РБ се стяга за избори, търсят обединение на дясното

РБ не е за всичко, а за най-важните политики, посочи Меглена Кунева
28 яну 2017 16:46,
50
РБ се стяга за избори, търсят обединение на дясното
Снимка: архив Булфото

Лидерът на партия "Движение България на гражданите" Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление, но и срещу статуквото само една партия да диктува какво е дясното у нас.

"Реформаторският блок да бъде конкурент, коректив и партньор. Следващите седмици да кажем ясно, че не искаме ляво управление, но и в същото време само една партия да диктува какво означава дясното в България", бяха думите й пред делегатите на Първия конгрес на блока, съобщи "Дарик".

"Реформаторският блок не е за всичко, а за най-важите политики, които ще променят живота на държавата, подчерта лидерът на ДБГ. Според нея има дефицит в здравеопазването, социалната политика, образованието. "Ако не разберем какво означава дясното на 21 век и не го преследваме тук , в България, няма да знаем как да начертаем своите приоритети", подчерта Меглена Кунева.

Тя посочи, че освен планове, отчети, политиката е емоция и "ние трябва да си я дадем един на друг, да дадем вдъхновение, което да обедини оптимизма на работещите - това е наша задача".

Божидар Лукарски бе посрещнат със скандирания от залата "СДС".

"Истинското раздаване на "Оскари" ще бъде в края на март, когато са предсрочните парламентарни избори", образно аргументира председателят на синята партия нуждата от обединение на десницата. Той изрази надежда още след седмица този процес да започне, за да не останат десните извън голямата политическа сцена.

"Реформаторският блок трябва да участва в следващото управление не като самоцел, а защото желанието на избирателите на десницата е за силно дясно управление", поясни той.

Блокът реши, че ще се създаде Национален координационен съвет от 51 души и той ще е върховният орган на Реформаторския блок. Решенията ще се вземат с гласовете на три четвърти от присъстващите. В него ще влизат и индивидуални членове.

Сред членовете на НКС, гласувани от делегатите на форума, са Петър Москов, Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Николай Ненчев, Борислав Великов, Найден Зеленогорски, Даниел Вълчев, Димитър Делчев, Димитър Танев, Корман Исмаилов, Димитър Бъчваров, бивш зам.-председател на ДСБ.

Оперативният орган ще е Политическият съвет и ще работи между заседанията на НКС. Той ще е от 17 членове, избирани от по-висшия орган, а решенията отново ще се вземат с мнозинство от три четвърти от присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Реформаторски блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ИЗЛАГАЦИЯТА НА т.н. РЕФОРМАТОРИ БЕШЕ ПЪЛНА! НЕ МОЖЕ ДА ПОДКРЕПЯШ МАФИЯТА ГЕРБ И ДА ЧАКАШ ДЕМОКРАТИЧНО НАСТРОЕНИТЕ ХОРА ДА ТЕ ПОДКРЕПЯТ. РЕФОРМАТОРИ ИДЕТЕ СИ С МИР И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ МЯРКАЙТЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА!
18
1
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Щом има подводница и калашник, влизам в партията;))) Къде да се запиша за партиен член?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неслучайно "автентичното дясно" не е в управлението на България от 20 години. Шефа им зад окена реши, че като ги събере всичките в съюз ще им вдигне процентите, ама получиха жалки резултати на изборите, които след проваленият им псевдомандат ще намалеят още повече на предстоящите.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато ти и някои от синчетата на бившето Политбюро се навирате при десните, "дясното" ще се цепи, ще се конфронтира и няма да получава вота на гласоподавателите. Това е обмислена стратегия, не ни мисли за наивни!
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази мира няма и досажда постоянно навсякъде . не знам как да се отърве човек от нея
14
0
 
29
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Кривоустата напъва с отбор *** да граби народа
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези антибългари никога повече не трябва да бъдат допускани до властта !
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме ги! Патерица на Герб ,а уж бяха десни! Герб е изродена комунистическа партия! Бсп са по-добри от тях!
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никога повече прости тутки в парламента
10
1
 
32
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
Кукумицин Кунева, от учителите на България не чакай подкрепа. Ти довърши българското образование напълно и безвъзвратно. И още си чакаме 10 процентното увеличение на заплатите, които ти обеща, а от миналата седмица ни информираха, че няма да го получим никого. Лъжкиня ***!
9
3
 
25
 
! Отговори
бг преди 7 години
Видяхме ви деформатирския блок.Не благодаря! -не рабитите в полза на България и българите
8
1
 
33
 
! Отговори
Прокажени преди 7 години
РБ се доказа като силно заразно болни. Проказата ги е разяла. Най-вече Кунева. Кой ще иска да ги прегърне тези. Бяха във властта току-що и показаха само немощ и ламптеж за пари. Долу Кунева и кунево-подобните
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази жена нито вицепремиер,нито някакъв министър.......как така остана без власт? сега като е съвсем без работа кой знае какво ще измъдри за в бъдеще.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само ей тази банда да отстраним от парламента ще е победа за България от 1990 СДС,ДСБ,Реформатори и какво ли още не едни и същи хора постоянно се чудят как да се преобразят и да се докопат до власта службогонци в действие
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десен съм кунева,много съм десен.Ша са коалирам с теб и ша влеза кадето каешНищо,че не моа да те гледам.Те и тия около теб не моат,ама стискат очи и търпят,само и само да се докопат до софрата.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евреи искат да деспотстват над България
3
1
 
15
 
! Отговори
Председател преди 7 години
И ние от партия Бай Череш се стягаме за избори. Гербът ни е тоалетна чиния, подводница, опаковка Лопедиум и калашник. Девизът ни е - ти май срааа ааа?! ;)))
2
2
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Един файтон хора жадни за власт и постове готови на всякакви комбинации за да се доберат до тях. Видяхме колко и какво струват за това не трябва и да помирисват по-вече дупетатника.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контейнерът за смет е с широкоотворен капак за да може да япоеме без проблем.