Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат

Радев обрал протестния вот, спечелил само с обещания
208
Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според шефката на 43-тия парламент Цецка Цачева от ГЕРБ назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е удачно, както и изборът на министрите му, но е притеснително това, че голяма част от зам.-министрите са от  правителствата "Орешарски" и "Станишев".

Още по темата
Цачева коментира пред bTV, че не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост въпреки загубата.

Тя смята, че победата на кандидата на БСП Румен Радев е била в резултат на протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания.

"Какво ново се случи след визитата на Радев в Брюксел, какво по различно ни предложи той, какво ново има в политиката, това са само обещания", обвини Цачева. 

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати.

Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента.

Друг проблем, с който обещават да се борят е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта.

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет „Спартан” е пиар ход.

Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите след полагането на клетвата му за държавен глава и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
46
 
! Отговори
Късно е за обещания преди 7 години
ГЕРБ НЕ МОГАТ ДА поправят фаловете които сътвориха с външната си политика.-Цял свят разбра че не Борисов смени Бокова а Меркел и ни се смя.-Съгласиха се да изграждат нови бежански центрове тайно. Приемах послушно "съветите" и дерективите на Юнкер,туск, и ги изпълняваха послушно. Приемаха политиката на Плевнелиев.Ако това не е участие в раделението на нацията какво е? Българина не обича задкулисието!За обещания е късно!
67
1
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Ако има черно на бяло нутариално заверен докумен с обещание за двойно увеличение на заплати и пенсии ще гласивам за тях иначе чао.Стига лъжи и мизерия
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е погубена, не стига че е най-бедната и ограбена, ами и имаме голяма демографска криза, да не говорим, че след герб фирмите започнаха да работят на ръба на фалита. Толкова зле не е било никога, най-добрите години за България в икономическо отношение са 2000-2008-***, особено 2008-*** беше луда година, жалко че ни вкараха в криза, иначе нещата бяха на път да избухнат, след това дойде герб и сякаш всичко замря, замръзна, като с всяка следваща година ставаше по-студено, сега е направо ледено
65
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може държавицата ни да има просперитет при положение, че премиер от 7.5 години е човек от СИК, бивш агент на ДС и член на БКП, но прочел само една книга, полуграмотен. За да изглежда умен насъбра префтасали лелки в правителството, коя от коя по-издъхнала. И тази Данговска, бившо партайгеносе, отврати толкова хора с лъжата, че дядо и също бил убит от ***. Вчера и Караянчвеа разбрала за нейния дедко? Ааааах, гадните ***, изпотрепали дедовците на видните демократи /експартийци/.
64
0
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бьлгарите са *** народ щом 1 милион гласуваха за тази *** представете синивото
63
0
 
44
 
! Отговори
Хахахахаха преди 7 години
Държавата съществува само и благодарение на заеми и фондове, ше дигнат :D Те унищожиха бизнеса, особено в провинцията, да не говорим че отвратиха младите, не стига че новите поколения са на половина като брой на тези, които ще се пенсионират в следващите 10 години, ами и те се топят наполовина, защото едната част отива в чужбина, а другата пък се мести в софия, то нямаш мн голям избор, каква икономика, какво повишение на заплатите, ахахахха, държавата едвам сега храни всички хрантутници, а после
62
1
 
35
 
! Отговори
ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ преди 7 години
смях през сълзи.Не й повярвахме на сълзите затова сега опитва и двете.Радев си правил пиар.Той и без пиар може защото му вярваме.Ако герб са я изтапосали да им прави пиар точно тя са много зле, амаа много.Продължават със фалшиви изборни обещания.Обещават всичко.Какви още лъжи ще изречат?Българите загубиха доверието им зашото предадоха НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73Бизнесмените има пари, но бизнесмените в България харчат над 90 процента от спечелените пари само за тях.
60
2
 
43
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Имахте 2 мандата да направите каквото искате, ай гид
59
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо Цачева и как точно ще стане това със заплатите и пенсиите след като бизнеса ви скочи за увеличението на МРЗ от 420 на 460 ? Откъде ще дойдат тези пари ? Бизнеса си стиска милиардите и не желае да ги инвестира, за да се увеличи БВП - доходите - потребителската кошница ! Пък за образованието на вас и на всички други партии ви трябва *** народ, защото ако народа е достатъчно образован никога няма да гласува, за която и да е партия ! Ще ви бият шута и ще мислят за друга система на у-ние !
58
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да вметна, че заплата ми за последно е увеличавана през 2007-*** година и то с 2,1%. За какво увеличение ми говори сега тази? Да бяха създали условия за повишаване на заплатите докато бяха на власт! Аман от лъжците на ГЕРБ.
57
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нечувана наглост! Седем години управляват и само мизерии произвеждат, но искат Падев за 7 дни да направи чудеса! За толкова време Цеца не може кворум да събере в НС!!!! Да, вотът беше протестен, но с това не се е приключило. Сигурно и от нас се иска за 7 дни да забравим трагедията ГЕРБ и пак да им се доверим? Никога повече!
56
1
 
36
 
! Отговори
изненадах се преди 7 години
И на Цвета Караянчева комунистите убили дядо и, но тя го разбрала едва вчера от един документален филм по БНТ
55
8
 
26
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Цецке, Цецке от толкова много ваши лъжи и вие вече няма да си вярвате. Нищо добро не се чака нито от ГЕРБ ,нито БСП нито Реформатори просто защото са слуги на Евро либералния модел. Изходът е само гласуване за Патриотите , защото нямат слуги нито Брюксел, нито в САЩ . На Сидеров не му пука какво ще кажат от Брюксел или Козяк 16. Напротив може в очите да им тегли майната , защото това заслужават. От толкова много Евоценности сме най-бедните и болните в света. За това само Обединени Патриоти!!!
54
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителни демагози са крадците от Герб!!! И най-вече милиционерите и партийните секретари намерили приют в тази ОПГ!
53
1
 
42
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Гнус,отврат-всеки ден...Край нямааа..
52
1
 
40
 
! Отговори
Аз преди 7 години
След толкова много лъжи, ще ли има някой, който да се довери на таз шайка ГЕРБ, дето ***, трупа, а народа сухи залъчета хрупа!
51
3
 
31
 
! Отговори
Бат Ицо преди 7 години
До АнонимeнДържавата беше в отлично финансово състояние при Станишев.Външншния дълг се плащаше с лекота без да се вземат нови заеми.Съотношението дълг/БВП беше 12-13% най-ниското в историята.
50
2
 
42
 
! Отговори
отец Иван преди 7 години
Номенклатурният кадър на БКП другарката Цецка Цачева вчера си счупи ръцете да се кръсти като староверец пред паметника на жертвите на комунизма. От ренегати и престорени вярващи нищо добро не чакайте.
49
1
 
48
 
! Отговори
доходи преди 7 години
Нали Валери Симеонов им предлагаше да се увеличи минмалната пенсия на 300 лева.После предложи варианта да е 200лева и да се преизчислят другита пенсии за да станат и те по-високи. От Герб нададоха вой как това не можело да стане,но гласуваха 2 милиарда лева за саниране на блокове ,с което си купуват гласопадаватели за следващите избори. От несанирано жилище не се умира ,но от малка заплата и пенсия ДА. За колко часа и стигат на Цачева 150лева?