Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!

Галъп сметна: Лидерката на БСП изравни бившия премиер по рейтинг
30 яну 2017 16:27,
209
Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Възходът на победителите от президентските избори продължава. Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки трупат рейтинг. В същото време доверието в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов намалява.

Това става ясно от данните от експресен телефонен сондаж на Галъп. То е проведено на 27 и 29 януари сред 816 души в цялата страна. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл".

Още по темата

Президентът Радев е безспорен водач в личните рейтинги с доверие (41,7%), показват резултатите.

Зад него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов с 26,1% доверие. Данните показват, че той на практика удвоява доверието си спрямо лятото на 2016 г.

Корнелия Нинова също бележи сериозен ръст и изравнява и дори повежда леко по рейтинг пред основния си опонент Бойко Борисов. Доверие в лидерката на БСП декларират 24,9%, а в лидера на ГЕРБ 24,6%.

Според социолозите загубата в президентските избори очевидно води до негативна тенденция при Бойко Борисов и докато преди той се движеше на нива на доверие около една трета, сега е на около една четвърт.

"Галъп" анализират и забележимо присъствие на Веселин Марешки (18,4% доверие).

От агенцията анализират, че цитираните проценти на доверие са на база всички, а не само гласуващи.

“Галъп интернешънъл“ предпочита методика, в която се ползват положителни и отрицателни оценки (без неутрални). От това произтичат възможни разлики с други агенции. Важни са тенденциите във времето, а не конкретните числа и моментната подредба“, уточняват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какво доверие бе на старите крадци. БСП е люпилнята на крадците на България и ако трябва да ги сравнявам с Герб те са на един и същи кантар ,защото са от едно и също котило и защото вече 27 години само те са на власт с участието на ДПС! Хора огледайте се и гласувайте за нови лица,вдъхващи ви доверие ,защото старите крадци сме ги видяли колко са алчни и нямат насита ! Те по скоро ще се задавт с милионите си ще се пръснат от натрупаната си алчност отколкото да дадат на народа си хляб и въздух
74
1
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Организираните престъпни групи ,се стремят да узурпират властта и да грабят , грабят ,грабят ,грабят !
73
3
 
9
 
! Отговори
ЖОРО преди 7 години
А бе БОЙКО все си съм си мислил,че има нещо в ТЕБ, ама жестоко съм се лъгал.А бе ЧОВЕК, МАХНИ ТИЯ жени от обкражението си.Не разбираш ли, че непрекъснато те подвеждат и предават.Ти работиш само с жени, няма как да стане.
72
3
 
9
 
! Отговори
Овчи народ преди 7 години
Народе, пак те лъжат! Нинова е бивша членка на СДС. Като нещете Бойко, поне гласувайте за Каракачанов.
71
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е по-добро от ГЕРП. Да си припомним за заемът от 16 милиарда, проваленият проект Южен поток, провалената кандидатура на Ирина Бокова, допълнителен милиард за саниране в 12 без 10, как Ердоган унижи Бойко и той не реагира, президента Плевнелиев.За два мандата самостоятелно управление ГЕРП съсипаха държавата.
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,това доверието за нищо го нямате.Щраксш с пръсти и доверието почва да се трупа като ланския сняг.Какво доверие.Затова ли измислиха задължителното гласуване.
69
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще продължава да губи авторитет,доверие и вяра,докато не отстрани Цвета Караянчева завинаги от политиката.ТАЗИ ОСОБА ИЗЛЪЧВА ЗЛОБА И ОТМЪСТИТЕЛНОСТ.ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА БРУТАЛНО,ДЪРЖА СЕ БРУТАЛНО И СИ ОСТАНА С БРУТАЛНОТО СИ ИЗЛЪЧВАНЕ!
68
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две години ще тупа топката Нинова после ще я върне на Боко и така до края на света. Обул се Илия пак в тия оакани ***.
67
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите ще покажат. Бойко загуби доверието на българите с отказа да управлява и то за втори път. Това поведение не е на сериозен и отговорен държавник. Ако е имало проблеми, цялата власт беше в ръцете му, трябваше веднага и решително да действа! А Нинова е направо смешна с напъните си, с фалшивия патос. Нима мисли, че се е забравило откъде идва, откъде е минала и доколко чисти и прозрачни следи е оставила? Ако разчита на старческата деменция в редиците на БСП, да й напомним, че оредяха!
66
12
 
23
 
! Отговори
Защо бе БАЦЕ преди 7 години
Защо ГЕРБ продължават да стоят зад най-крадливия кмет на Пловдив????? Всичките ли са такива ,че го подкрепят???? Как се събраха само крадци в ГЕРБ
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистиката и политиците са като колелото на късмета. Цифрите и имената не се променят. Колелото се завърта и хоп бившия хайдук отново на власт от която никога не е излизал.
64
4
 
23
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
стъкмистиката на галъп, кънчостойчевци и червенколювци я знаем много добре...може да допринесе някое и друго гласче за червените престъпници, но като цяло проучванията им са адски смешни...А Корни с погледа на вакла овчица е толкова дръпнала, че едва чакам да дойдат изборите и да осъзнае как ще глътне вода, ако все пак има капка здрава мисъл в електората...
63
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво късопаметен народе! Радвайте се на разследваната за престъпления срещу правосъдието червена водеща.Другарката Нинова вместо да си седи на топло в затвора, партия оглавява, че и здрав рейтинг попмпа.Мат'ряла, мат'рялааа ...
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууууууууу! Ама то БСП-ту да не си мислят че ще се докопат до властта?
61
3
 
15
 
! Отговори
художника преди 7 години
Не се карайте бе хора! И в двата случая пак сме в ***, пиниза е да изберем по-чистата, а това че ще смъдри...то ние сме си свикнали и на миризмата и на ***.
60
6
 
11
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
БСП около 400000 гласа. Приемам залози :)
59
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АУУУУУУУУУУУУУУ, АМА ТО ГЕРБ МАЙ ВИЕ НА УМИРАЧКА!
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рано е да се обръща внимание на социолозите.Доказаха,че единственото,което могат и правят е след изборите да обясняват защо не са се сбъднали предвижданията им!Непонятно е кой и защо им плаща!Знае се,че политологията , социологията и журналистиката не са науки ,а инструменти за "кашпироване на съзнанието" на хората. Може би истинското предназначение на политическите партии и социологическите агенции е за пране на пари!Кой ги дава и от какво ги печели?От ЕЖК казаха,че всички всичко ще си кажат!
57
16
 
9
 
! Отговори
кой ще спечели преди 7 години
Марешки ще спечели накрая,защото пича,какъвто и да е бил,на дело показа как е полезен за народа и държавата.Малко приказки,много ДЕЛА,ДЕЛА-това иска СУВЕРЕНА-НАРОДА.Другите политици дрънкат само празни приказки-кой с кого ще се коалира,какво ще крадне след изборите,а народа никой не базари,на практика.На приказки да,ама 27 години почти нищо?
56
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ГЕРБ е истината, дами и господа. БСП са ясни - видяхме ги колко могат и при Орешарски, който ни пробва колко можем да търпим като назначи Пеевски за шеф на ДАНС, и при Станишев с мега далаверите на Р.Овч, консултантските хидроинженерски милионни хонорари на Доган и т.н.Гласуваш за РБ, Да,България или другите десни недоносчета, които я влязат в парламента, я не, и все едно си гласувал за Нинова или още по-зле - за Доганя.Затова - ГЕРБ. Те поне строят магистрали, оправят улици, детски площадки и т.н.