Радев представи министрите и им заръча: Ревизия на предходните

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си
Обновена: 27 яну 2017 11:28 | 27 яну 2017 10:32, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебните министри ще направят ревизия на ресорните им ведомства, стана ясно при представянето на кабинета, назначен от президента Румен Радев.

"Служебното правителство няма как да изпълни пълноценно своите задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно от министерствата и на държавата. Ще настоявам при установяване на порочни случаи, довели до ощетяване на държавата, да бъдат осветени и прекратени, ще следя отблизо за нулева толерантност на служебните министри към корупцията", зарече се президентът.

След като ги похвали за безспорния им професионализъм, държавният глава пожела успех, кураж и мъдрост на министрите в управлението на държавата, защото задачата им не е лесна.

"От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, което ще работи в сложна вътрешнополитическа и в международна обстановка. В предизборен период между партиите дебатът се изостря, геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема, в тази сложна ситуация на страната е нужна сигурност, стабилност и изпълнение на важните задачи за обществото и държавата", отсече Радев при представянето на назначения от него кабинет.

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си - осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на България на ЕС.

Радев посочи, че е от изключителна важност гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната, реда и сигурността, което пък означава спокойна и ефективно работеща държавна администрация.

"Освен гарантирането на честни избори, служебният кабинет трябва да се справи и с тежката отговорност да подготви председателството на ЕС", допълни президентът.

Според Радев това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство, но и да отстоява нашите приоритети, а това пък било нужно, за да се подобри координацията между институциите на всички нива.

Той призова служебните министри да останат надпартийни при "развихрилата се вече предизборната борба".

Радев обясни, че изборът му за служебен премиер се е спрял на Огнян Герджиков, който е юрист с безспорен авторитет, бивш депутат и председател на парламента, политик който бе изпратен с аплодисменти от поста си, нещо което рядко се случвало.

"Той е човек на диалога и вярвам, че чувството му за хумор понякога ще е нужната противоотрова във време на тежка и остра предизборна кампания", каза държавният глава.

Румен Радев представи и част от служебните министри с похвали.

Здравният министър Илко Семерджиев бил човек с активна гражданска позиция и реформаторски дух, военният Стефан Янев – достоен офицер и дипломат, заемал отговорни длъжности в Министерството на отбраната, министърката, отговорна за еврофондовете, Малина Крумова – човек с доказан опит, вицето за подготовката на председателството на ЕС Деница Златева – доказан експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,наслука!Необходимо е в следващото Народно събрание да влязат хора,които:знаят, могат,имат опит,са честни,отговорни и са решавали, а не създавали проблемите след 1989г в отрасъла или областта,която ще управлява. Единственият ни реален капитал не са хартийките,а правилните кадри с правилни цели -хармонично развитие на:1. Реална и ефективна икономика по формулата "стока-пари- стока прим" и 2.Хора и общество по формулата: "Който не учи и не работи за благото на обществото-не трябва да яде"!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що ни праат на гламави. Кви ревизии кви пет лева? Гарван гарвано око вадили бе? Смее ли някой да направи ревизия на всичко откраднато досега? Кой е този и имали бронирана жилетка и каска? Знаели др. Радев че ако се разрови толкова яко ще се разсмърди че ще трябва да си слага противогаз? То не е една и две кражби те са хиляди да не кажа стотици хиляди как ще им намери началото и края? Но иначе тези думи за ревизиране му повдигат либидото и ще може да опраши още няколко такиви като любовницата
61
3
 
16
 
! Отговори
Нямат време преди 7 години
за ревизии,не им се връзвайте!Ще отчетат че всичко е наред,и толкоз!Номера е в закона,щом веднаж си оправдан,край,никой повече не може да те закача!Бойко е чист като сълза,другите-и те!Не бих се учудил ако си замине за Америка при своите!По непотвърдени сведения бокича има повече пари от сорос!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спешна проверка на РУО-Кърджали!Беззакония,злоупотреби,кадрови своеволия и престъпления,крадене в особено големи размери!Нека МОН изпрати най-опитните си организационни и финансови експерти!Счетоводителката Златка Петкова досега успешно прикрива финансовите престъпления на Колев.
59
2
 
