Радев представи министрите и им заръча: Ревизия на предходните

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си
Обновена: 27 яну 2017 11:28 | 27 яну 2017 10:32, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебните министри ще направят ревизия на ресорните им ведомства, стана ясно при представянето на кабинета, назначен от президента Румен Радев.

"Служебното правителство няма как да изпълни пълноценно своите задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно от министерствата и на държавата. Ще настоявам при установяване на порочни случаи, довели до ощетяване на държавата, да бъдат осветени и прекратени, ще следя отблизо за нулева толерантност на служебните министри към корупцията", зарече се президентът.

След като ги похвали за безспорния им професионализъм, държавният глава пожела успех, кураж и мъдрост на министрите в управлението на държавата, защото задачата им не е лесна.

"От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, което ще работи в сложна вътрешнополитическа и в международна обстановка. В предизборен период между партиите дебатът се изостря, геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема, в тази сложна ситуация на страната е нужна сигурност, стабилност и изпълнение на важните задачи за обществото и държавата", отсече Радев при представянето на назначения от него кабинет.

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си - осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на България на ЕС.

Радев посочи, че е от изключителна важност гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната, реда и сигурността, което пък означава спокойна и ефективно работеща държавна администрация.

"Освен гарантирането на честни избори, служебният кабинет трябва да се справи и с тежката отговорност да подготви председателството на ЕС", допълни президентът.

Според Радев това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство, но и да отстоява нашите приоритети, а това пък било нужно, за да се подобри координацията между институциите на всички нива.

Той призова служебните министри да останат надпартийни при "развихрилата се вече предизборната борба".

Радев обясни, че изборът му за служебен премиер се е спрял на Огнян Герджиков, който е юрист с безспорен авторитет, бивш депутат и председател на парламента, политик който бе изпратен с аплодисменти от поста си, нещо което рядко се случвало.

"Той е човек на диалога и вярвам, че чувството му за хумор понякога ще е нужната противоотрова във време на тежка и остра предизборна кампания", каза държавният глава.

Румен Радев представи и част от служебните министри с похвали.

Здравният министър Илко Семерджиев бил човек с активна гражданска позиция и реформаторски дух, военният Стефан Янев – достоен офицер и дипломат, заемал отговорни длъжности в Министерството на отбраната, министърката, отговорна за еврофондовете, Малина Крумова – човек с доказан опит, вицето за подготовката на председателството на ЕС Деница Златева – доказан експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Това е популизъм и пълни глупости. Задачата на това правителство трябва да бъде провеждането на честни и демократични избори. Не допускане на престъпления и нарушения. Това с ревизията трябва да го направи избраното следващо правителство, с работещ парламент и парламентарен контрол! На управлението на ГЕРБ наистина трябва да се направи ревизия, но от следващото правителство.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука някакви червени *** пишат че санират за по 3 000 лева. Къде бе аланкоулу. За три хиляди майсторите няма да те погледнат.
81
2
 
0
 
! Отговори
ре преди 7 години
Добре де ,казвате ревизия ,а Герджиков казва ,че няма да има лов на вещици .Значи Радев си измива ръцете през избирателя и иска ревизия ,но назначава Герджика ,който не иска.Ако това е политика ............Вижте как се действа в САЩ. Но пък то у нас президента е кукла .
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизия за КТБ, Българтабак, Лафка, Пловдивския панаир, гьола Белене, взривовете в масонския оръжеен склад, хотелите по морето и в Банско, пилищарската мрежа по границата, действителния брой на придошлите...
79
0
 
21
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Ревизия на предишното, на още по-предишното и на още по-предишното, ама на дали!
78
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе летеца пак беше много спечен в словото си при назначението на кабинета.прави впечатление, че в зала, пред хора и журналисти се спича, а на открито (в словото след приемане на парада) е по-отпуснат.Нервак е нещо генерала, нервак... инсталираха го на несвойствено място...
77
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизията -от 1989г насам за всяко населено място и общо за цялата държава!В ляво- отчетите за "Съществуващото положение към края на предходния период на управление- брой население,състояние на икономиката,образованието и здравеопазването",в дясно -програмите и обещанията на парламентарно представените партии за съответните избори и на избраните правителства с имената на депутатите,министрите,областните управители и кметовете!Така ще стане ясно кой какво е надробил -и какво ще трябва да сърба!
76
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не щем нищо друго от това правителство, каквото и да е то, освен да изкара на светло далаверите на гербаджийската хунта. Асфалтът не бил за ядене казваха в началото. Колко обръчи от "наши" фирми обаче си напълниха гушите покрай тоя асфалт, а народа пак остана с пръст в уста!
75
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсега усещам, че *** ще му спретнат такива протести, че по цял ден ще ги гледаме по телевизиите. Честните хора като Радев са неудобни на статуквотои то ще направи всичко срещу него. Дано да успее новият президент!
74
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно за друго не става това правителство, а само за ревизия. Ама да направи ревизия от управлението на БСП до сега. И тогава ти да видиш..............
73
1
 
5
 
! Отговори
не знаем български преди 7 години
"Според Радев това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство, но и да отстоява нашите приоритети, а това пък било нужно, за да се подобри координацията между институциите на всички нива."
72
3
 
21
 
! Отговори
Не се разбра преди 7 години
Финансовият министър Ананиев ли ще прави ревизия? И на 5-те правителства в които е бил несменяем зам. министър?
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Според Радев това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство....."Камелче, спиш, спиш
70
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то при назначаването на една магазинерка се прави ревизия задължително, то при предаването на едно правителство на друго да не се ли прави? Всичко на доверие - не става господа.Трябва да има ред в държавата , макар, че доста искат анархия за да роват риба в мътна вода. Стига до тук, независимо дали са БСП, ДПС, ГЕРБ и пр. ако искаме все още да се държава с държавност.
69
4
 
8
 
! Отговори
Малей-й! преди 7 години
Калабалък форумци се paзcтpacтиха до пpeвъзбyдa от заповедта на генерала - ревизия, какво cлaдocтраcтнo слово! Кyцo и caкaтo сипе съвети как служебните нови управляващи да направят мpъcнo на старите.Такова множество самородни гении управленци, а толкова затънали в блатото!
68
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев представи министрите и им заръча: Ревизия на предходните. Браво г-н президент , само заради това си струва да гласуваме още веднъж за Вас. Резивия на паричните потоци, ревизия на работата им, ревизия за назначенията им. Успех.
67
10
 
11
 
! Отговори
Айде на ревизиите! преди 7 години
Радев - Ревизоро! Ще повтаря мантрите на сектантите от бцп.Герджиков - Безгрешний! Ще поправя грешки от управлението!***!? Да чака за чеСни избори!
66
3
 
9
 
! Отговори
най-важното преди 7 години
До Анонименне му е сега времето за тези ревизии! Не ме разбирайте погрешно, аз съм за проверките, но тези нямат време нито да ги засекат, нито да довършат нещата до съд
65
1
 
7
 
! Отговори
Дрън, дрън Ярина преди 7 години
Кат ми пееш Пенке ле, кой ли ми та слуша
64
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокича за 2 месеца опука 3 милиарда! Точно с ревизия трябва да се започне! Крадат до последно!