В интернет: Знаме на българските турци - за 21,60 лири

Това е провокация, Външно да реагира, призова Каракачанов
31 яну 2017 18:36,
166
В интернет: Знаме на българските турци -  за 21,60 лири
Снимка: "Фокус"

Знаме на българските турци се появи в интернет. Турската фирма "Вayrak sepeti" продава флага за 20 турски лири.

Знамето е на бяла основа с две червени ленти в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република, пише "Фокус".

"Вayrak sepeti" продава и българския трибагреник за далеч по малката сума от 3,50 турски лири.

Появата на знамето предизвика реакция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Това е провокация, определено. Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци", коментира той.

Според него флагът е част от турската външна политика.

"Т. нар проект за "знаме на българските турци" е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 година беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър", каза още лидерът на ВМРО.

Според него провокацията целяла да се подготви едно значе, което някои българските турци могат да започнат да си слагат по магазините и къщите.

"След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане последния вариант, който стана със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем", каза още Каракачанов.

Според него това е сериозен проблем и не бива да бъде подминаван. Затова той призова да се иска обяснение от турския посланик и новият външен министър да вземе отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
5
 
! Отговори
Путинка Русева преди 7 години
До АнтисоросоидРубладжйските НПО-та са много повече бе умник.
57
0
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
***!Българин съм:-)
56
2
 
10
 
! Отговори
от турски произход преди 7 години
Аз съм живял в Турция. Никога не бих искал присъединяване към тази Държава. Единственото което харесвам в Турция е независимата им политика. Социалната политика, безплатно образование, здравеопазване, ред и дисциплина. Какво не харесвам?Пиша коментар във сайт и чакам 15 мин. мoда да ми хареса коментара и да го публикува. Някой качва клипче в Ютуб с което обижда Ататюрк или Ердоган и спират целия сайт. На Нова година спряха Вимео, Дейлимошън и Ютуб за някакво клипче.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Дудата какво ще каже по въпроса ?
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не оставяйте да ни скарват бе, да се бием ли искате ?!Какъв ни е проблема да си живеем заедно?!Проблема са ДПС и БСП!Имам приятели турци, смесени семейства ... всичко е точно!Не се оставяйте да ни насъскват, защото Ония си харчат парите и ни охрабват, а ние да се бием!Комуннисти и депесари са виновни. Както и руската Атака!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мързела ви е най големия порок. Тази зима се карат някакви, че на входа на блока не било почистено. Абе вземете по една лопата. Задружно си направете там някаква пътечка. Ама не Общината трябвало да чисти. Това ви е проблема на българите. Липса на дружба, помощ, братство ли да кажа. Кой ще ви изчисти пред блока?
52
13
 
11
 
! Отговори
Turchin преди 7 години
Горд съм че съм турчин. Колкото повече опознавах българите толкова повече се гордеех че съм турчин. Има една приказка кажи му българин и не го обиждай повече. Това са хора, които на съседа си завиждат. Пълна помия са.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде Радев и започнаха подготовки за размирици!Черрвените са виновни за всичко това!
50
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До До човека с турскиТи жив турчин виждал ли си? Защото аз съм виждал и мога да ти кажа, че голяма част от тях преди смяната на имената бяха повече български патриоти от смешниците от Атака или паркетните воеводи от ВМРО.
49
7
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 69Във висшите училища влизахте с по-нисък успех от българитеТи незнам в коя България си живял,но в Българията която аз живях беше точно обратното. От личен опит знам, че заради националноста си въпреки че съм знаел много повече от някои български ученици учителите много трудно пишеха високи оценки на турските имена. А за висшо учене да не говорим изобщо там още повече усложняваха нещата. Имах усещането че това е било държавна политика да не се допускат турци по нагоре в образованието
48
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм служил и в казармата. Няма по голям мързеливец от Българина. Ако е добър човек и е българин той е 100 процента добър но рядкост. Повечето не ставате за тежка работа. Мързеливи, лицемери, абе даже ромите са повече стока. Такава злоба дори към себеподобни пак българи, такова лицемерие, не съм виждал. Това е констатация. Има изключения но малко.
47
4
 
12
 
! Отговори
до 69 преди 7 години
Панелките ви са построени от Строителни Войски - турци. Земеделието 90% пак турци. 1989 нямаше кой да работи. Имаше криза за работници заради "екскурзията". Българите бяха партийни секретари а тези които не стават дори за овчари ги правеха милиционери. Днес българите които бяха партийни секретари станаха бизнесмени и политици. Турците които пък преди 89 бяха доносници станаха ДПС-ари.
46
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Този руски лакей Каракачанов не съм го чул да реагира за разветите руски знамена на митинги на различни патриоти, включително и на ВМРО. А какво ли ще каже ако по подобие на Национално движение "Русофили" се регистрира Национално движение "Туркофили", които да се събират всяка година през септември край язовир Кърджали, да късат знамена на ЕС и да искат по тесни връзки с Турция.
45
3
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До сусачето 34Турция няма нито една военна победа срещу България и не само от нас са яли бойЕто го появи се пак най-великия коментатор с най- точните и неоспорими коментари. Браво сусаче вие никога не сте падали под робство нито византийско нито османско. Вие винаги сте побеждавали и незнаете какво е това да падаш под робство . Евалла бе сусаче машалла
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като човек от турски произход никога не съм си помислял за автономия някаква. Но ако продължава така с проблемите в Здравеопазването, Корупцията, Липсата на Държава и тези африкански доходи съпроводени европейски цени и данъци разпарчетосването на България е въпрос на време. Не го твърдя с пожелание да стане така но ако Вие Българите не вземете да оправите тази Държава като Държавотворен Етнос или Националност накрая ще загубите.
43
3
 
5
 
! Отговори
Хазарски халифат преди 7 години
До Горд Турчинглупости на търкалета от Мароко нашироко, ама поне ги напиши на арабски да е малко по-достоверно
42
2
 
3
 
! Отговори
сарай моабет преди 7 години
До Анонименте в Турция чисти момини сълзи по върховете, особено през последните 10 години германски инвестиции.
41
9
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция няма нито една военна победа срещу България и не само от нас са яли бой!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименте цял посланик, преживял служба в Северна Корея, удариха в гърба, ти за самальота обясняваш
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герба от свинска зърл@ липсва само