Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат

Радев обрал протестния вот, спечелил само с обещания
208
Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според шефката на 43-тия парламент Цецка Цачева от ГЕРБ назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е удачно, както и изборът на министрите му, но е притеснително това, че голяма част от зам.-министрите са от  правителствата "Орешарски" и "Станишев".

Още по темата
Цачева коментира пред bTV, че не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост въпреки загубата.

Тя смята, че победата на кандидата на БСП Румен Радев е била в резултат на протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания.

"Какво ново се случи след визитата на Радев в Брюксел, какво по различно ни предложи той, какво ново има в политиката, това са само обещания", обвини Цачева. 

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати.

Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента.

Друг проблем, с който обещават да се борят е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта.

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет „Спартан” е пиар ход.

Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите след полагането на клетвата му за държавен глава и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
21
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Няма как да симпатизирам на един ком.милиционер,какви са фактите обаче:Я се огледаите - каакво виждате в километричните задръствания от камиони,например! Ами от гората не виждаме дърветата!Камиони виждаме,толкова много камиони по пътищата н и к о г а не е имало! Тези камиони не се разнасят празни,нали. Икономиката р а б о т и! Така както никога не е работила. Става бавно защоти пораженията от кимунизма са тежки,а и същите продължават да спъват държавата.
87
3
 
31
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Тая празна ТИКВА, тръгнала да съди Президента Генерал Румен Радев на 7-мия ден!!!! Ами, че тя за толкова време не може да събере кворум в НС!!!! След изборите тая ще работи като продавачка в магазин за дрехи втора употреба на Централна гара, а Деса от Дулово ще работи нещо друго на Централната гара...( да не Ви казвам какво, защото ДНЕС е празник на Тиквуний и Кмета на Симитли)..
86
2
 
32
 
! Отговори
за да преди 7 години
се доберат до властта герберастите ще обещават всичко. после ще измислят безброй причини, да не стане.
85
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те - пенсиите и до сега си скачаха, с по кило чушки на месец (5(пет) лева горе-долу) на година.
84
1
 
32
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Борисов посече Кунева: Няма пари за увеличение на учителски заплати" 20 Юни 2016г. Няма нужда да помните. Чичко Гугъл знае всичко. Или когато сме на власт, няма. Ама да спечелим няколко десетки гласа, зщо да не обещаем? Е после може и Цецка да посече. "Предизборен трик", както си призна един друг демократ.
83
1
 
17
 
! Отговори
хем-хем преди 7 години
БСПарите иГРОБарите никога,никога вече.Прогониха жените и децата от страната и убиха България. Още ли не са разбрали,че не ги желаем.
82
1
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Следващото НС да приеме Закон за забрана за заемане на длъжности във всички ведомства на държавната и общинската администрация, на лица членове или били членове на политическа партия ГЕРБ. НЕЗАБАВНО, като чл. 1 от дневния ред на първото заседание, в две четения ...........
81
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божееее! Това нещо искаше да ни стане президент!!!!! А едрия зеленчуков продукт иска пак да ни е премиер????? Ааа, НЕ!!!
80
1
 
20
 
! Отговори
до Списаревски преди 7 години
Списаревски, Цачева не е стругарка а вярна на БКП другарка и активна партийна секретарка. Тя може да кара самолет, а Радев не може да стане партиен секретар.
79
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това всички го обещават ...ама вече близо 30 години никой не го прави. Все по-зле става.Що сега да е по-различно?На всеки 4 години само това слушаме. Ваште заплати се дигнаха, слава богу, нещо от обещанията свършихте. Друго? Не знам да сте обещали демографка криза, да сме най-бедната държава в ЕС, и т.н., но де факто това стана.Кво праим сега?
78
1
 
41
 
! Отговори
Църковна мишка преди 7 години
Ами два мандата цялата власт имахте - защо не вдигнахте заплатите и пенсиите тогава? Сега се сетили! А кой замрази МРЗ да е 460 лв. в продължение на две години?!!!
77
1
 
32
 
! Отговори
тт преди 7 години
ключовата дума е МОЖЕ.но няма.
76
2
 
40
 
! Отговори
Списаревски преди 7 години
Когато една стругарка коментира ас на ВВС ,работата не отива на добре...
75
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това подобие на жена да се хване под ръка със социоложката Бъчи, която разби МВР, да се съберат и да плетат терлички и пържат филийки на внучетата. На Данговска и хареса властта, да пърхат около нея май?муняците от НСО, да и плащат обедите и вечерите и возят на тлъсти, черни Мерцедеси. Тя беше забравила, че българи са я избрали, поне нещо да направи за тях, а да не се срамуват, че са от България. Днес обещава. С кой ли вярва, май никой. Няма вече моме, ще трябва сама да си готвиш и сервираш.
74
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Яга лъже ,не и верваита.
73
1
 
45
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
във "панорама" кършеше ръце и скъбно обясняваше че пари за ПЕНСИИ няма.Как така сега изведнъж ще намерят средства? Ако пари е имало и не са се погрижили за болните,бедните, пенсионерите, това си е чист ГЕНОЦИД.ПОДЪРЖАЙКИ БЕДНОСТТА,НЕСПРАВИДЛИВОСТТА държат хората ПОДЧИНЕНИ" НЯМА НА КЪДЕ ДА МЪРДАТЕ.ЩЕ СЛУШАТЕ И ТОЧКА".БОЛНО И ТЪЖНО!
72
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лъже тази дърта пацафура.Да си сяда на дирника и да гледа внуците ако има такива де.Наи лошо е когато се хванеш на обещанията на пребоядисал се комунис.От герб всички са такива.
71
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецке, Цецкеее, защо дремАхте 8 години, ***?Опияни ви властта, милионите които си разпределяте, съвсем забравихте, че толкова хора ви имах доверие.И какво направихте, бедни та бедни, отчаяни, разбити хора без надежда, е, и много богати, страшно богати с пари заграбени от българина. И с един водач, наречен Бай ***, който освен лъжи и предателства друго не сътвори.Сега щели да вдигат доходите???А два мандата щоправихте?Народа ти би шута, що не се оттегли?Достойнство трябва Цуцке, това което нямате
70
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В провинцията бизнес вече почти не може да се прави, първо инфраструктурата в 80% от страната плаче за моментален основен ремонт, ремонтират само на видните места в по-големите градове, малките няма и да ги пипнат, хората там нямат пари, нещастни са, не си ремонтират домовете, не правят и планове, без пари как да стане, само нужни неща, виждаме че ще останат 3 града като за начало и лека-полека до 20-30 години само един, една мръ'сна и изостанала столица от света, която ще изплаща новите дългове.
69
1
 
41
 
! Отговори
Да я питам...... преди 7 години
....тази квазимодка какво ни предложи след като бе председател на Нс. Тръгнала сметка на Радев да търси на 4-ия ден от встъпването му в длъжност. Ж а ба гроз новата