Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
1
 
0
 
! Отговори
void преди 7 години
Има правописна грешка в заглавието - написали сте "ЕЩ" вместо "Р" - така четем грешното "Обещано от БСП" вместо правилното "Обрано от БСП".
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрий личната карта на баба си, спаси България от комунистите и поредния фалит!Изкукалите старци се хващат на всякакви телефонни или комунистически измамници. Но докато с телефонйите измамници само те го отнасят с комунистите страдаме всички.
286
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички.И едни мармот завиваше шоколад в станиол....
285
0
 
1
 
! Отговори
бсп преди 7 години
реално ще крадем пове4е
284
0
 
4
 
! Отговори
Бай Добри преди 7 години
Беден ром бил поканен на сватба. Започ -нало наддаването.Един подарявал лека кола,друг - къща.А бедния ром нямал ни-що.По едно време се престрашил и попи-тал:"Абе,кога ще ги получат тези неща, де -то ги дават на младоженците?""Ами,никога"-отвърнал му събеседника. "Само се обещават."Тогава *** сме-ло станал, взел микрофона и се провик- нал: "А аз подарявам на младоженците коня и каруцата си".Та така и с тези, вашите обещания .
283
1
 
8
 
! Отговори
No comment преди 7 години
Тоя *** и дъщеря си ще обещае само да докопа власта.БСП е труп
282
0
 
12
 
! Отговори
Нашенски далавери преди 7 години
До ЗагриженТи поне едни дънки си можел да си купиш. Други са много по-прецакани.Преди десетина години почина наш възрастен съсед. Имал застраховка "Живот", направена още през 50-те години на 20-и век когато е бил ерген. Бил изплатил тази застраховка за 30 г. - такива били условията.Един месец след *** му неговата вдовица отиде да изтегли парите, очаквайки солидна сума. Казали й, че може да получи само 50 СТОТИНКИ, защото през всички тези години е имало инфлации и обмен на парите!
281
0
 
15
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
До Ял попара 330Прав си - БСП искат да правим вноски за апартаменти и кола 20-30години и накрая да ги приберат...И аз помня - спестовна застраховка живот, на мое име, която баба ми плащаше всеки месец в продължение на 18г. от която получих сумата за един чифт дънки... от битака!?!?!?!? а беше сметната за да ми купи автомобил.
280
0
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Обещанията от кой пленум на БКП ги копира другарко Манолова?
279
2
 
26
 
! Отговори
СС преди 7 години
"Всичко, което комунистите знаят за парите, е как да ги откраднат от другите хора" - Конрад АденауерПрав е бил човека, нали другарко Лъжа-Корнелия? :) :)
278
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха интересно кои ще трябва да плаща сметката този път че нещо не останаха много работещи хора в бг. Г-жо нинова правилния път е точно обратен вдигане на пенсионната възраст, орязване на помощите за ромеите и другите търтеи, изчистване на системата от мними инвалиди, уволняване на 50% от депутатите и други подобни...
277
4
 
36
 
! Отговори
Куканелийо! преди 7 години
Не забелязваш ли, че носът ти вече е станал две педи дълъг?Защо ли? Питай онова, дървеното човече от детските книжки!
276
4
 
42
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Явно в тази държава е пълно с БАЛЪЦИ щом се говорят врели некипели.Г-жо вашата партия в мирно време фалира държавата три пъти.Началото на 70-те.При разпада на енергийната система.В Бургас беше петък,в Русе понеделник а в Пловдив вторник.89- 91 Лукановите зими.97-Жан Виденов.И накрая КТБ.САЩ КЕЙМБРИДЖ .
275
4
 
22
 
! Отговори
До Ял попара преди 7 години
Тайната е в подробностите. В случая Другаря Тодор Живков беше удължил възрастта на младежите до 40 годишна възраст. Важно е да се четат партийните конгреси! Там всичко се случваше в светлото бъдеще . . .
274
5
 
30
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Тъкмо четох биографията на Корнелия Нинова. Забелязах че е отстранена за престъпление по служба и си спомних един мой разговор с колега като бях в България.Той твърдеше че всички известни комунисти са с криминално досие.
273
3
 
29
 
! Отговори
Пенсия преди 7 години
От обещанията е пропуснато само едно - ще изпращаме организирано пенсионерите на море.
272
2
 
33
 
! Отговори
Ял попара преди 7 години
Бях млад и ми обещаваха апартамент с вноска от 1960 год. с вложени пари за три тристайни. След като обещаващите ги откраднаха спестих на ново и си купих през 2014год. Младите да се надяват от БСП до 2060 год.
271
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И МИНЕРАЛНА ВОДА ЗА СИЧКИТЕ---ама да е студена и сервирана в чаша
270
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БерлинBerlin bravo za tazi replika. Az jiveia v USA ot 23 godini i moga da ti kaja che tvoiata replika e mnogo tochna V nikakav sluchay ne viarvaite na takiva kato Ninova
269
16
 
7
 
! Отговори
До 324 преди 7 години
И на Цецка Цачева синът и е в САЩ,но за нея-може,нали всички от ГЕРБ са миропомазани.