Лиляна Павлова – "любимката" на парламента, който си отиде

Само един вот на недоверие поисаха депутатите в 43-ото НС
27 яну 2017 19:13,
80
Лиляна Павлова  – "любимката" на парламента, който си отиде
Снимка: архив "Булфото"

Бившият строителен министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов от кабинета "Борисов" 2 са били най-виканите министри в 43-ия парламент.

Павлова е била под прицела на депутатите с 425 въпроса и питания във времето за парламентарен контрол. Това сочи справка за работата на 43-ото Народно събрание през целия му мандат, изпратена от парламентарния пресцентър.

Владислав Горанов е бил питан 414 пъти.

Още по темата

Трета по депутатско внимание се нарежда вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова с отговори на 389 въпроса.

Следват земеделският министър Десислава Танева – 289, здравният министър Петър Москов – 235, екоминистърът Ивелина Василева – 184; министърът на енергетиката Теменужка Петкова – 179; министърът на отбраната Николай Ненчев – 149; министърът на транспорта Ивайло Московски – 147; министърът на културата Вежди Рашидов – 138.

Първенците по зададени въпроси сред депутатите в целия мандат на 43-ото НС са реформаторите Петър Славов с 489; Мартин Димитров с 333; Валентин Павлов  с  202.

Сред най-активно питащите е и Методи Андреев от ГЕРБ с 201. Следват Светослав Белемезов от АБВ със 185, Вили Лилков от РБ със 159, Настимир Ананиев – 153; Слави Бинев – 110; Светла Бъчварова – 106; Велизар Енчев – 91.

Отишлият си преди дни парламент е препитвал министрите в два кабинета – служебния на Георги Близнашки и второто правителство на Бойко Борисов.

Според статистиката по групи най-много въпроси към министри е внесла групата на РБ, следвана от БСП, а трети са ГЕРБ.БДЦ и ДПС са питали най-малко министрите във времето за парламентарен контрол.

Общият брой на въпросите зададени към министри във времето за парламентарен контрол е 4083, 262 са били питанията.

Парламентарен контрол е провеждан в 99 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 21 заседания блиц контрол. Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 293 часа и 40 мин.

В блиц контрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца, са зададени общо 275 въпроса от народни представители. Според правилника на парламента в блиц контрола отговарят само премиерът и неговите заместници.

Те са били питани по теми, свързани със системата на национална сигурност; за вдигането на забраната за добив на шистов газ, за охрана на зелената граница както и за дългосрочната визия за отношенията на правителството с Русия.

Сред темите са били и мерките срещу бежанците, АЕЦ “Белене“, Брекзит и отражението му върху България и други.

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и 3 обръщения и  декларации, сочи още справката.Парламентът е имал 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни.

В 43-ото Народно събрание са постъпили общо 708 законопроекта, като 407 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата  са постъпили 413 проекторешения, от които 355 от народни представители, както и 31 проекта за обръщения и декларации.

Само един вот на недоверие е имало от депутатите към правителството в мандата на последния парламент – заради здравеопазването, напомня още справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахме какво правят със санирането. Само пропусна да спомене колко се плаща за саниране на един апартамент и дали толкова струва по пазарни цени. Защото излязоха данни, че на апартамент отиват средно по 17000 лв., а това за изолация дограми и щрангове е прекалено много. Истинската цена е по-малко от половината от тези пари, и то при калкулация без да се жалят средства.
13
1
 
46
 
! Отговори
без думи преди 7 години
Внучка на член на ЦК НА БКП Георги Павлов.Как живееха другарите от ЦК НА БКП. Няма ли малко срам. Добре я е научил дядо от властта по-хубаво няма. Отгледа я партията!!! Сега демократ лелелелелеле...........
12
1
 
33
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Ми не съм забелязал такива пътища там, и в Норвегия, Финландия също, ама не забелязах подобни тъпоглави на висок пост нито толкова *** материал
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, пак съм аз! Жената като разбра че те взИмам на работа пощуря! Каза от утре да поръчваме нови дрехи на всички в чИрвено защо ти отива. Не се притеснявай, жената е козметик, ше ти е от полза! Не си дебела, щото има два типа жени слаби и ... Хубави! Душичка! Ааааа на бобкатчето онова малкото нямам човек, ама не знам дали че ти стане!
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оценката на Павлова е, че всяка година в страната трябва да се преасфалтират поне 1500 км, за да се подобрят нещата. В момента това се правело само за 200-300 км" Самокритика? Защо тогава отчитахте успехи?
9
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова: Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси Горките скандинавци! При тях сигурно пътищата са лунниа колите им луноходи! Естествено!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тежка" загуба за парламента.
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пържолата доста погрозняла. Май вече няма кинти за козметик. Народът им би шута за пореден път. И на нея и на тлъстия й любовник и на цялата крадлива герберастка пасмина.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, ако мяташ са се регистрираш в бюрото по труда, недей мойто момиче! От утре си на снегорина, че бай Киро е болен! Лятото че те качим на валяла, като глеам тия дупки и за тях ше треат работници. После ше дое есента.... Ше режеш храсталаци около магистрата, аз ще ти се радваааам! Душичка златна!
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари, строежи, ремонти, още повече пари и далаверите се завъртат и отчитат икономически растеж.
4
1
 
33
 
! Отговори
автоцензура преди 7 години
Водещата в държавната БНТ и се мазнеше та чак лиги и течаха!позор
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа стиропор най после си тръгна.
2
1
 
38
 
! Отговори
Не я пускайте! преди 7 години
Ще избяга като Галеви! На изхода на министерството трябваше да я чака полицейска команда и да я отведе директно за разпити!
1
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лилето е сладурана.