Ананиев свиква съвета за финансова стабилност

Стрес тестовете на пенсионните фондове в дневния ред
27 яну 2017 15:45, Екип на Investor.bg
14
Ананиев свиква съвета за финансова стабилност
Снимка: Булфото, архив

Консултативният съвет за финансова стабилност ще заседава следващата седмица. Съветът ще обсъди предстоящото обявяване на резултатите от оценката на качеството на активите на небанковите финансови институции. Резултатите от стрес тестовете се очаква да излязат на 3 февруари.

Това съобщи служебният министър на финансите Кирил Ананиев, който днес пое ресорното министерство от Владислав Горанов, информира Investor.bg

Заседанието на съвета се свиква по препоръка на Горанов, каза още Ананиев. В него ще участват освен финансовия министър и гуверньорът на Българска народна банка (БНБ) Димитър Радев и председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова.

Ананиев обяви, че акцентите в работата на повереното му ведомство са осигуряването на средства за провеждането на парламентарните избори, които ще бъдат на 26 март, и българското председателство на Европейския съюз през 2018 г.

Относно парите, които ще бъдат похарчени за ангажиментите около председателството Горанов каза, че средствата не бива да надвишават 150 млн. лв. общо за трите години.

Досега се движим добре и не вярвам лимитът да бъде достигнат, допълни той.

Кирил Ананиев, който досега беше зам.-финансов министър, добави, че "влиза в една добре подредена къща“.

Той обеща да изпълнява стриктно приетия Закон за държавния бюджет за 2017 г. и няма да толерира прищевки и излишни харчове.

Предстои ни работа по актуализацията на Конвергентната програма и Националната програма за реформи, както и подготовката на 3-годишната бюджетна прогноза за 2018-2020 г., обясни Ананиев.

Той добави, че служебния кабинет няма право да прокарва нови политики и не е в интерес на никой мандатът на кабинета „Герджиков“ да бъде по-дълъг от необходимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега другарите ще проверят състоянието а след това ще го приватизират разбирай присвоят. Толкова време са чакали да се качът на масата и ако не съумеят за два месеца да си тръгнат с по едно милионче в най лошият случай за чих х.й са на власт?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато някой е на власт се стреми банките, икономиката, магистралите ......... да работят добре , а опозицията да му търси кусури и да ръчка ! Ако с ръчка не става се намират млади и красиви платени соросиди ! Ако и това не помага ПЛЕВНЬО организира блокиране на Университета .............,е чак тогава БОКО краде 240 000 000 от КТБ и тя.....Фалира !!!!! Наистина ли 12% от българите се облажиха и подкрепят ГЕРП !!!
6
2
 
11
 
! Отговори
аз съм Сорос куклвод преди 7 години
знаете ли какво ше стане .....сега ше ви обяснат как няма никакъв проблем с пенсионните фондове и всички са на печалба ..... активите им са сигурни и на + .....разбирате се нищо подобно няма .....всички пенсионни фондове са твърдо на червено а пък огромните им такси и заплати на служителите им ги правят фактически чисти пирамиди които директно ги праявт на червено ....200 бона заплата взима шефката на Доверие ........таксите пък са изяли над 1 млрд лв от активите на тези фондове ...... успех
5
0
 
14
 
! Отговори
аз съм Соросоид ! преди 7 години
ми то у нас всичко пирамида ....от банките до пенсионните фондове през политиците и политиката .....
4
3
 
11
 
! Отговори
аз съм Соросоид ! преди 7 години
да , у нас се очертава страхотна социална криза ......всички пенсионни фондове са на червено а се опитват да лъжат и да ги изкарат на + ....... не им давайте парите си !
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвет за финансова стабилност - ха ха ха, и в него участват хората които организираха грабежа на КТБ. Вероятно ще умуват какво още има за крадене
2
2
 
7
 
! Отговори
аз съм Сорос куклвод преди 7 години
пенсиноните фондове са чисти пирамидки .....всичките са на червено средно от -1,7 % без инфлация ....прибавете и инфлация и дрикетно на -4 % , -5 % ше отиде доходността им .... просто ако не менидждър на пари или финасист си вкарайте парите в НОИ и стоите мирно .... предстоят интересни времена а лихвите на рекордно ниски нива ....
1
2
 
12
 
! Отговори
Опс преди 7 години
Стрес тестове се правят когато има съмнения!