Ревизия на кабинета "Борисов" 2 – да, но не за голям период

ГЕРБ освобождава пространство в център - дясно, видяха анализатори
30 яну 2017 10:06,
56
Ревизия на кабинета "Борисов" 2 – да, но не за голям период
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Ревизия на кабинета "Борисов" 2 трябва да има, но не с много дълъг период, а на последните два месеца. Такъв прочит на новата политическа ситуация представи пред Bulgaria ON AIR социологът Михаил Мирчев.

Заявка за такава ревизия дава служебното правителство, назначено от президента Радев, също коментира Мира Радева.

"За мен проф. Герджиков е един изключително почтен и много умерен политик и аз специално смятам, че на обществото му се дължи някакъв вид ревизия, защото остана усещането за някои неща, които стават, особено в сферата на бизнеса, при обществените поръчки", посочи Радева.

"Не виждам друг аргумент освен усещането за запушена политическа и икономическа атмосфера. България има нужда от едно отпушване на напрежението, два милиона и половина души гласуваха срещу статуквото и това статукво е на всички партии. Хората гласуваха реално срещу тази политическа система, срещу всички партии вътре. В този смисъл да се говори, че Румен Радев щял да работи за БСП или за ДПС - това е глупост. Играта е за избирателя", продължи тя.

Радева сподели, че не била впечатлена от встъпителната реч на новия държавен глава, но затова пък, със състава на служебния кабинет, той дал категорична заявка за надпартийност.

А Мирчев посочи, че голямата роля на служебното правителство е провеждането на честни избори. Отговорността за тази задача падала най-вече върху временно изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи Димитър Узунов. По думите на Мирчев механизми за злоупотреби с вота на гласоподавателите са били извършвани пред няколко години, а резултатът - 250 хил. фалшифицирани гласа.

Що се отнася до самите предсрочни парламентарни избори и шансовете на отделните партии за успех, Мира Радева коментира:

"На този етап смятам, че става дума за практическо равенство. Много е важно как ще подходят партиите в съставянето на листи. Водачите на листите трябва да са ярки, разпознаваеми лица от нов тип".

По думите ѝ в момента ГЕРБ на практика освобождава пространството център - дясно, а това от своя страна дава потенциал за развитие на десните партии.

А според Михаил Мирчев шансовете на конкретните формации - ДСБ и "Да, България", се свеждали до 2% на изборите, прогнозира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Направете на костов доган и пеевски и после плуйте бойко
44
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
30 милиона лева ще струват изборите заради едно нагло селянче,тъй като тези избори бяха излишни и ще повторят предишното пагобно безмислено народно събрание,тъй като няма никъква промяна във изборните правила,и ще има отново избори.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цел на организираната престъпност и тероризъм са плановото унищожаване на икономиката и населението на съответната държава.Всички знаем за:1.Планът "Ран-Ът",разработен от АОНСУ, 2.Всички системи на държавата са разстроени и унищожени-управление,отбрана,икономика, образование, здравеопазване.3.Два милиона българи са унищожени,други два милиона- изселени от БГ. Изводи: 1.След 1989г БГ се унищожава планово от партийно организирани престъпници и терористи! 2.Ревизията-за периода от 1989г до днес!
42
3
 
5
 
! Отговори
naco преди 7 години
Или РЕВИЗИЯ ,или НИЩО!!! Ще РОВИ ли,другарят Герджиков,или ще ЗАМИТА? НАРОДЕ????
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кражбите на властите са традиция, която се предава като щафета от управление на управление. Пазят се защото разчитат на глупавия народ и се надяват че ако днес народа ги свали утре пак ще ги избере
40
3
 
8
 
! Отговори
Мира върти далавери преди 7 години
Баба Мира пак ли обърна палачинката :) Няма да забравя как се беше престарала веднъж с процентите за ГЕРБ :) Беше направила "проучване", в което беше измислила за ГЕРБ резултата с 10-12 пункта по-висок от реалния.
39
3
 