15
 
! Отговори
МВ преди 7 години
Това с ревизията е малко несериозно. Как ще стане за два месеца хем да си вършат работата като министри, хем да подготвят изборите, хем да правят ревизия? Да не говорим, че някои са били във властта с предишните. Защо не попита компетентните органи за колко време се прави такава и какъв е редът. Ще има само предизборни кьорфишеци.
58
1
 
12
 
! Отговори
шок преди 7 години
Абе Георги Гергов ли реди тези стари мошенници !!!
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Началникът на РУО-Кърджали,Гроздан Колев и Цвета Караянчева в затвора!Много строг и много тъмничен.
56
2
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Ама те КТБ го подминаха.Колко време мина и какво стана? Един заместник управител на БНБ подсъдим.Ха ха.Пълен майтап, а мевдувременно бившият финансов министър стана депутат от ДПС. Бившият управител на БНБ си завърши мандата и се оттегли с почести.Всички от ДАНС са си по местата.И кой че продължи разследването? Ами нали БСП и ДПС издигнаха Орешарски. Свърши сагата КТБ.Дето се вика на печелившите честито.
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизия да, но без грабежите АЕЦ Белене и КТБ за да не засегнат наши ора
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай Иван Тогава разбойническия и безпрецедентен грабеж на КТБ да го подминем, да простим , да се направим, че нищо не е станало така ли??? Е , на такъв народ това му се пада.
53
2
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
И какво като направят ревизия? И какво като намерят нередности , които със сигурност има? Какво ще стане? Ще започнат едни безкрайни дела за които пак ние ще плащаме и накрая пак няма да има осъдени по някаква причина./ще се облагодетелсвюват само адвокати,съдии и прокурори./Хора не разбрахте ли че преди да има безпристрасно съдораздаване нищо нямам да стане?Крадат защото знаят че няма да има последствия,заради корумпираната съдебна система. И тия ще крадат и така по безкрай.
52
6
 
15
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Малеееееееее троловете на БСП или много им плащат или хората са изтрещели съвсем. Да обобщим БСП не са крали и само Герб са съсипали държавата.Ще Ви издам една тайна.......всичките са крали и всичките играят заедно, ако още някой не е разбрал защо издигнаха цецка, това е защото БСП и ГЕРБ са толкова добри приятели всъщност, че си нямате и идея........ Да не бъдем наивни МОЛЯ!
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До най-важнотоЕ ако всичко е наред както твърдите не би трябвало да се притеснявате.Само че сте доста притеснени и това ви личи,да не би нещо,а???????
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До най-важното Напротив! Не може да се гради върху гнила основа! Първо се прави ревизия- кой какво колко крал, какви криминални и лобистки акони са гласувани, кои общ. поръчки са част от корупционната схема и т.н..... Тогава ще работим на чисто и с чиста съвест! Другото е измама и замитане, същата далавера, която вече 27-28г. обезсилва и руши България и я държи в зависимо, мизерно положение.А крадците е логично да не искат ревизия.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не пропуснете БСП-то ей, шушумиги !
48
14
 
13
 
! Отговори
най-важното преди 7 години
...ревизия на предходните, е затова ли ги избрахме? Не им е това работата! Да подготвят изборите и да си ходят! Нинова сама в това отношение се справя добре, дай й да мрънка, хока и интригантства... Радев, не поемай нейната програма, умолявам те!
47
3
 
5
 
! Отговори
Темида преди 7 години
63 мисля, че си ...странно прав. Буквално ако напраят лотария за всички управленски постове и всички в България са в урната (включая луди, затворници и тн.) пак ще е по-добре май.63 за президент!
46
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха избирали министрите на лотариен принцип, резултатите щяха да бъдат по-добри!/Не харесвам ГЕРБ/
45
3
 
16
 
! Отговори
Апартамента преди 7 години
Нищо няма де се получи от ревизията, защото всички са от един дол дренки.
44
1
 
9
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Сигурен съм, че като им го прочете евангелието на Левски, като се трогнат, като спрат да крадът (хахахаха). Честно в кой свят живеете..... Това религията и патриотизма в 21 век вече не работят. За съжаление ЕДИНСТВЕНИЯ вариант да се оправи България е Народа да изчисти кастата, както съм казвал който е бил в управлението последните 25 години да няма право вече. Но нито имаме народ, нито нация. Да изчезваме като Маите и Ацтеките (доста по-велики нации от нас) и толкова. Важно е семейството.