"Да, България" се готви за избори, може и без регистрация

Не гледали на движението като на поредната фирма, посочи Христо Иванов
Обновена: 30 яну 2017 09:56 | 30 яну 2017 09:49,
38
"Да, България" се готви за избори, може и без регистрация
Снимка: Bulgaria ON AIR

Движение "Да, България" има всички шансове да се яви на предсрочните парламентарни избори. Това обяви председателят на новата политическа формация Христо Иванов в предаването "България сутрин".

Днес Софийският градски съд ще разгледа молбата за регистрация на партията. По думите на Иванов досега формацията е успявала да се вмести във всички кратки времеви срокове, а днес очаква съдът да се произнесе в тяхна полза, тъй като документите им били изрядни.
 
Законът дава различни възможности на Движение "Да, България" да се яви на тези избори и без регистрация, посочи Иванов, но отказа да обяви какви са те. В студиото на Bulgaria ON AIR, той коментира и какви са шансовете на формацията да се коалира с партията на Радан Кънев "Нова Република".

"Ситуацията с "Нова Република" е леко любопитна, защото аз не мисля, че нито ние, нито те са във формат, който позволява влизане в коалиция. Чисто сърдечно признавам, че не знам какво е надпартийна платформа, както те се обявиха. Това, което виждаме на сцената е представители на една партия и група физически лица. Това не е годен политически субстрат за влизане в коалиция с една партия от наша страна, която още е в съдебна регистрация", заяви Иванов.

Избирателите ще решат дали сме решителни и зрели, подчерта бившият правосъден министър.

"Ние не гледаме на "Да, България" като на поредната фирма, от която няколко души ще се явят на едни избори. Много такива неща виждаме в българския политически живот напоследък. Работим с намерение да изградим траен политически субект със собствена физиономия, със собствена връзка с избирателите, със собствени проблеми, които поставя, което не се вписва в доста изтърканите клишета на дясното или лявото. Най-вече субект, който възниква, защото ситуацията в България и в света, се променя. Ние влизаме в нова епоха", отбеляза Иванов.

Това колко процента подкрепа имаме днес или колко ще имаме на следващото замерване е просто детайл от нашия дългосрочен политически растеж, посочи Иванов. По думите му Движение "Да, България" си поставя ясната цел за разграждане на модела на корупционно управление в България и от тази гледна гледна точка всякаква колаборация с оглед формиране на общо правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС са напълно изключени.

Христо Иванов не очаква следващият парламент да има особено дълъг живот, в който да има реална опозиция. По думите му българската политическа система в момента е като мръсен парцал, който за да се изпере трябва да се сменят много води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Виготура,Няма как да се направи опит за промяна, без да участваш във властта.Кънев, Трайков и Иванов направиха този опит и видяха, че с ГЕРБ няма да стане, защото Борисов е силен на приказките и слаб в делата ! Не чети парцалите на Пеевски!Колкото и да е относително дясното и лявото в България, държавното управление освен правосъдие и администрация има и икономически и данъчни политики, които няма как да не са леви, десни и не дай Боже неолиберални.Най-добре"Да България" да се коалират с ДСБ!
32
0
 
