"Да, България" се готви за избори, може и без регистрация

Не гледали на движението като на поредната фирма, посочи Христо Иванов
Обновена: 30 яну 2017 09:56 | 30 яну 2017 09:49,
38
"Да, България" се готви за избори, може и без регистрация
Снимка: Bulgaria ON AIR

Движение "Да, България" има всички шансове да се яви на предсрочните парламентарни избори. Това обяви председателят на новата политическа формация Христо Иванов в предаването "България сутрин".

Днес Софийският градски съд ще разгледа молбата за регистрация на партията. По думите на Иванов досега формацията е успявала да се вмести във всички кратки времеви срокове, а днес очаква съдът да се произнесе в тяхна полза, тъй като документите им били изрядни.
 
Законът дава различни възможности на Движение "Да, България" да се яви на тези избори и без регистрация, посочи Иванов, но отказа да обяви какви са те. В студиото на Bulgaria ON AIR, той коментира и какви са шансовете на формацията да се коалира с партията на Радан Кънев "Нова Република".

"Ситуацията с "Нова Република" е леко любопитна, защото аз не мисля, че нито ние, нито те са във формат, който позволява влизане в коалиция. Чисто сърдечно признавам, че не знам какво е надпартийна платформа, както те се обявиха. Това, което виждаме на сцената е представители на една партия и група физически лица. Това не е годен политически субстрат за влизане в коалиция с една партия от наша страна, която още е в съдебна регистрация", заяви Иванов.

Избирателите ще решат дали сме решителни и зрели, подчерта бившият правосъден министър.

"Ние не гледаме на "Да, България" като на поредната фирма, от която няколко души ще се явят на едни избори. Много такива неща виждаме в българския политически живот напоследък. Работим с намерение да изградим траен политически субект със собствена физиономия, със собствена връзка с избирателите, със собствени проблеми, които поставя, което не се вписва в доста изтърканите клишета на дясното или лявото. Най-вече субект, който възниква, защото ситуацията в България и в света, се променя. Ние влизаме в нова епоха", отбеляза Иванов.

Това колко процента подкрепа имаме днес или колко ще имаме на следващото замерване е просто детайл от нашия дългосрочен политически растеж, посочи Иванов. По думите му Движение "Да, България" си поставя ясната цел за разграждане на модела на корупционно управление в България и от тази гледна гледна точка всякаква колаборация с оглед формиране на общо правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС са напълно изключени.

Христо Иванов не очаква следващият парламент да има особено дълъг живот, в който да има реална опозиция. По думите му българската политическа система в момента е като мръсен парцал, който за да се изпере трябва да се сменят много води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашата изстрадала Родина всеки прави партия и обещава мед и масло , но....за себе си . И от тези нищо не става , но зора е за пари и нищо друго . Самия факт , че в България има над 300 партии е достатъчно ясно за какво става на въпрос .
12
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия, създадена с парите на Сорос, с ислямиста Емил Джасим - кандидат за културен министър. Направо СУПЕР !
11
10
 
22
 
! Отговори
zeus преди 7 години
С любезната подкрепа на Америка за България, само този от снимката е взел над 2 милиона грантове. Познавам още няколко човека от екипа им, *** до *** са там...
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде им видя платформата ?На учредителната сбирка където решихте да правите нова партия гочоолу дочоолу и гуньо адвокатина ?е кажи и на нас да знаем каква ви е платформата де ...
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова помашка партия?
8
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На следващите избори ще гласувам за тия, видях им платформата, най ми допадат.
7
7
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Една шепа избиратели - партии( мераклии да ударят кьоравото..) безброй...
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрата новина след следващите избори ще бъде, че деформаторите заминават окончателно на бунището на историята ...като почнеш през Кунева, минеш през тоя на снимката ... та чак до раMадан." Вкупом съгрешихте и станахте непотребни " ... както е казал поета.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари, днешните опорни точки:Партията е измислена, няма шанс.Да се слагат пет плюса на коментари против партията, и от три до пет негативни при подкрепа.
4
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1977На сайта им виждам е разписано до лев какво е дарено. Нещо, което другите партии подозрително не правят. Структурата не е много организирана, но е обещаваща.
3
11
 
15
 
! Отговори
1977 преди 7 години
Да се чуди човек как така се появиха от нищото,с много добре организирана структора,с финансиране(уж от доброволци)
2
9
 
20
 
! Отговори
чичо Любо преди 7 години
Дано греша, но амо на мен ли ми намирисва цялата тая работа ... едно време и ГЕРБ тръгна с големи обещания и визия а до къде стигнаха нещата? Друго интересно защо голяма част от ИТ гилдията го подкрепя?
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех!