Руският посланик: Ще е добре Путин да дойде в България!

Макаров поиска да се направи всичко да няма застой в отношенията ни
2 фев 2017 14:44, Елка Василева
232
Руският посланик: Ще е добре Путин да дойде в България!
Анатолий Макаров. Снимка: архив, Булфото

През миналата година започна да се забелязва позитивен прелом в застоя, който съществуваше дълго време в българо-руските отношения. Това заяви пред БНР извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров.

"Трябва да се направи всичко, за да не се повтаря този застой повече", убеден е той.

Макаров припомни, че през изминалата година, след петгодишно прекъсване, отново се е състояло заседание на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо сътрудничество между Русия и България, два пъти се провеждаха телефонни разговори между президента на Русия и премиера на България, имаше контакти по парламентарна линия, също така културно-хуманитарни контакти.

"Много добре се развиваха и отношенията между православните църкви на двете страни", припомни Макаров.

Той сподели, че при пристигането си в България е почувствал, че е налице едно добро начало на нов етап в нашите отношения.

Макаров би желал да развива отношенията между България и Русия и те да вървят напред, но "за последен път кракът на Путин е стъпил в България през януари 2008 г.".

"Скоро ще имаме антиюбилей, ако продължаваме така. През следващата година ще се навършат десет години от последното посещение на Путин тук", констатира Макаров.

"Разбирам, че никой още не е поканил руския президент в България, но би било много добре за двустранните ни отношения той да дойде, все пак обаче такава визита трябва да бъде подготвена", казва дипломатът.

По повод отношенията между САЩ и Русия той обяснява, че Путин винаги е казвал, че е отворен за пълномащабно взаимодействие със САЩ.

"Сега виждаме първите стъпки, но трябва да дочакаме делата. До този момент звучат само думи, които са достатъчно разумни и конструктивни, но нека да дочакаме съвместните действия", каза Макаров.

Ако отношенията между Русия и САЩ влязат в нормално русло и се отдалечат от тази твърда конфронтация, която съществува сега, смятам, че това само ще бъде от полза и за руско-американските отношения, и за ситуацията в света като цяло, убеден е руският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
ноне преди 7 години
До АнонименНай много да смачка теб!
139
9
 
7
 
! Отговори
none преди 7 години
За какви ни е ?! Въпреки, че толкова хора в България са про-руски настроени той не е спрял да пуска негативни коментари по отношение на България. Ако повечето русофили у нас слушаха поне малко какво се говори в русия за България щяха сериозно да се замислят дали Русия е доброжелателна към нас.
138
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Путин! мачкай герберисто-либералите!
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 169пишете на кирилица,моля
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 149Посланикът на работа, за да се установят отношения между двете страни.
135
1
 
1
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До Станой от АхелойТамбовският вълк е вашият другар!
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 164не се притеснявайте моля
133
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво направи великия политик Путин, след наложените санкции, Китай им извиха ръцете за ефтин газ, тъи като няма къде да ходят, заради липса на вълута, а наскоро вече и говориха за връщане на островите на Япония, поради същата причина. Потчти всяка машина която работи в Русия, дали за вадене на нефт, помпи за газопроводи, даже и резачките за дърва са западно производство и като се счупи не могат да си купят и части вече.
132
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи не къпувайте газ от Русия като ви е скъп бе, на кой му пука за вас, счетоводителите на Газпром няма дори да забележат намалелия оборот ако България спре да купува газ от Русия. Кой ви принуждава да купувате скъпо от Русия, купувайте евтин шистов газ от САЩ, евтин втечнен газ от Катер, защо купувате от Русия , а после квичите че било скъпо?
131
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако идва , да носи парите , които руснаците отмъкнаха от България и няма да е зле да върне Нефтохим на държавата и парите от КТБ
130
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът в затворен, изяж се от мъка.
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да хвърлите малко светлина какво се случва в Донецк и Алепо, нещо такова онакова и там по братски. Ама ние сме биле още по братя прибираме войската в казармите и посрещаме 1944 Г Братушките с надписи "ДОБРЕ ДОШЛИ", А ПОСЛЕ СМЕ ПЛАЩАЛИ РЕПАРАЦИИ- ВИЖ С ГУГЛЕТО, А ПАТОМ НАЙ СКЪПИЯ ГАЗ ЕЙ ТАКА КАТО ПО ГОЛЯМ БРАТ, ПО РУС САЙТОВЕ НИ ОПИСВАТ КАТО НЕБЛАГОДАРНИ НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ХАПЯТ РЪКАТА КОЯТО ГИ ХРАНИ- НИЕ ВСИЧКИ- 99% СМЕ РУСОФИЛИ, НО СИ ЗНАЕМ И ТЪРСИМ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС ПО БЪЛГАРСКИ.
128
9
 
7
 
! Отговори
СПОКО преди 7 години
по вероятно е Турция да ни помогне срещу агресия от неприятел защото сме съюзници и членове на НАТО
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно е,че нито САЩ,нито НАТО ще ни помогнат срещу Турция,....За какво ще ни помагат срещу Турция? Ще я нападаме ли?
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти така ли влезе?
125
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимен"ЕС сваля визите за Грузия...."Ха-ха,за да влезеш в ЕС вече не ти трябват виза и документи!Обличаш се по-мърляво и ломотиш нещо на арабски(афганистански,ирански и прочее).Нужен е само телефон с GPS,да не сбъркаш посоката и малко пари.
124
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посоля, не се хаби! Гледай си празника! Никой няма да покани Путин.
123
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС сваля визите за Грузия. Беларус сваля визите за ЕС. Русия е все по-изчекната. От Кремъл чак молят някой да покани Путин. Смех.
122
11
 
6
 
! Отговори
Хм преди 7 години
С Русия трябва да сме приятели,но...спазвайки необходимата дистанция,естествено!Очевидно е,че нито САЩ,нито НАТО ще ни помогнат срещу Турция,така че да поддържаме връзката-може и да опрем накрая до Русия!Разбира се,има варианти да се справим и без нея(което би било чудесно),ама не виждам как ще се снабдим с ядрено оръжие......В крайна сметка всичко е въпрос на целесъобразност,а не на измислени ценности,били те евроатлантически или пък православни.
121
13
 
14
 
! Отговори
чакат го преди 7 години
Путин е най -добре да отиде в Сирия! Там ще го посрещнат, добре и ще му вкарат десетина куршума, за избитите 280 000 сирийци, половината цивилни, жени и деца !!!!