3
 
! Отговори
ъ преди 7 години
От много ама много време НЕ ВЯРВАМ НА НИКОГО !!!!!!!!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
Сорос преди 7 години
Напред - Да Израел! Ха-ха-ха...
30
3
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
На мене големо вчепетление ми направи през тези 27 години и кусур демокрация,че избори имаше бол и всички усърдно ме канеха да участвам в изборите. И правеха , струваха пак едни и същи /с много малки разлики-тези дето ме канеха/ биваха на власт. Опит направи екипът на Сл.Трифонов за някаква промяна. Не би!Нахвърлиха се всички всячески срещу референдума, неговите предложения и Сл.Трифонов -лично ! Ха да каже някой умен човек, как аджеба по демократически можем да променим нещо?? До кога така ?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офицера си е.офицер ,не се нуждае от лукс и показност .Президента и след като престане да е такъв ще продължи да е генерал от БА до като е.жив .Докато нашите мили политици само дето с лектика не ги носим ,пари с чували получават и пак крадат като за последно .
28
2
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много ми са смешни юзъри , като тези под мен...цитират имена...проценти...прогнози...а оядените шопари в парламента си умират от смях! Пример: - Делян Пеевски - народен представител от ДПС!Кви проценти бе - само хайдуци, и разбойници...вече 27 години
27
3
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
На хора като Радан, Христо и Трайчо, които вече един са си продали г.за и са участвали в кабинет на мафията, за да се "борят" с нея, няма как да имам вяра. Радан преди изборите говореше, че ДСБ няма да подкрепят кабинет, начело с Бойко Борисов, после гласуваха за него. Трайчо беше част от енергийната мафия ЕВН преди да стане министър в ГЕРБ, а Христо Иванов цял живот е работил за да усвоява грантове и без един ден в съдебната система, която иска да реформира. Мислете бе хора, мислете!!!
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо трябав да ограничавате Хр. Иванов в изчерпанте проценти на Радан или РБ?той може утре да вземе 30 процента! нека да се види кой ще е в парламента и тогаав да се коментира кой с кого ще се коалира. Засега - ДСБ + - имат малко над 1 процента, РБ - съвукупност от пет партии и отцепници от ДСБ - имат 3,3 процента - т.е. окоол 0,5 процента на партия, Хр.Иванов - движение на три месеца -има 2,1 процента.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 20 - досега Хр. Иванов вярваше, че може да получи надпартийна подкрепа - Герб, РБ, и прочие, за борбата са мафията. Окааз се, че не получаав такава и затоав създава партия.Припомням че и Бойко като стана кмет, разчиташе на голата харизма, но бързо видя, че го бламират овтвсякъде и се принуди да създаде Герб.В политиката няма лоши и добри моменти има правилни каузи и неправли каузи.Каузата на Хр. Иванов е борбата с мафията. тука някакив десни избиратели са му обидени, че не ги припознава
24
4
 
8
 
! Отговори
Рафа преди 7 години
Имах силно колебание като дясно ориентиран човек дали да гласувам за "Да България" или за "Нова република", но високомерието на хората на Христо Иванов бързо ме ориентираха, че те не заслужават доверието ми.
23
3
 
7
 
! Отговори
Да! преди 7 години
Поредното куче, което иска да захапе кокала на "демокрацията" и да ползва огромните партийни субсидии!България е на първо място в света по брой на "партии" на глава на населението т.е-на хрантутници и мошеници!
22
3
 
7
 
! Отговори
Асд преди 7 години
В коментарите гледам доста българи вече са се отчаяли от положението и не могат да повярват, че са се появили хора с кауза, които искат да направят нещо достойно за държавата. Типично по български се опитват да оплюят всичко ново. В политиката ли си за тях си долен. Има и други платени(може би) или може би са същите, които пък си пеят песента за Сорос и другите смъртни врагове на България, просто класика на политическото интернет писачество.
21
3
 
17
 
! Отговори
Отвратен от червени преди 7 години
Христо, да те попитам ще издигнете ли лозунга "ДА на ЛУСТРАЦИЯТА"?От това зависи дали ще имате моя глас!
20
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Най-добре e "мръсния ***" да бъде изхвърлен!
19
5
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
#20 не са се сетили чак сега, част от тях са се опитали да пробият чрез други партии, които не са успели да се наложат поради една или друга причина. Желая им успех!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо чак сега се сетиха да правят партии? Досега къде бяха и къде е била тяхната кауза? Или пак ще си играем на "поредната нова"? Възможно е г-н Иванов и да е свестен човек, но е избрал изключително лош момент да прави партия, ако въобще му пука за друго освен за кокал. Хората няма да му гласуват високо доверие, и с право.
17
16
 
6
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Отдавна негласувам, но ако го направя, това ще бъде единствено за Хр.Иванов!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева няма нищо общо с Христо Иванов, който сам си подаде оставката, когато не получи нуждата подкрепа, за прповежданата от него реформа.....
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми допадат - Христо Иванов е почтен човек, познавам и сестра му., също много стойностен човек. Цялото семейство бе гнусно клеветено в последно време, от мерзки хора.
14
9
 
7
 
! Отговори
redneck преди 7 години
много *** и грозни, търкачи на лотарийни билети, четящи блиц, пик и другите лай**ни вестници в този форум. Мнението ви е базирано на вестник за външна тоалетна за 40ст.