Ревизия на кабинета "Борисов" 2 – да, но не за голям период

ГЕРБ освобождава пространство в център - дясно, видяха анализатори
30 яну 2017 10:06,
56
Ревизия на кабинета "Борисов" 2 – да, но не за голям период
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Ревизия на кабинета "Борисов" 2 трябва да има, но не с много дълъг период, а на последните два месеца. Такъв прочит на новата политическа ситуация представи пред Bulgaria ON AIR социологът Михаил Мирчев.

Заявка за такава ревизия дава служебното правителство, назначено от президента Радев, също коментира Мира Радева.

"За мен проф. Герджиков е един изключително почтен и много умерен политик и аз специално смятам, че на обществото му се дължи някакъв вид ревизия, защото остана усещането за някои неща, които стават, особено в сферата на бизнеса, при обществените поръчки", посочи Радева.

"Не виждам друг аргумент освен усещането за запушена политическа и икономическа атмосфера. България има нужда от едно отпушване на напрежението, два милиона и половина души гласуваха срещу статуквото и това статукво е на всички партии. Хората гласуваха реално срещу тази политическа система, срещу всички партии вътре. В този смисъл да се говори, че Румен Радев щял да работи за БСП или за ДПС - това е глупост. Играта е за избирателя", продължи тя.

Радева сподели, че не била впечатлена от встъпителната реч на новия държавен глава, но затова пък, със състава на служебния кабинет, той дал категорична заявка за надпартийност.

А Мирчев посочи, че голямата роля на служебното правителство е провеждането на честни избори. Отговорността за тази задача падала най-вече върху временно изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи Димитър Узунов. По думите на Мирчев механизми за злоупотреби с вота на гласоподавателите са били извършвани пред няколко години, а резултатът - 250 хил. фалшифицирани гласа.

Що се отнася до самите предсрочни парламентарни избори и шансовете на отделните партии за успех, Мира Радева коментира:

"На този етап смятам, че става дума за практическо равенство. Много е важно как ще подходят партиите в съставянето на листи. Водачите на листите трябва да са ярки, разпознаваеми лица от нов тип".

По думите ѝ в момента ГЕРБ на практика освобождава пространството център - дясно, а това от своя страна дава потенциал за развитие на десните партии.

А според Михаил Мирчев шансовете на конкретните формации - ДСБ и "Да, България", се свеждали до 2% на изборите, прогнозира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Тебе какво те боли за тези тръби-да не ги плащаш ти или те боли,че ти минават през заните части.
24
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 години
КАК на последните ДВА месеца ???Това е някакъв МАЙТАП с българите !!!Ей, Мирчеееев - *** смешна!Ревизия ТРЯБВА да има за ЦЕЛИЯ период на управление на ГЕРБ! Ревизии трябва да има за управление на всеки период, на които и да са управлявали, за да се види - дали са управлявали и в полза на кого!
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези ревизии ги прави всеки кабинет и накрая едно голямо нищо . По добре е да не вдигате пушилка , защото и сега нищо няма стане . Станишев доказано открадна осем секретни доклада и ги даде на мафията и какво , Нищо но от сърце .
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревзия ще има, но частична - доколкото я позволяват правомощията на служебния министър председател. Вероятно най-вече в областта на обществениет поръчки и то основно на тези от последната година. Освен това правителството ще се постарае да има честни избори, но то оперира с бюджета който му е заложен. не би могло да закупи 12 000 машини за машинно гласуване, защото трябва да намери стотици милиони отнякъде, а няма как да променя бюджета.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илко Семерджиев е казал, че до петък ще има всички цифри за този пръстов отпечатък, но поне по предварителни данни има просрочени дългове на НЗОК със 160 милиона и 3600 чакащи в листа, само за този месец, като Гадайрски обяви, че когато е бил министър е имал 159 милиона просрочени дългове и ги е изчистил до нулата за три години.
20
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мило и драго дават кремълските бандити да си прокаратб кирливите тръби през Варна ама няма да им се получи.Ко стана с турски поток ве юрдеци руски,нали бяхме пропуснали според маддото от кремъл,мааа ви кремълска бандитска гнусна да еваа
19
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
гласувахме за радев получихме ндсв сега пьк ревизия няма да станеборисов стана гл секретар при ндсв и след 2 месеца се врьща вьв власттааз ще гласувам ЗА НИКОИ
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никакъв жокер нямаме. Това какво иска Русия и какво ще се случи са две различни неща. Служебното правителство няма правомоищия да сключва международни договори, а кой ще управлява след изборите е много далеч - я камилата, я камиларя. Руснаците казали своите желания защото виждат, че политиката в глобалем план се променя и хайдеееее - Герджиков и Радев, щели да пипат договори, което не е в правомощията им.
17
1
 
