕРБ на Борисов и социалистите, което дава основание да се прогнозират трудности при съставянето на правителство, отбелязва Франс прес.

До средата на четиригодишния мандат правителството на Борисов успя да възстанови политическата стабилност след месеци на протести срещу корупцията, но популярността му се стопи заради забавянето на мерките за борба с корупцията и бедността и за реформиране на съдебната система в най-бедната страна в Европейския съюз, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е от стария бардак на НСДС и е ясно че ще продължава по вече проиграните корупционни схеми.
30
1
 
1
 
! Отговори
22 януари преди 7 години
И марсианец да стане министър-председател , платените тролчета пак злобно ще го оплюят!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ако е търсел баланс, щеше да проведе преговори с политическите сили, а обсъждане нямаше. Отново президентът настъпи мотиката
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинет направен натъмно със стари кримки. Ясно е че *** е в паника и се чуди какво да прави.
27
1
 
2
 
! Отговори
Герджиков е професор преди 7 години
м-да, няма как да не констрастина (не) приятно с назначенията на Мутрафона.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
през 2001 царя доведе чисто нови хора - един не познавахме - прокопсахме ли?През 2009 Борисов също доведе чисто нови хора- - послушковци - чудим се как да се отървем от тях.Радев е заложил на хора с опит.той опитът не се създава на 27 години като Калина илиева, нито като забършеш Ана-Илиева борисов от Околовръстното направо за министър.
25
3
 
3
 
! Отговори
месара преди 7 години
няма кооойййй , летеца генерал се чуди от къде да намери хора за тоя кабинет - а така се изхеърляше ! другарката *** не си е свършила работата както трябва , за нея сега е по важно да изгони всички неудобни за нея от бсп !!! генерале генерале , такъв ти го забиха че не само няма да можеш да вдигнеш самолета , няма да можеш и да го стартираш !
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А честито ! - на този от БСП-то няма да му дадат да си вдигне гащите.Слушко - послушко !
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХХАХАХА РУСКЯТ ГЕНЕРАЛ ПЪРВО ОТИДЕ ПРИ СОПОЛАН ПАСИ ЗАДА НУ ЦЕЛУНА РЪКА И ОБЕЩА НА СИНЕДРИОНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА ПОСЛЕ НАЗНАЧИ ЕВРОАТЛАНТИК ЗА ПРЕМИЕР Това е истински генерал мишо мишов .Сега ясно ли ви е ,че мишо ще управлява мишо ....
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързо забравяне, че герджиков беше *** на мадридския крадец.
21
12
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Проф. Герджиков е изтъкнат учен юрист. Във всички случаи е за предпочитане пред *** физкултурници, милиционери и пожарникари.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и Огито ще направи всичко възможно чорбата да спечели пак ще има загубени пари , пак ще има спиране на фондове , пак ще има отмяна на проекти .От днес се започва да потъва БГ
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изнервенАз не съм гласувал за никой на изборите за това ви казвам , че вие българите за пореден път се заблудихте същото е с рекламите като рекламирват нещо ново пак се заблуждавате и после цъкате и ругаете нали имаше ден за размисъл къде бяхте в Гърция ли ?
18
5
 
17
 
! Отговори
ЧАН преди 7 години
Който търси "баланс" ,не вади "оръжие" за борба със злото...ЕЕЕее,г-н Президент."Търсейки баланса" ПОДАРИХТЕ НА БОРИСОВ ТРЕТИ МАНДАТ....НА БОРИСОВ-ЧЕСТИТО,А НА БЪЛГАРИТЕ-МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ......Сбогом мечти! Не след дълго,тук ще остане само споменът за територията на една бананова република......Изходите са два. Пушките,или ..туба бензин,клечка кибрит и....отначало ,но на чисто......Радев възкреси отново няколко политически мумии.Печално...
17
2
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Все пак има някакъв баланс и за нас другари.Радев можеше да ни пробута и други Херои на прехода.Например заслужилия крадец Стефчо удостоен с пет оправдателна присъди.Бъки Валяка крадец и разрушител.Дълга е резервната скамейка на демократите.Наредени демокраД крадец демокраД крадец.Браво Радев Браво Румба! Кажи на кака си Куриери гласове на кукловод лято за март да забрави.
16
11
 
21
 
! Отговори
Ал Бънди Президенте преди 7 години
Хахаха, команданте шофер на самолет, символа на промяната сложи една от най-гнусните муцуни на прехода за МП :-) Видяхте ли будалчета мамини как се наведохте да му гласувате в поза партер на новото лице и той ви го спусна без парашут там където слънце не огрява. Вервайте на Корни- "е този път няма да крадем".....толкова късопаметен и *** народ едва ли има в универсума. На всеки две-три години ви пускат една и съща муха и лапнишараните кълват ли кълват....
15
5
 
25
 
! Отговори
По Радой Ралин преди 7 години
За кой ли пъът, по стар път!
14
8
 
13
 
! Отговори
ЕМИГРАНТИТЕ ПОМНЯТ ! преди 7 години
Преди 30 год. аз и много мои приятели избягахме от България затова, че комунизма беше шуробаджанащина и не даде възможност на безпартийните млади, образовани хора да напреднат. Комунистическата партия каза - ЩЕ ВЗЕМЕМ ОТ ВСЕКИ СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ И ЩЕ ДАДЕМ НА ВСЕКИ СПОРЕД ПОТРЕБНАСТИТЕ. Така БКП даде правата на неспособните с нарастващи потребнасти (роми и превилегировани комунистически синове и дъщери). Така храта със способности си събраха куфарите и с риск за живота си напуснаха страната
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи сме будали да изберем тоя
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се тука някои другари продължават да очакват от Радев излизане от ЕС и НАТО, присъединяване към Русия и връщане на комунизма ...Мокри пенсионерски сънища.