В интернет: Знаме на българските турци - за 21,60 лири

Това е провокация, Външно да реагира, призова Каракачанов
31 яну 2017 18:36,
166
В интернет: Знаме на българските турци -  за 21,60 лири
Снимка: "Фокус"

Знаме на българските турци се появи в интернет. Турската фирма "Вayrak sepeti" продава флага за 20 турски лири.

Знамето е на бяла основа с две червени ленти в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република, пише "Фокус".

"Вayrak sepeti" продава и българския трибагреник за далеч по малката сума от 3,50 турски лири.

Появата на знамето предизвика реакция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Това е провокация, определено. Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци", коментира той.

Според него флагът е част от турската външна политика.

"Т. нар проект за "знаме на българските турци" е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 година беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър", каза още лидерът на ВМРО.

Според него провокацията целяла да се подготви едно значе, което някои българските турци могат да започнат да си слагат по магазините и къщите.

"След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане последния вариант, който стана със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем", каза още Каракачанов.

Според него това е сериозен проблем и не бива да бъде подминаван. Затова той призова да се иска обяснение от турския посланик и новият външен министър да вземе отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
20
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 21Че кой ти каза че турскара войска е силна ? Я виж какво ги направиха в Сирия ИД ! Избиха ги до крак, танковете им горят катоЕй яко заблуден комплексиран *** това да не ти е смешната българска армия. Турция като влезе в Сирия буквално за няколко дена си изчиста границата от всякакви терористи и сега от както е там турския аскер всяка седмица праща около 50 терористи в техния рай. Не мога да кажа че нямат загуби турците но те са значително малко.Аз поне следя новините от първа ръка
17
12
 
13
 
! Отговори
ХРИСТО СТОЙЧКОВ преди 7 години
ТУРЦИТЕ АКО ПРОЕДАТ СВИНСКО, И ПИЯТ ЧЕРВЕНО ВИНО -- ПИША СЕ ВЕДНАГА ТУРЧИН И ВЛИЗАМ В ТУРСКИЯ АСКЕР, ДА ТРЕ.ПЯ КЮРДИ.ИНАЧЕ ЗНАМЕТО Е СУПЕР .
16
1
 
10
 
! Отговори
Ние си знаем, че преди 7 години
имаме сънародници от турски етнически произход.Проблемът е там, че преди време турски държавен глава им каза, че са българи.Самосъзнание насила не се гради.То се формира постепенно, исторически.Що се отнася до знамето на снимката, не знам кой го е измислил и какво цели да постигне предизборно.Предполагам, че сега турци и патриоти /имам предвид партиите/ ще започнат да се обвиняват един друг в провокативни действия, а турската държава ще каже, че няма нищо общо с проектирането на този байрак
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости. Целият зор е нашите "патриоти" да има за какво да говорят.
14
5
 
7
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 7 години
До до НЕНО манг...Като четеш само Газета.ру далеч няма да стигнеш! Те ще изкарат,че и твоета сестра е...!
13
10
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
То не бе фалшиви грографски карти знамена, емигранти, телевизия, радио новини официален език, три партии!!?! Събудете ср това е нападение, птекратяване всякакви отношения с турция за това. Национален референдум ще има затваряне границите за турски тирове и изгонване на турския бизнес, пускане на юп за да станем защитена територия за газа. Нато ли ще ни пази от вълка в кошарата?
12
1
 
6
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 7 години
До НякойТова е добра идея напълно подкрепям!
11
11
 
26
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Все едно знаме на турците в германия!? При следващото национално преброяване, който се пише турчин директно отнемане гражданството. Възродителен процес пак ще има, това е ясно. Това е нападение не е провокация!''!
10
10
 
13
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 7 години
До Анонимен 10Няма как да взимаме пример от Тръмп!Много сме слабички,ще ни смачкат за нула време и тогава ти ще бъдеш първия който ще сложи феса!
9
5
 
27
 
! Отговори
of 6 преди 7 години
в средата липсва свинската глава.
8
6
 
28
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Няма ли да се намери някоя фирма да направи знаме на турските българи. Може да има знаме и на тракийските българи от Одрин, или знаме на Одринска ( Източна ) Тракия. Да им напомним че това са земите до Истанбул включително и са си наши.
7
8
 
11
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 7 години
До ЩО Е ТО?А ти сигурно в България си циг..нин а в чужбина българин!
6
6
 
23
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 6Липсва му свинска глава ;)
5
4
 
12
 
! Отговори
Бай Пройо преди 7 години
Това не е знаме на Българските турци,а на прасето ни Груйо- дамгосали сме го на неговата четина,за да се отличава от другите селски прасета.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо празно ми се струва в средата. Липсва му кафявата черта от *** ми.
3
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
Ващо знаме е месаля!
2
27
 
14
 
! Отговори
Вотан преди 7 години
Че какво му е на знамето!
1
12
 
43
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В България всички сме българи, ако някой се чувства турчин ей къде е Анадола...