Радев в Брюксел: За мигрантите, но не и за Русия

Президентът иска редовен кабинет да излъчи еврокомисаря, но...
30 яну 2017 18:15,
187

Снимка: Пресцентър на президента

По време на първата си официална среща в Брюксел като президент Румен Радев постави въпроса за сигурността на външната граница на България и за мигрантската криза. Той обаче не коментира падане на санкциите срещу Русия, за което не веднъж се обяви.

Първите разговори на държавния глава в белгийската столица бяха с  председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

"Поставихме въпроса за сигурността на нашата външна граница във всичките й аспекти. Имаме пълното разбиране за проблемите", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Той допълни, че страната ни очаква още-по голяма помощ.

Санкциите срещу Русия не са поставяни на дневен ред при разговорите на президента Радев с председателя Туск, съобщи bTV.

По-рано днес EurActiv публикува интервю с Радев, в което българският държавен глава коментира, че не вижда практическите ползи от санкциите, докато загубите са очевидни.

В Брюксел днес генералът поиска нов оперативен план за посрещане на мигрантската вълна. Той настоя и за промяна на дъблинското споразумение, защото в настоящия си вид има риск да превърне България в буферна зона.

Радев коментира и въпроса за евентуална номинация за еврокомисар. "По-добре е редовно правителство да го излъчи", каза президентът, но допълни, че ще е "друг въпрос", ако се наложи служебният кабинет да управлява по-дълго.

Първото посещение на Румен Радев мина под знака на интереса към пътуването му.  Президентът пристигна в Брюксел вместо с правителствения "Ербъс" с военнотранспортния самолет „Спартан" заради по-ниските разходи

От президентската администрация коментират, че така той излъчва силно послание на съпричастност към доскорошните си колеги. Полетът продължи час по дълго отколкото с реактивния самолет.

Това не е първият път, в който "Спартан" се използва от държавен глава. В миналото за работни посещения го използваше и президентът Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Тази сутрин правят коментар по Националното радио за посещението на Президента и т.н. водеща репликира изказващия се - Радев предлага това, "Ми той Боко също предложи", Радев каза това, "Ми той Боко също го каза", Радев съгласува това, "Ми той Боко също и т. н. Кво дъ праиш, той Боко им е изпил мозъците. Смях и мъка
103
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Политическата система е непобедима. Всеки обявил се против статуквото става част от него щом спечели. Интереса клати феса и у нас и по света. Просто у нас се краде прекалено нагло.
102
1
 
8
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
А колко Радев е по-добре Тиква, все едно......шенген,визи,мигранти, бла,бла,бла и ништо!
101
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
"Независима","суверена" България.
100
1
 
3
 
! Отговори
а1 до Футуролог преди 7 години
Бидейки футуролог би трябвало да знаете и да сте забелязали признаците, че всички пътища ни водят към.... диктатурата!Без значение под каква форма ще ни бъде "сервирана"!Уви... живеем в "интересни времена".
99
1
 
9
 
! Отговори
а1 преди 7 години
EurActiv публикува интервю с Радев, в което българският държавен глава коментира, че не вижда практическите ползи от санкциите, докато загубите са очевидни.--------Разумно!В настоящия момент нашествието на Камилите от Бл. Изтокса реалната заплаха за Бг!Що се касае до санкциите - тактичен отговор от страна на Радев!Резултатът от предстоящите президентски избори във Фрация ще са от решаващо значение както за санкциите срещу РФ така и за бъдещето на ЕС!
98
1
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ФУТУРОЛОГНе е мутра за да е ГЕРБ!
97
4
 
3
 
! Отговори
Шаломов до BRTZKov преди 7 години
Я виж къде е най-голямата джамия в Европа и кой я откри и после пиши за ислямизация!
96
1
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До BRTZKovКъм момента България е в ЕС! За Радев днешната среща бе свързана с опит да осигури териториалната сигурност на страната! Първа неотложна задача, за разлика на досегашната дюнер сигурността и шикалкаввият, т.с шмекериите на ГЕРБ и Ко!пп. Герджиков е човек на Симеон, а симеон във външнополитически европейски план е с най-голяма тежест, пред който и да е бг политикант през 27м год назад! ппп. носят се слухове, че Турция (Ер)държи България (ББ)с компромати за финансиране на тероризма
95
2
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ФУТУРОЛОГБили са в някаква степен колеги, но не и приятели! Добри познати! Ценностите на Радев и всякакви там партиини идиолози се значително различават. Така, че Радев направи услуга на партиите (БСП, ГЕРБ, ...) и се дистанцира от партиитите пристрастия и интриги!
94
6
 
4
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Женерал Жимби Радев умело се прикрива като натовец, но след изборите ще лъсне прорушката му ориентация.
93
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
а и като голям политик де бе в хитрино доиде ли да види какво е славчо само за масал си
92
7
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
гледам слави иси викам доде не видя не вярвам тоя зе да бие и бареков и сидеров по простотия напоследък явно тия патриотични песни ми напомнят оня строи нали не мисли да слагаме връзките щото за работа не мисли ама за жоба си мисли тъи че докога ще мрънка глупости става смешен имаме един де дига революция сега а дано не позная че тоя е протеже на станишев само за реклама да си гледа шоуто веселяк е *** с тая политика не му е мястото много се помисли за голям набързо *** не виждам нищо докато
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 133 Голяма глупост било ,да го изберат щото управлявал самолет. - А не е ли глупост да изберем някой ,само защото е мутра и е бил охрана на Тодор Живков?
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами да последва Тръп,забрана на всички мигранчета
89
17
 
7
 
! Отговори
читател преди 7 години
Голяма глупост. Като избирателите на летеца. А той управлявал ли е самолет?
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Котарак100% са те кастрирали отдавна котарако!
87
6
 
3
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНООООООО.. преди 7 години
Май.на.та й на ПРосия....!Не ни требвна изобщо...ЩОМ НЕ ДАВА ПАРИ !
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотаракВ Русия чеченците как интегрират рускините и руснаците?
85
14
 
8
 
! Отговори
Русофилка Радева преди 7 години
Де юре Радев е пилот на боен самолет. Де факто е пощенски гълъб на Путин.