Патриотите – сядат, преговарят и вкупом на изборите

Светлин Танчев: Обединените патриоти са лицето на новата политика!
27 яну 2017 09:00,
33
Патриотите – сядат, преговарят и вкупом на изборите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Докладът на ЕК за напредъка на България е своебразна кулминация на управлението в последните години, смята Светлин Танчев от БДЦ-Народен съюз.

"От 2009 година досега виждам основно добри намерения. За съжаление всичко това получи своята кулминация в доклада на ЕК. Виждаме, че основната посока, която беше да борим корупцията, да оправим съдебната система - все предпоставки, които биха допринесли за една по-добра икономика, посоката е била тотално грешна и затова ние губим позиции в борбата с корупцията. Икономическите параметри изглеждат по-добре от очакваното, но хората не го усещат и не го усещат точно поради тази причинина", коментира Танчев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите му направените промени в съдебната система са една козметична реформа, която не е променила същината - начина на правораздаване в държавата.

Иначе Обединените патриоти най-вероятно ще продължат в същото партньорство и на парламентарните избори.

"Обединените патриоти са лицето на новата политика, която виждаме не само в България, но и в Европа", заяви Танчев. До две седмици предстои патриотите да седнат заедно на масата за преговори, за да обсъдят приоритетите на всяка една от формациите.

Според Танчев сферата, която най-напред се нуждае от реформа, е образованието. По негово изчисление около 20% от бюджета трябва да бъдат насочени именно към този сектор.

Танчев застава и зад настояването на патриотите за вдигане на пенсиите: "Категорично няма как пенсиите да са под прага на бедност - това са несериозни неща. Нашите родители са изградили тази държва и заслужават достойни старини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
20
 
8
 
! Отговори
Боги преди 7 години
Време е изконния български патриотизъм да се освободи от руската орбита и зависимост.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако говорим за каквито и да е шансове, първо трябва да махнат Валери Симеонов. Той изобщо не може да се отъждествява като "патриот". Политическото му говорене е идиотско, опитва се да имитира свободен изказ, но не му се получава. И той щеше да уволнява Борисов, а накрая се прегърна с него.Нанесе голяма обида на българските пилоти като ги нарече "шофьори на самолет".
3
7
 
18
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 7 години
Започнаха с предизборните лъжи!Когато се доверите на исканията на народа от референдумите и ги въведете в закон БЕЗУСЛОВНО ще гласувам за вас!!! А Референдумът на доктор Дертлиев от 1990 пък изобщо не го допуснахте.Мерзавци Блюдолизци подли!!!А и обещанията които давахте предизборно изпълнихте ли ги.Първо дайте отчет за изминалия мандат и тогава нови обещания лъжи.!!!
2
8
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Нека Патриотите ясно кажат на избирателите си , че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ след изборите и ако е възможно Валери Симеонов публично се извини на президента за държанието с по време на неговата реч. Това доведе до плюене по патриотите от неща-ци като Велизар Енчев, Минчо Христов и други *** на ГЕРБ от Евроком.Коалиция с БСП е по -приемлива , но без участие на турците в нея. Управление с Патриотите значи спиране на новините на турски по радиа и телевизии , спиране на турски сериали.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има очакване,Тръмп да поиска акъл,от патриотите ,как да построят оградатата с Мехико!гл.специалист Валерката!