Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!

Галъп сметна: Лидерката на БСП изравни бившия премиер по рейтинг
30 яну 2017 16:27,
209
Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Възходът на победителите от президентските избори продължава. Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки трупат рейтинг. В същото време доверието в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов намалява.

Това става ясно от данните от експресен телефонен сондаж на Галъп. То е проведено на 27 и 29 януари сред 816 души в цялата страна. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл".

Още по темата

Президентът Радев е безспорен водач в личните рейтинги с доверие (41,7%), показват резултатите.

Зад него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов с 26,1% доверие. Данните показват, че той на практика удвоява доверието си спрямо лятото на 2016 г.

Корнелия Нинова също бележи сериозен ръст и изравнява и дори повежда леко по рейтинг пред основния си опонент Бойко Борисов. Доверие в лидерката на БСП декларират 24,9%, а в лидера на ГЕРБ 24,6%.

Според социолозите загубата в президентските избори очевидно води до негативна тенденция при Бойко Борисов и докато преди той се движеше на нива на доверие около една трета, сега е на около една четвърт.

"Галъп" анализират и забележимо присъствие на Веселин Марешки (18,4% доверие).

От агенцията анализират, че цитираните проценти на доверие са на база всички, а не само гласуващи.

“Галъп интернешънъл“ предпочита методика, в която се ползват положителни и отрицателни оценки (без неутрални). От това произтичат възможни разлики с други агенции. Важни са тенденциите във времето, а не конкретните числа и моментната подредба“, уточняват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОБ показаха какви са каПу ти и БСП не са цвете за мирисане. В тази държава няма нови и млади политици всички мутри са от едно време.
54
15
 
15
 
! Отговори
време е преди 7 години
Дано да е поумнял вече този народ... Стига ГЕРБ и денонощен страх...
53
14
 
21
 
! Отговори
От ГРОБ намирисва преди 7 години
ГЕРБ вече понамирисват на труп... политически труп. Калинките вече не знаят какво да правят. Ако ги изгонят от топлите местенца в администрацията, те са без бъдеще, защото са ултра некадърни и мързеливи. В главата на ГЕРБ Калинката има само две мисли - подмажи се на началника И взимай подкупи и кради.
52
18
 
19
 
! Отговори
Th преди 7 години
Нинова е цвете спрямо Боко. Аз не помня Нинова да е била премиер 7 години, а на Борисов всекидневните лъжи май ги забравихте и той пак излиза целия в бяло. Но хората ще кажат какво мислят след 2 месеца, а тия проучвания трябва да ги забранят със закон.
51
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са впрегнати да пишат за възхода на БСП . Добре и ако случайно г-жа Лъжа стане Премиер какво ще стане . Пълен резил в Европа . Човек преминал през всички партии на СДС и изгонен за корупция като зам. министър , това ли ви е детскат мечта другари .
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бише направил лустрация да му симпатизира на Б. Борисов. Но той предаде власта, като на спортна среща влезна резервата. Сега тия ще се мазнат на Москва докато им мине времето. Младите ще продължават да си търсят късмета на запад. Но пак Москва ще контролира трудовите договори с Министерството на Труда и заетоста. Щото българин по богат от руснак не трябва да има. зада е контролата ситурен
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравнявам правителството на ББ с това на Орешарски и със сигурност на изборите ще ударя едно рамо на ГЕРБ. *** съм ти социалистите!
48
4
 
8
 
! Отговори
27 години по-късно преди 7 години
До Анонименостана и да не знае за далаверите на предишните, при тоя дълъг стаж от СДС до шеф на БСП
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Draskachite pobejdavat kato vdigat reitinga na Korneliya.No pomnete koi kakvoto pravi na sebe si go pravi.Idva bsp,dps i zabravete za eu za rabota navun,pak starite shemi i BG pak v bataka i sega deto pishete protiv Boiko,sled vreme shte zabegnete i vie da miete chinii v chujbina.Ne se pritistiskaite,samo bsp i shte gniete v mizeriya.A za kapak i shte vi slojat i chalmi,niama strashno,prosto ya slagate i beigir choban kachamak patladjan
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агенцията на Червен Кольо винаги дава рамо на БСП-то. На изборите е истинското проучване. Такива социол. проучвания карат червените да наглеят, а това им прави лоша услуга и в крайна сметка пак ще загубят.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едните и другите са маскари.Важното е да изберем по малките...ама кои са те....Свалят звезди докато дойдат на власт и като я получат все нещо започва да им пречи та да не могат да си изпълнят обещанията.Всички са Еднакви...и от ляво и от дясно.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То сигорно е от музиката и времето
43
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова ще е един много добър министър председател.Със стабилно юридическо образование,с дълъг политически опит и не на последно място знае много за далаверите на предишните.
42
2
 
4
 
! Отговори
кхъ преди 7 години
До ZlatenaЗюсе, преиграваш малко.
41
12
 
10
 
! Отговори
зам.кмет Иванчов преди 7 години
Нинова е изключително доблестна и честна жена която не лъже и Б.Борисов не е прав че я нарича г-жа Лъжа! Нинова е една чиста светица като Майка Тереза. Няма друг човек в България с по извисено духовно съществуване, освен Дядо Добри разбира се. Нинова помага всеотдайно на бедните и се прехранва с къшей хляб. Тя е достойна за премиер!
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бря лалев пенсииките по соколово са ти дали акъл бре ба тая баба де ти го е дала е умна загряли къдее
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вчера печелиха едни,дойде служебното правителство вече са други, като видя кои са правили изследванията ми става ясно :D
38
8
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Зоро,Борисов много добре знае какво правят в Румъния, но като самият той е затънал до гуша в корупция, заедно със съпартийците си няма как да се вкара сам в затвора!За да има промяна към независима съдебна система, законова държава и реална борба с корупцията о високите и средните етажи на властта трябват ДРУГИ ХОРА! Такива считам, че са Радан Кънев, Лозан Панов, Христо Иванов и много ми се иска да участват заедно на парламентарните избори, за да нямам колебание за кого да гласувам.
37
11
 
14
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Милионерката Корни пак ще излъже чугунените глави да гласуват за нея ! И после ще им каже.... - " Вие се дръще а аз отивам в сина ми в САЩ"........,,,,,,p.s.- Е няма по големи тъпоъгалници от *** -добре че се стопиха до 300-350 хил.
36
10
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само не разбирам защитниците на тиквата кога толкова бързо "забравиха " ,че още не си е върнал червената партийна книжка ,а само той да беше на рамо да го носиш то половината гербави са си все бивши червени активисти.