Радев в Брюксел: За мигрантите, но не и за Русия

Президентът иска редовен кабинет да излъчи еврокомисаря, но...
30 яну 2017 18:15,
187

Снимка: Пресцентър на президента

По време на първата си официална среща в Брюксел като президент Румен Радев постави въпроса за сигурността на външната граница на България и за мигрантската криза. Той обаче не коментира падане на санкциите срещу Русия, за което не веднъж се обяви.

Първите разговори на държавния глава в белгийската столица бяха с  председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

"Поставихме въпроса за сигурността на нашата външна граница във всичките й аспекти. Имаме пълното разбиране за проблемите", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Той допълни, че страната ни очаква още-по голяма помощ.

Санкциите срещу Русия не са поставяни на дневен ред при разговорите на президента Радев с председателя Туск, съобщи bTV.

По-рано днес EurActiv публикува интервю с Радев, в което българският държавен глава коментира, че не вижда практическите ползи от санкциите, докато загубите са очевидни.

В Брюксел днес генералът поиска нов оперативен план за посрещане на мигрантската вълна. Той настоя и за промяна на дъблинското споразумение, защото в настоящия си вид има риск да превърне България в буферна зона.

Радев коментира и въпроса за евентуална номинация за еврокомисар. "По-добре е редовно правителство да го излъчи", каза президентът, но допълни, че ще е "друг въпрос", ако се наложи служебният кабинет да управлява по-дълго.

Първото посещение на Румен Радев мина под знака на интереса към пътуването му.  Президентът пристигна в Брюксел вместо с правителствения "Ербъс" с военнотранспортния самолет „Спартан" заради по-ниските разходи

От президентската администрация коментират, че така той излъчва силно послание на съпричастност към доскорошните си колеги. Полетът продължи час по дълго отколкото с реактивния самолет.

Това не е първият път, в който "Спартан" се използва от държавен глава. В миналото за работни посещения го използваше и президентът Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Насилието в ПРосия -----СЕ ОЗАКОНЯВА ОФИЦИАЛНО!!!!
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Различни светове ... И точно заради това НАСА иска помощ по космические си програми от руските учени. Вземи се образовам малко, селянче...
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотаракНе пий Бояришник! Действа летално дори на руските алкаши и ***.
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Първото посещение на Румен Радев мина под знака на интереса към пътуването му"!!!?мода да не ме трие така пише неговият автор.и защо бе там?о да!"Имаме пълното разбиране за проблемите", казали зелките на Радевмашала майор Михов.
80
6
 
2
 
! Отговори
стомин преди 7 години
До Котаракгрешиш боклюк имам достатъчен поглед идостатъчно спомени от тогава *** червен
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво произвеждахме,и къде се изпращаше !И кое ни беше добрето ! Може би ,Ви ,е било добре след всички национлни катастрофи . Или когато света и техническия прогрес вървяха напред , ние нямахме право дори на екскурзия .С допотопните ни заводи ,накъде ? Ти развратен ли си ? И кой западняк по точно те разврати и с какво ?Това са само общи злобни и лицемерни приказки.И сега парите от продадените заводи са в ръцетена същите.Само ,че малко от тях могат !На останалите са им подарък!
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва *** излагацията - президент да ходи на визита в Брюксел с военен самолет. Аз не знам такъв световен прецедент??
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купени чисто нови с наши пари, а не подарени стари бракми! Самият модел и нов, разцепени съскащи езичета!-----------Чисто нови, а нон-стоп бяха в ремонт. Всеки път ги гледам на летището стоят си като стара лада на четири тухли.Червени алчни за власт очички!
76
6
 
10
 
! Отговори
Русофилка Радева преди 7 години
Де юре Радев е натовски генерал от запаса. Де факто се държи като старшина от Варшавския договор.
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, айде, няма какво да ми хвалите Радев че бил завършил академии след като видях какъв доказан крадец и политик от миналото назначи за свой премиер.Герджиков беше параванът за кражбите на НДСВ два мандата, само това ми е достатъчно.
74
4
 
3
 
! Отговори
стомин преди 7 години
До Котаракstiga писа глупости бе ахмак сигурно не си бил роден тогава по време на светлото социалистическо време чула баба разбрала ***
73
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Санкциите срещу Русия не са поставяни на дневен ред при разговорите на президента Радев с председателя Туск,---------А в неофициалните разговори се е напъвал като пуяк да защитава Русия нали?
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тея лизо гозците дето смучкат на Соросчо мудеата ...да слагат минусчета . РУСИЯ И ХРИСТЯНСТВОТО ЩЕ ПРЕБЪДАТ ,,,за предателите рас з трел
71
7
 
9
 
! Отговори
Русофилка Радева преди 7 години
Де юре Радев е български президент и е "баща на нацията". Де факто той я заряза заради любимата си Русия. Както изостави жена си и децата си заради любимата си Деса.
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
самп трепане на укроиските фошисти ..до един да ги изтребат
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските бандити и убийци продължават да убиват украинци в ДОНБАС. За какво сваляне на санкциите говори руския агент Радев?
68
2
 
5
 
! Отговори
с преди 7 години
Оставете русия на мира тя сама се оправи
67
10
 
4
 
! Отговори
Русофилка Радева преди 7 години
Де юре Радев е български генерал от резерва. Де факто има манталитет на *** артелчик.
66
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че никъде не чухме в Брюксел Радев да говори за България, а постоянно повтаряше Русия, Русия, санкции, санкции.Явно Путин много вече го боли, не издържа и е изритал тоя руски шпионин да лае в руска полза!
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така да е, по-добре, от колкото слугинажа, който извършваше Плевенлиев към САЩ