АБВ се надява на 15 депутати в бъдещия парламент

Във вторник става ясно ще се разберат ли с Дончева за коалиция
Обновена: 29 яну 2017 20:03 | 29 яну 2017 19:55, Веселина Йорданова
46
АБВ се надява на 15 депутати в бъдещия парламент
Снимка: БТА

Очаквам АБВ да има солидно присъствие от поне 15 депутати в бъдещия парламент. Това каза днес в Сливен председателят на АБВ Константин Проданов.

Още по темата
Той уточни, че това ще се случи, ако се реализира коалиционния формат, в който възнамеряват да участват в изборите. Проданов заяви, че най-късно във вторник ще стане ясно дали партия АБВ ще участва на изборите в коалиция с "Движение 21". Преговори се водят и с досегашните им партньори - "Гергьовден", Обединен блок на труда, "Българска партия либерали" и ФАГО.

Помолен да коментира състава на следващия парламент, Проданов заяви, че за свое съжаление очаква доминираща дясна партия и един обаятелен "продавач на илюзии". Той допълни, че очаква АБВ да бъдат една солидна опозиция и няма да участват в евентуално дясно управление.

"Каквото и взаимодействие да има с леви партии, то ще бъде на принципна основа", коментира той. По думите му, добре е левите формации да не се карат, а да си припомнят идеите и платформите, като оставят избирателите да решат.

Проданов изброи част от приоритетите на партията в следващия парламент, сред които са по-ефективни мерки за борба с корупцията и реформа на съдебната система, предаде БТА.

Той заяви, че ще внесе Закон за мораториум върху приватизационните сделки. Според него механизъм за справяне с бюрокрацията е електронното правителство. От партията са против съкращаване броя на административните съдилища.

Посещението на председателя на АБВ в Сливен е част от обиколката му в различни региони на страната. Целта е да бъдат направени избирателните листи на партията, като участниците ще бъдат посочени от местните организации, а няма да бъдат "спускани" отгоре. Той заяви, че очаква да бъдат предлагани хора с висок обществен авторитет, некорумпирани, със съпричастност към лявата идея, с разнообразни професии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
АБВ-гъзъ преди 7 години
15 ....ХА ХА ХА ХА ХА ... Коце ти още от първия ден почна да приказваш СТРАШНИ ТЪПОТИИ бе, що се излагаш така, още ги слушай ония двамата разбойници Гоце и Пикаещият с фонтани
35
0
 
2
 
! Отговори
Браво ! преди 7 години
Всички , ама всички партии ще вкарат минимум по 50 човека в парламента , без съмнение! Така че парламентът ще заседава в " Арена Армеец " , там има къде да седне цялата тълпа от народни избраници. Да ни е честито !
34
1
 
2
 
! Отговори
Курти преди 7 години
До АнонименКалфин е лицемер. Той е CFA, т.е. би трябвало да разбира нещата, но съм го засичал - макар и отдавна - да говори откровени глупости, явно с цел да се хареса на тъпите избиратели на левите.
33
2
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Възможно е.Има толкова много глу п аци, че ако агитират по правилния начин, ще постигнат целта си.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блажени са вярващите.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора престанете дс вкарвате старите муцуни. Ревете тук по цял ден ... Накрая в парламента всички партии от 30 год насам едни и същи? Махнете ги тези партии един път за винаги абв, атака, патриоти , бсп ,барековци, дсб - всички са доказани мързеливци.
30
1
 
5
 
! Отговори
DON преди 7 години
АБВ - партия политически труп.Гоце що избяга от нея с изтърканата фраза времето е на маладите.колко хора му се вързаха и после той ги изостави.какви 15 депутати тоз явно е слънчасал в големите студовете праламент ще геледат през крив макарон но мисля че искат да се доберат до държавната собсидияКато има толкова мнага малуумници нека им вярват луд умора няма
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е да се надяваш.
28
1
 
4
 
! Отговори
Боко Харам преди 7 години
..АЗ пък очаквам благодарение на тоя и Дончева да СЪМ първа политическа сила на 26 март ..хау - казах!!!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5555НЕ ГЛЕДАЙТЕ НА КАКВО ПРЕЛИЧА В ГЛАВАТА А КАКВО ИМА В ГЛАВАТАсамо сърпове и чукове му дрънкат в главата
26
7
 
5
 
! Отговори
5555 преди 7 години
КЪМ 21 АНОНИМЕ -НЕ ГЛЕДАЙТЕ НА КАКВО ПРЕЛИЧА В ГЛАВАТА А КАКВО ИМА В ГЛАВАТА -АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е УМНО МОМЧЕ И ДА НЕ ТЪРСИ ПАРТИЙКИ А ДА СИ СТИСНАТ РЪЦЕТЕ С НИНОВА И СТИГА С ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ СТРАДА НАРОДА - И ДВАМАТА СТЕ УМНИ И ЩЕ ПОМОГНЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД 90% ОТ КОЙТО НЕ Е ВИЖДАЛ МАГИСТРАЛИТЕ ЗА КОИТО СЕ ГОВОРИ А ЗА ПЪТИЩАТА ПРИ ТЯХ ДА НЕ ГОВОРИМ- НАПРАВЕТЕ ТАКА АРЕНДАТОРИ НА ЗЕМЯ ДА СА СПЕЦИАЛИСТИ КАКТО ЛЕКАР Е НА КАБИНЕТ И Т.Н. А НЕ СЛУЧАЙНИ ЗА ДА ОГРАБВАТ НАРОДА КОЙТО РАЗЧИТА НА РЕНТИ
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя в главата мяза на мумията на Рамзес II. Котката се нaпuka щом го видя!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гриша Ганчев играе най-малко с два инжинериг проект - партията на Татяна Дончева и партията на Илияна Раева, като първата взима около 1,5 -2 процента, а втора - 0,7 такива. Не се подлъгвайте, по същия начин Марешки е проект на Борисов.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП въобще не са лява партия, но пък Татяна Дончева и личен проект на Гриша ганчев, а АБВ - на Георги Първанов. АКо в България имаше ИСТИНСКИ лява партия щеше да вземе много сериозни проценти - факт е, че още с появата си Атака взе 8 процента, това са гласове от БСП. Факт е, също че има две Партии с името БКП, на които не им дават да се регистрират и които издават Работническо Дело, а не Дума.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същия начин навремето при създаването на АБВ Гоце излъга Костадин Паскалев да се отакже от кметското място с обещание да му бъде дясна ръка, после замрази проекта АБВ за 2 години и го изостави.... Паскалев и до днес го мрази.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако има някого за когото съжалявам това е Калфин. Човека бе експерт, - министър на икономиката, кандидат за вицепрезидент, европийски депутата, министър на социалните грижи, благодарение на него се увеличи минималната работна заплата и започан реформа в пенсионната сфера. ОБаче Първанов го излъга - накара го да се откаже от министерско място с обещанието, че БСП ще го подкрепи, а после се скара с тях и той взе смешно малко гласове, а после Гоце го изостави....
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И един мармот завива шоколад!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами направете коалиция с Дончева и ако изобщо успеете да влезете в парламента ще надминете и РБ по разнопосочност! Дончева е готова патерица на десните, та дори води преговори с новоизлюпените. Ако се случи, каквото казва младежът от снимката, вместо АБВ ще станете ьЮЯ.
18
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Новия шеф на азбъзвъз по-вярващ и от папата, т.е в случая по-ляв и от Фидел Кастро. Скастри Нинова че се отказа да взема от богатите, когато рещи че няма да вдига плоския данък .
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и ? то няма парламент те 15 депутата