Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като ще почне един ЖИВОТ ! - швейцарците ще си прережат вените от завист.
7
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е силен и хитър лидер ... нищо чудно и да обърне Бойко.ДПС е в джоба и ""патриотите"" също ще и клекнат.Бойко може да се окаже надигран
6
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе как може от парламентарната трибуна да агитираш за следващите избори!!?И няма ли кой да ги осъди такива за лъжите които изричат!Егати безскруполните хора
5
9
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Въпрос:Колко би могло да струва на бюджета ако държавата приеме закон да изкупува ипотеката(до 100 000) годишно на семейства с две деца, и да си я прибира с лихва равна на официалната инфлация.Семейството ще спечели от разликата с кожодерската банкова лихва.Дървжавата - от ДДС за детки стоки.Постижима ли е такава мярка за поощтряване на раждаемостта?Моля за мнения!
4
6
 
22
 
! Отговори
:o преди 7 години
А шшшштига бье
3
42
 
23
 
! Отговори
Маг преди 7 години
По големи крадци и наглеци от герб нема.И всичко се пере от БАКБ
2
2
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До NemecaТо не е спирало никога !
1
20
 
46
 
! Отговори
Nemeca преди 7 години
Нека краденето започне .................... сега :)