БСП за управлението: Затвърди се усещането за слаба държава

Димитър Горов прогнозира следващ шарен парламент
26 яну 2017 10:55,
5
БСП за управлението: Затвърди се усещането за слаба държава
Снимка: bgonair.bg

Оценката за 43-ото Народно събрание беше дадена от хората на президентските избори. Те показаха, че това е един наказателен вот за това управление. Това каза пред Bulgaria ON AIR Димитър Горов, народен представител от ПГ на БСП.

По думите му работата на НС се е характеризирала с основното договаряне на парче на подкрепа за конкретни желания на управляващото мнозинство.

"Тези договорки понякога включваха партии в леката периферия на опозицията, изключвам БСП", поясни Горов.

"Като резултат в тези две години се затвърди усещането у хората за една слаба държава, с ниска социална чувствителност и с огромни претенции за самодостатъчност на управляващата партия ГЕРБ", допълни той.

Депутатът прогнозира, че в бъдеще отново ще имаме един доста шарен парламент, което е възможно да доведе до трудно формиране на управляващо мнозинство.

"Тук въпросът опира до това да не се мислят коалиции на база лидерски договорки, а на база политики", настоя Горов.

Според него в следващия парламент видимо трябва да се засили усещането, че държавата е на мястото си, че има отношение и към икономиката, и към образованието, и към здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
Нико преди 7 години
То след БСП не остана държава
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слаби са ви лъжите и манипулациите другари социалисти(комунисти).Ще дойде момент когато и да казвате истината никой няма да ви вярва, аналогично на финала на българската народна приказка ,,Лъжливото овчарче,,!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя и фамилията му подсказва, че е слязъл от гората - горов!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в последните седем години само герб управлява, така че да - слаба е държавата. Вижте само държавният дълг гот 26 милиарда.
1
6
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"БСП за управлението: Затвърди се усещането за слаба държава"...------------------------------------------------------------------------------------------------Ако БСП се смята за държавата... - вярно е...