13
 
! Отговори
Ревизор преди 7 години
Абе дори и от последния ден на народното събрание да се направи-когато приеха престъпния закон за концесиите,пак има полза.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревизия трябва за цялото управление на ГЕРБ, но ако ще се ограничават с последните дни, то да започнат от деня, в който Бойко Борисов каза, че правителството ще подаде оставка, ако Цецка Цачева няма най-много гласове на ПЪРВИЯТ ТУР от президентските избори, което разбира се не направи. Направи го чак след вторият тур очаквайки да стане чудо и Цачева да спечели.
15
6
 
11
 
! Отговори
капитан Нинов преди 7 години
Имаме жокер от Русия за една тръба на южния поток до Варненския хъб,както искаше Борисов,но Радев се прави на умряла лисица и кара въртолета къмБрюксел,да се подмаже на началниците.И БСП са едни русофили.....грамофон свири,майка плаче.Само парата ги интересува.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен Кулезич преди 7 години
Има медийна омерта за доклада на ЦРУ за фалита на КТБ и участието на висши държавници в това и в изгонването на Цв.Василев.Защо ли?-Питам и отговор не чакам.
13
6
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Значи само през последните 2 месеца ГЕРБ са нямали право да крадат.Преди това може ... :)
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо др. Герджиков не направи ревизия на Симеон Сакскуборготски итогава ще го призная за неутрален и надпартиен . Ами защото ............... нали се сещате .
11
5
 
23
 
! Отговори
ЕЕЕЕХ! преди 7 години
МИРА РАДЕВА А ВПЕЧАТЛЕНА ЛИ СИ ОТ РЕЧИТЕ НА БОРИСОВ??????? ТИ ОТ КОЕ СЕЛО СИ??? МОЖЕШ ЛИ ДА СРАВНИШ РЕЧИТЕ НА ЕДИНИЯ И ДРУГИЯ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ЗАЩИТАВАШ БОРИСОВ СТАНА КОЛКО ГОДИНИ ДАВАШ ЛЪЖЛИВИ ПРОЦЕНТИ В НЕГОВА ПОЛЗА ХАЙДЕ СКРИЙ СЕ ВЕЧЕ ОТВРАТ
10
1
 
16
 
! Отговори
Генчо преди 7 години
Евтини боклучарници са и двамата. Хич, не ме интересува какво са какзали социологическите тутурутки, като тях.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 5 - вероятно има предвид реферндума. Толкова е броят на хората отговорили с "ДА"
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според хотелиерите данните за висок ръст на туризма били много спекулативни. Никой не казвал че по-миналата година балканските страни имат ръст минус 7 процента, а миналата - плюс 15 , както и че рускиет турисит през 2015 са били минус 50 процента, а през 2016 - плюс 40 процента.Според румен Драганов, директор на института за анализи и оценка на туризма се е говорила за 50 проценат сива икономика, един хотелиер в Банско е казал, че там - в Банско - сивата икономика е 75 процента!!!
7
6
 
12
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Каква ревизия, какви пет лева. Те да не са ***! Оплели са си кошницата много добре. Познават законите и вратичките. Законът е врата у полето, само глупаците минават през нея!
6
2
 
12
 
! Отговори
хм преди 7 години
Браво Мишо, браво Мирчев, най-добре изобща да нямя ревизия....