Целите пред туризма ни: Качествен продукт и спокоен сезон

Първи приоритет за Стела Балтова ще бъде да се осигури сезона
27 яну 2017 19:20, Екип на Investor.bg
24
Целите пред туризма ни: Качествен продукт и спокоен сезон
Снимка: архив Булфото

Два основни приоритета си поставя служебният министър на туризма Стела Балтова, която днес прие поста от Николина Ангелкова в Министерството на туризма. По време на кратката церемония във ведомството Ангелкова пожела успех на приемника си, отчитайки, че с екипа си в последните две години е позиционирала туризма като движеща сила на икономиката на страната.

Първи приоритет за Балтова ще е постигането на спокоен летен сезон чрез контрол и регулации. На второ място е маркетирането на националния туризъм, каза Балтова и посочи, че ще акцентира не върху броя на туристите, а към качеството на туристическата услуга, която предлага България.

Още по темата
Балтова отчете, че Ангелкова е създала институцията на Министерство на туризма и увери, че ще продължи да работи за институционалното развиите на туризма и превръщането на сектора във важен за икономиката на страната.

В края на следващата седмица Балтова ще информира за оперативните цели в мандата си, след като се запознае с дейността на министерството.

Тя увери, че ще разгледа обществените поръчки, дейността на отделните звена във ведомството. При намиране на грешки те ще бъдат обективно поправени, заяви Балтова.

Извървяхме малка крачка по време на мандата си, каза от своя страна Николина Ангелкова.

Прогнозите ни се оправдаха за броя на туристите - с 16 % е ръстът спрямо 2016 година. За първи път чуждите туристи надвишиха броя на населението в България, отчете тя. И изрази надежда, че работата ще продължи със същия темп.

За две години имахме много предизвикателства, но успяхме да приемем всички нормативни актове, приехме и правилата за системата ЕСТИ, която предстои да заработи. Успяхме да си върнем доверието на руските туристи, продължи Ангелкова.

До 31 март трябва да има заповед за плажовете, които не са охраняеми и подчерта, че при търговете за ивиците се е водела от държавния интерес. Общо приходите от концесии и наеми са над 14 млн. лева – много добра събираемост, каза Ангелкова. Тя очаква 15% ръст на приходите в туризма към края на годината.

Вярвам, че работата ще се надгради, завърши Ангелкова.

За още новини от страната - посетете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9:До Балчик отидохме на разходка преди няколко години. Седнахме да пием по едно кафе. При празно заведение чакахме 15 мин да ни донесе някой меню. След което седнаха едни румънци на друга маса ... В продължение на половин час никой не ни взе поръчката, всички се суетиха около чужденците и ние естествено си тръгнахме. Това е качеството на българския туризъм.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По отношение на качеството българският туризъм отдавна е съсипан и няма как да се контролира от регулации. Това може да се коригира единствено от хората пррдоставящи услугите на място, но имайки предвид,че мотоо на тези хора е ден година храни нивото няма да се промени. Не е случайно, че много хора вече предпочитат чужди дестинации вече - тук цените са същите, може би малко по-ниски, но качеството е под всякаква критика - стари и некачествени храни .... а и да не говорим за отношението - липсва
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами той,сезона си е сезон.Трябва само хубаво време,качествено обслужване,чисти хотели,хубава и евтина храна,по-ниски цени на чадъри и шезлонги и сезона е осигурен.
8
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
Аз пак съм в Гърция-да ви ,,,,м на морето,
7
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименНапълно подкрепям,аз никога не ходя в заведение без да проверя чие е,
6
2
 
1
 
! Отговори
WC преди 7 години
До Анализаторne e lesno da si mytra sled kato sveta se promenia postoianno>neka da sme smireni.tova ni prilicha kato xristiani.
5
5
 
3
 
! Отговори
варненец преди 7 години
Платените плювачи газ пик-ат ! Само Варна има 2 милиона туриста общо чужденци и бьлгари , ама вий си плюйте нали от ул.козяк за това ви плащат ...аахахахахахах
4
3
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Докато не изметат мутри и бандити от курортния бизнес нещата няма да потръгнат , няма как един престъпник да е добър мениджър в курортно дело.
3
4
 
17
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Качествен туризъм друг път. Не случайно сме НАЙ-евтината дестинация в цяла европа, а може би и по света. Съответно не очаквайте нещо по различно от най-долнопробните хотели и обслужване.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ЯСНИ СОБСТВЕНИЦИ- ЧАСТНИ ХОТЕЛИ С РЕГИСТРАЦИЯ И ИМЕНА НА ВОБСТВЕНИЦИ.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнете кочините от плажната... Стига с тези измислени цели...