Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
33
 
15
 
! Отговори
Мустака преди 7 години
Герберасти крадливи ,писна ни от вашите неуки Калинки начело с боко и цецо дайте път на способните.Иначе ще ви изритаме.
247
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малийййй, таа лъже и обещава на квадрат в сравнение със Сидеров бе :)))
246
8
 
30
 
! Отговори
бг преди 7 години
Популисти- комунисти!Има ли някой да им вярва?Толкова лъжи и предизборни трикове,че вече няма кой да се връзва на трикояе и машинации или пък не?Много е нелепо като почнат да обещават преди избори,а после нагло и безочливо овъртат.Помним и Станишев и Масларова и Бисеров и Мургина и Р.Овч и Корнелия.Стига само думи и обещания
245
26
 
16
 
! Отговори
Б.Б преди 7 години
Скъсай гербер,спаси Родината.
244
6
 
25
 
! Отговори
Тито преди 7 години
И от къде пари за всичко това? На някои пенсиите са им ниски, защото или не са се осигурявали постоянно или осигуровките са им били малки. Значи пари в НОИ почти не са влизали от тях. А сега ще им преизчисляват ниските пенсии. Къде е тука социалната справедливост на социалистите? Къде са парите?
243
21
 
15
 
! Отговори
Цецоуу преди 7 години
Б.Б и ГРОБ изпълниха обещанията си, взеха от бедните и дадоха на богатите, да ви видим вас.
242
34
 
11
 
! Отговори
Гарантирано от гроб преди 7 години
Доста добри намерения от един отговорен политик.Няма нужда да се давите и плюете от злоба, вас ви търпяхме два мандата.
241
1
 
18
 
! Отговори
izh преди 7 години
Никой не може да изпълни това което ние ще ви обещаем
240
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ставаме социалистически оазис на Балканите, също както Венецуела в Латинска Америка. Само от родната столетница не са уточнили ще има ли достатъчно тоалетна хартия. Понеже във Венецуела няма, а и нашите празни щандове от Луканово време още ги помним...!
239
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да кажа нещо за БСП, преди кризата са знаели че криза се задава, вместо да вземат нужните мерки да ни удари по слабо, те направиха точно обратното, за да заложат капан на тия след тях, и за да кажат хората че при тях е било по- добре. Ето такива държавнически решения взима тая партия, за да бъде във властта. Съсипаха много съдби, и да не говориме за другите катастрофи, КТБ, АЕЦ Белене, Луканов, Виденов, не забравяйте тия неща хора, пак продължават да ви лъжат в името на властта.
238
6
 
27
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Тези ако пак успеят да ни прилъжат ,дупе да ни е яко !!!
237
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За неспазени обещания няма наказания обаче, това е проблемът, затова всички ни обещават какво ли не. Иначе силна реч, много силна даже, особено последните думи.
236
8
 
30
 
! Отговори
спомени преди 7 години
Като чуя БСП и се сещам за Виденов и Луканов.А сега и за Радев,Нинова и Йотова!Затова как полицаите млатеха студенти пред парламента,как НС бе оградено с желязна ограда и кордони с полицаи.Как Ана Витанова ходеше с бинтована ръка,защото нечия глава се е оказала по твърда,а после протестираше за по висока заплата.Познати картинки.
235
3
 
30
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Тая колкото и старателно да лъже едва ли някой разумен човек ще се хване на лъжливите й обещания!Близо 50 години ни лъгаха,че и на нашата улица ще дойде празник,само,че празник ВИНАГИ има на тяхната улица?! За толкова години НЯМАТ СВЪРШВАНЕ ЛЪЖЦИТЕ ОТ ТАЯ ПАРТИЯ-СТОЛЕТНИЦА?! И как ще имат свършване като едното им е кредо е т.н. ПРИЕМСТВЕНОСТ-ами ето тя възприема от Станишев,МИхов и другите преди тях - да обещава с лъжи?! Долна работа! Не се научиха да работят ?!
234
4
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
До Анонимен-Преди да пишете такива глупости отидете на лекар! Явно е , че страдате от амнезия. Припомнете си Луканов, Беров, Станишев, Тройната коалиция, Орешарски и ако не сте до такава степен зомбирани от "партията майка" и ви е останала някаква мисловна дейност опитайте се да анализирате причините за това моментно състояние на българския народ. Запознайте се с истинската история на любимата Ви партия и тогава едва ще сътворявате такива "бисери".
233
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕНКИТЕ НЯМА ДА МИРЯСАТ ДОКАТО НЕ ИЗРАВНЯТ БЪЛГАРИЯ, ДО КАТО НЕ Я ПРЕВЪРНАТ В ПУСТИНЯ- ПОЗОРИТЕ БЪЛГАРИЯ, С КАКЪВ ХЪС И КАК СЕ КЕФЯТ КОГАТО НИЖАТ ЛЪЖИ- СРАМУВАМ СЕ ОТ ТИЯ ДЕТО САМИ СЕ КРАДАТ- НАМЕРИХТЕ ЛИ 12 000 ЛВ ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ПАРТИЙНАТА ВИ КАСА- ХОРАТА НЕ ГИ ПУСКАТ ДО ПРАГА СИ ТЕ НА ЛЕГЛОТО СЕ ИЗЛЕГНАЛИ- АМАН, АМАН-
232
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вервайте и, за 800 дена ще ви оправи, за да има социална политика трябва да има работеща икономика или друг вид приходи различни от заеми. При тая структора на обществото това е абсолютно невъзможно, това означава поредната катастрофа от тази социалноотговорна партия на олигарсите.
231
3
 
25
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова.Госпожо Нинова ,как ще е безплатно като всеки месец си плащам вноските !И какво ще стане с безплатното ,ако всички почнат да хитреят и не си плащат ?
230
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отрицание на глобализма, мигрантите - кой откъдето е дошъл... Малко на национализъм си е позволила да избие. Това ми харесва обаче!
229
3
 
6
 
! Отговори
А досега? преди 7 години
Досега не изглеждахте много разтревожени, ама като сте рекли, че ще бъдете спокойни само когато заблагоденстваме ...