Лиляна Павлова – "любимката" на парламента, който си отиде

Само един вот на недоверие поисаха депутатите в 43-ото НС
27 яну 2017 19:13,
80
Лиляна Павлова  – "любимката" на парламента, който си отиде
Снимка: архив "Булфото"

Бившият строителен министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов от кабинета "Борисов" 2 са били най-виканите министри в 43-ия парламент.

Павлова е била под прицела на депутатите с 425 въпроса и питания във времето за парламентарен контрол. Това сочи справка за работата на 43-ото Народно събрание през целия му мандат, изпратена от парламентарния пресцентър.

Владислав Горанов е бил питан 414 пъти.

Още по темата

Трета по депутатско внимание се нарежда вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова с отговори на 389 въпроса.

Следват земеделският министър Десислава Танева – 289, здравният министър Петър Москов – 235, екоминистърът Ивелина Василева – 184; министърът на енергетиката Теменужка Петкова – 179; министърът на отбраната Николай Ненчев – 149; министърът на транспорта Ивайло Московски – 147; министърът на културата Вежди Рашидов – 138.

Първенците по зададени въпроси сред депутатите в целия мандат на 43-ото НС са реформаторите Петър Славов с 489; Мартин Димитров с 333; Валентин Павлов  с  202.

Сред най-активно питащите е и Методи Андреев от ГЕРБ с 201. Следват Светослав Белемезов от АБВ със 185, Вили Лилков от РБ със 159, Настимир Ананиев – 153; Слави Бинев – 110; Светла Бъчварова – 106; Велизар Енчев – 91.

Отишлият си преди дни парламент е препитвал министрите в два кабинета – служебния на Георги Близнашки и второто правителство на Бойко Борисов.

Според статистиката по групи най-много въпроси към министри е внесла групата на РБ, следвана от БСП, а трети са ГЕРБ.БДЦ и ДПС са питали най-малко министрите във времето за парламентарен контрол.

Общият брой на въпросите зададени към министри във времето за парламентарен контрол е 4083, 262 са били питанията.

Парламентарен контрол е провеждан в 99 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 21 заседания блиц контрол. Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 293 часа и 40 мин.

В блиц контрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца, са зададени общо 275 въпроса от народни представители. Според правилника на парламента в блиц контрола отговарят само премиерът и неговите заместници.

Те са били питани по теми, свързани със системата на национална сигурност; за вдигането на забраната за добив на шистов газ, за охрана на зелената граница както и за дългосрочната визия за отношенията на правителството с Русия.

Сред темите са били и мерките срещу бежанците, АЕЦ “Белене“, Брекзит и отражението му върху България и други.

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и 3 обръщения и  декларации, сочи още справката.Парламентът е имал 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни.

В 43-ото Народно събрание са постъпили общо 708 законопроекта, като 407 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата  са постъпили 413 проекторешения, от които 355 от народни представители, както и 31 проекта за обръщения и декларации.

Само един вот на недоверие е имало от депутатите към правителството в мандата на последния парламент – заради здравеопазването, напомня още справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Отиде си, ама ви остави за спомен 100 левовите винетки"---Е, де, не преувеличавай толкова много! Само 97-левови са. :)
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
юбимка но на мъжете в ГЕРБ , какво ли не прави за остан ена тоа Пост , след толкова Скандали не е нормално
32
2
 
40
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Не е имало по-тлпа министърка от много време. Не знам от къде я изкопа ББ, но тази ако има рейтинг по отвращение щеше да спечели първо място. Нагла, нахална, *** нямам достатъчно думи да опиша колко е противна.
31
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ПРИ САНИРАНЕ ЩЕ СМЕ СПЕСТЯВАЛИ ОТ ОТОПЛЕНИЕ И ОСВЕТЛЕНИЕ . ПРИМИТИВНО МОМИЧЕ , ИЗРАСНАЛА С ПРАВИЛЕГИИТЕ НА БКП И ДЕДО .
30
4
 
