Българинът не си хареса 43-тото НС, ще го запомни с... нищо

Едва 3% от участници в анкетата на Dnes.bg ще го запомнят с приетите закони
56
Българинът не си хареса 43-тото НС, ще го запомни с... нищо
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

На 26 януари бе проведено последното заседание на парламента, с което 43-тото Народно събрание отиде в историята. Животът му бе почти наполовина по-кратък от полагащото му се – близо 2 години и 3 месеца.

Още по темата
Първото му заседание бе на 27 октомври 2014 г, а по време на мандата му бе излъчено второто  правителство на Бойко Борисов. След оставката му, както и след отказа на всички представени партии да направят нов кабинет в рамките на този парламент, 43-тото Народно събрание бе разпуснато от президента Румен Радев на 27 януари 2017 г.

Какви ги свърши парламента за тези малко повече от 2 години?

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и 3 обръщения и декларации, сочи справка за работата му. Парламентът е имал 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни.

В 43-ото Народно събрание са постъпили общо 708 законопроекта, като 407 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата са постъпили 413 проекторешения, от които 355 от народни представители, както и 31 проекта за обръщения и декларации.

Само един вот на недоверие е имало от депутатите към правителството в мандата на последния парламент – заради здравеопазването, напомня още справката.

Бившият строителен министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов от кабинета "Борисов" 2 са били най-виканите министри в 43-ия парламент, сочи още справката.

В края на мандата на това НС, Dnes.bg се обърна до своите читатели с въпроса: С какво ще запомните отиващия си 43-ти парламент? В традиционната ни анкета участие взеха 2546 души.

Според резултатите цели 69% от нашите читатели споделят, че няма с какво толкова да запомнят това Народно събрание. Едва 3% са тези, които споделят, че ще помнят този парламент с  многото приети закони, въпреки краткия му живот.

11% от хората споделят, че най-запомнящото се в това НС са бракове по сметка на противоположните политически играчи в него, а 8 на сто ще го запомнят с неуспеха на председателя му Цецка Цачева да стане държавен глава – събитие, което на практика стана повод за края му.

Пъстрият парламент и целите 8 партии и коалиции, които влязоха в него след изборите, са най-емблематичното събитие в живота на това НС за 4% от хората. Също толкова от анкетираните ще запомнят този парламент с това, че трудно събираше кворум в критичните моменти от живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...с около 20 млрд лева заемчета
16
2
 
23
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Римляните наредили кръстове покрай пътя и ги окичили с мошеници.Не е ли време и ние да " възнаградим " нашите мошеници.
15
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Като е с...нищо,дупетатите да върнат всичките си заплати,за...ползу роду.Поне да се запомнят с...нещо.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"43-тото НС, ще го запомни с... нищо."---Чакай, бе! Тия не си ли самовдигнаха заплатите?
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът,върне ли се от море ,му се прави Септемврйиско въстание,по изяде ли киселото зеле Априлско такова!И това на всеки 2 год.!Бензинът скъп-4мил. Коли!150 за цигари-за ток много!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А *** имаше ли такова 43 народно събрание щото нещо не си спомням ??
11
3
 
17
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Как няма да ни запомнете бе,некърници ,240 депутати едва връзват двата края с 5 хилки.Жал нямате ли.
10
4
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ЩОМ НЕ ДАВАТ---"ПАРИ НА КАЛПАК" ......ЗА КВО ДА ГО ХАРЕСВАМЕ...??!)!!!!Щом почнат да "ДАВАТ"----- и почваме да ги обичаме!
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го запомним с "имате една седмица".
8
1
 
16
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
То пък кое от всички ще запомним с нещо?????
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА ТОВА НИКОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ГО ОБСЪЖДА ! НИТО ,ЧЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО МИНИМАЛНА РАБ.ЗАПЛАТА И МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ В ЕВРОПА ,НИТО ЧЕ СМЕ НАЙ-БЕДНИЯТ НАРОД В ЕВРОПА, НИТО ЧЕ СМЕ ПЪРВИ ПО ПРЕСТЪПНОСТ ОТНОВО В ЕВРОПА ИЗОБЩО ТЕЗИ ПОКАЗАТЕЛИ НЕ ИСКАТ И ДА ЧУВАТ ЗА ТЯХ . КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП,ГЕРБ И ДПС СЕ ХВАЛЯТ С МАГИСТРАЛИ С МНОГО НЕСЛУЧИЛИ СЕ НЕЩА У НАС С ЛЪЖЛИВАТА НИ "НАЙ-ЕВТИНА" ГАЗ И ,БЕНЗИН ,ТОК.....ИЗОБЩО У НАС ВИЕ СИ УСЕЩАТЕ НАЙ-ДОБРЕ ИМА ЛИ НЕЩО ХУБАВО И ЗА КОГО Е ХУБАВО.....
6
1
 
25
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А самите депутати с какво ще запомнят престоя си вътре,може би с това че не ядоха бой ,а само няколко домата отнесоха
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецСтандартът НЕ Е ДВОЕН. Твоето мислене (силно казано) Е ЕДНОПОСОЧНО - към идола ти от банкянската градина на тиквите
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го запомня с жената-мъж Пръцка Цачева, яростната антикомунистка, бивш партиен секретар и завършила Раб Фак по милост като любовница на Окръжния секретара на БКП на Плевен-Дагея.
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"43-тото НС, ще го запомни с... нищо"--- Как, бе! А, Тетка ти Цачева, "Цъфнал ГЕРБ" - къде ги забравяте. :):)
2
27
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Когато Бойко беше на власт всичките убийства, самоубийства, грабежи, катастрофи и др. ги приписвахте на негова сметка и такива коментари от сорта на "Така е в територията, управлявана от тиквата." събираха по стотици лайкове. Сега, след като Бойко падна от нас аз реших да иронизирам тези хора и под всяка статия пиша "Така е под управлението на гумен гадев." и ме обвиняват в тролене. Какъв е този двоен стандарт???
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът не си хареса 43-тото НС, ще го запомни с... нищо - точно така.Между другото непрекъснато се приемат нови и нови и нови закони и все по-сложно става,законите трябва да са прости,ясни и разбираеми от всеки,има страни дето законите са им отпреди 2 века и са безупречно действащи,явно защото са прости и ясни