12
 
! Отговори
България над всичко преди 7 години
"...ДСБ и "Да, България", се свеждали до 2% на изборите..."Ако заедно имат 1% трябва да се радват. РБ - също. ГЕРБ също ще получи брутален шамар и ще загуби с много. На българите НИ писна от либерасти и предатели. Всеки вижда, че българските интереси се продават за една снимка с Меркел или друг западен клоун. Тиквун и Роско ходеха в Белия дом с памперси, защото се изпускаха от щастие като Обамката им позволяваше да му целуват.. краката.
38
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
То друга ревизия си трябва, ама няма кой да я направи.Трябва ревизия от ноември 1989 година досега. Само да вметна, че това не е ревизия само на прехода, който завърши през 1991 година с приемането на новата Конституция, която юридически финализира вече извършения преди това преход, а и на целия следпреходен период на капиталистическо развитие на България.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са навързани като котешки черва и само се прикриват едни други.Трябват нови хора, лустрация и тотална чистка.
36
2
 
8
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
ВИЖТЕ САМО, КАК ЧРЕЗ МЕДИИТЕ СЕ МАНИПУЛИРА. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, ТОВА Е ЕДИН ВИД НАТИСК ЗА ПРОВЕРКАТА ОТ ДВА МЕСЕЦА. НЯМА КАК ДА ГО КАЖАТ ОЧИ В ОЧИ, ПО ТЕЛЕФОНА.....ТРЯБВА ЗА ЦЕЛИЯТ ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕТО РЕВИЗИЯ.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизия на целият преход !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ управляваха малко над 2 години преди Бойко Борисов пак да подаде оставка и после още малко време като премиер в оставка - общо около 2 години и 2 месеца и половина. Това не е много и си се нуждае от ревизия. Само дето се съмнявам, че ще стане. Орешарски през 2014 не успя да направи тази ревизия - ГЕРБ го свалиха от власт преди да успее да напраи каквото и да е.
33
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За да има сериозна ревизия, трябва съвсем друг субект във властта! Ще ни забавляват пак....
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много ми е интересно - да допуснем тезата че правитество се създаде трудно. Служебното правителство може да управлява още 2 месеца. А ако се насрочат нови избори - и още 2 два. Знаете ли какви ревизии може да направят за 6 месеца на Герб.
31
11
 
5
 
! Отговори
Беба преди 7 години
Мира Радева е върла комунистка и платена провокаторка. Тя не обича Бойко Борисов и затова ги говори тези неща. Забелязана е да ходи в руското посолство и да излиза от там с червен куфар пълен с рубли и папка пълна с указания и опорни точки.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизия трябав за целия преход или поне от 1997 насам, когато бе втората вълна на кредитните милионе, но това не е в правомощията на едно слежебно правителство, пък и то има ограничен живот.но вероятно обществените поръчки от последната половин-една година ще бъдат разровени и някои може дори да идат на прокурор.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков поиска да се обърне внимание на обществените поръчки, които са болна тема като даде срок до 10 февруари за ревизии.Пак този срок той е дал, и за обстоен доклад от който да стане ясно как стоят нещата по усвояването на еврофондовете. Министър ще направи усилия да бъдат преодолени по-голямата част от 11 препоръки, които ни налага ЕС.герджиков исак информация от свършеното до момента по председателството ни на ЕС, иска културна програма.
28
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 7 години
В всякоко министерство заедно с новия министър трябваще да влези и прокурор.
27
4
 
4
 
! Отговори
гочоолу преди 7 години
До анонимен 19За кой ще гласуваш няма значение!От теб се иска само едно:Да си измиеш краката,да измислиш няква вратовръзка и да отидеш до урните!И да гледаш възторжено,с надежда в светлото бъдеще!
26
0
 
14
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Трябва ревизия от КТБ насам? Но това е работа и на умрялата ни прокуратура.