38
 
! Отговори
Белия Батуре преди 7 години
Лиленце да взема да изкарам малко снимки и видео от приключенията ти през 2003 когато беше на гости на свекъра си в Абуджа, Нигерия, а? Да види любимия ти вожд и електората ви какво просто парче си, а? Само по ника ми ще се сетиш кой съм, но на мен не ми пука чичовото, аз съм свободен човек. Налягай си парцалите щото много си повярва и не се усещаш как сама се увърташ с нескопосаните си лъжи. Много здраве от чичо ти ББ.
29
3
 
42
 
! Отговори
123 преди 7 години
Така да мразя нечия физиономия без да съм я виждал на живо не ми се беше случвало
28
23
 
8
 
! Отговори
волен преди 7 години
моя любимец е Станишев да си се мушкаме от зад както подобава на БСП ри
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, нема да ги слушаш тия! СЕниранитУ е от полза! После АЗ бай Петку от Зурлево и мойта двама синковеца че им праим покрИвИтИ, че им праим шпакловки и че им сменяме онуй .... ДОрамата! Ама ти бе се притеснявай! Лили! Ако слушаш, за вярна служба бай ри Петко че ти купи 30 годишна колица и винетка, да одиш У герадО да ми носиш цигари тайно, че жената не дава да става кадешшш У къщи! Ама това е тайна Лиле! От Фондата ше ти купя кУла и винетката
26
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка Павлова - наглост,наглост,наглост!
25
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох каква любимка ни беше по време на снежният капан...
24
3
 
34
 
! Отговори
прекопирано 2 преди 7 години
А за санирането - никой не повдига няколко важни въпроса -1) защо е с пъти по скъпо от пазарните цени; 2) защо се санират 'безплатно' апартаменти и на милионери дадени под наем от които те печелят - а парите идват от даанъците на бедни хора които никога няма да стигнат до саниране? ; 3) защо обявената от Лилето 'енергиина ефективност' като резултат от санирането няма да покрие вложеното и за 10 години напред? 4) Защо обявяват че за в бъдеще ще има и 'самоучастие' - как така сега е 100% 'безплатн
23
3
 
42
 
! Отговори
прекопирано 1 преди 7 години
Лилето повтаря като зомбирана че 'цъфналия асфалт' бил само по старите пътища. Всеки шофьор знае че това е 100% лъжа. Има много стари пътища и част от магистрали - на по 40 години които нямат никакъв проблем. Значи може и без преасфалтиране ако се направи както трябва. Глупост е че в Германия се преасфалтират пътищата през 7 години!
22
2
 
33
 
! Отговори
Все има защо преди 7 години
Дано скоро и щракнат прангиге,за да разбере "кон боб яде ли".Беше се взела много на сериозно,та чак се беше самозабравила.
21
2
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Горката тя със същата ръчичка ни махаше от мавзолея застанала до бай Тошо и тогава и сега на вярната софра.
20
2
 
50
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТАЗИ ГЕРБАДЖИЙСКА БОКОВА ЛЮБИМА СЕ ОКАЗА НАЙ-АЛЧНА И БРЪКНА НАЙ-ДЪЛБОКО В ДЖОБА НА ХОРАТА. КАТЕГОРИЧНО ПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В НАБИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ЧЕРНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КАСА.
19
2
 
6
 
! Отговори
герп преди 7 години
какво поисаха.
18
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-виканите министри са тези, които реално са свършили най-много работа чисто количествено - най-много са тичали, кроели, рязали и смятали. По-добър начин да разбереш кой колко се е трудил от тях от този няма. Друг е въпросът за качеството на работата им, за което няма нужда да ги питат 657657567 въпроса, а просто да се види какво се случва в държавата.
17
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С милиардите дето хвърлиха на вятъра за саниране можеха да съборят панелките и построят нови, тухлени блокчета навсякаде. Това е кражба!!!!
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"а сега от предимствата да живеят на такова място, се възползват 350 хил. души" >>> При 219 завършени сгради, които отчетохте онзи ден, излиза че в сграда живеят по половин стадион народ. Точно постоянните лъжи и раздутите числа дискредитират програмата, която можеше да се направи много по-проста и не за 10 години, а за два-три строителни сезона всички сгради да имат нова фасада
15
2
 
37
 
! Отговори
mira преди 7 години
милата посредствена хубавелка, колко тъжно .....