Руският посланик: Ще е добре Путин да дойде в България!

Макаров поиска да се направи всичко да няма застой в отношенията ни
2 фев 2017 14:44, Елка Василева
232
Руският посланик: Ще е добре Путин да дойде в България!
Анатолий Макаров. Снимка: архив, Булфото

През миналата година започна да се забелязва позитивен прелом в застоя, който съществуваше дълго време в българо-руските отношения. Това заяви пред БНР извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров.

"Трябва да се направи всичко, за да не се повтаря този застой повече", убеден е той.

Макаров припомни, че през изминалата година, след петгодишно прекъсване, отново се е състояло заседание на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо сътрудничество между Русия и България, два пъти се провеждаха телефонни разговори между президента на Русия и премиера на България, имаше контакти по парламентарна линия, също така културно-хуманитарни контакти.

"Много добре се развиваха и отношенията между православните църкви на двете страни", припомни Макаров.

Той сподели, че при пристигането си в България е почувствал, че е налице едно добро начало на нов етап в нашите отношения.

Макаров би желал да развива отношенията между България и Русия и те да вървят напред, но "за последен път кракът на Путин е стъпил в България през януари 2008 г.".

"Скоро ще имаме антиюбилей, ако продължаваме така. През следващата година ще се навършат десет години от последното посещение на Путин тук", констатира Макаров.

"Разбирам, че никой още не е поканил руския президент в България, но би било много добре за двустранните ни отношения той да дойде, все пак обаче такава визита трябва да бъде подготвена", казва дипломатът.

По повод отношенията между САЩ и Русия той обяснява, че Путин винаги е казвал, че е отворен за пълномащабно взаимодействие със САЩ.

"Сега виждаме първите стъпки, но трябва да дочакаме делата. До този момент звучат само думи, които са достатъчно разумни и конструктивни, но нека да дочакаме съвместните действия", каза Макаров.

Ако отношенията между Русия и САЩ влязат в нормално русло и се отдалечат от тази твърда конфронтация, която съществува сега, смятам, че това само ще бъде от полза и за руско-американските отношения, и за ситуацията в света като цяло, убеден е руският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
9
 
! Отговори
Антрополог преди 7 години
До АнонименРуските пропагандатори винаги са плашили българите със страшните турци.Само, че сега Ердоган и Путин са в една лодка.А нисме в ЕС и НАТО,такаче измислете нещо ново .Може би вехтите имигранти или Албанските наркотрафиканти ще свършат работа...
99
7
 
5
 
! Отговори
Ставри УВО 76 преди 7 години
Да поканим фолклорна група на казаците и белогвардейци.Но ако поканим Путин точно сега няма да има полза за България а точно обратното.
98
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да се случи в бъдещите ни отношения с Турция,дори и да се стигне до загуба на територия,във никакъв случай българските власти не бива да допускат намеса на Русия,това ще е още по голям шок и загуба,трябва сами да се оправяме ,сами да преговаряме,но в никакъв случай не бива да се осланяме на Русия
97
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да дойде и да води 2-3 танка и 4-5 самолета ... ще стигнат !
96
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То бива наглост, бива ама чак да заявява, че трябва да го каним
95
9
 
13
 
! Отговори
Нов завет преди 7 години
Ако имаш две ризи дай и двете на путин.Извод-братството ограбва
94
8
 
10
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Тоз на пияна глава сичко мой да каже
93
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Години наред плащахме най-скъпият газ на братушките,години наред ,който е работил в Белене знаят как руснаците си бяха направили такъв договор ,че ние беленчани се чувствахме роби на руснаците,тяхните семейства,жени деца никой не работеше и им се купуваше всичко и им се обзавеждаха огромни апартаменти и само чупеха чаши в пиянството си а ние им обзавеждахме от чашите до четката за тоалетна и щом се счупи нещо веднага трябваше да им се купи ново ,ако им изгори уред веднага им се доставя нов,това
92
8
 
15
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Познавам българи от бившия СССР още шепнат когато казват ,че са българи и то само на саме .Разселени и бити са били навремето.Както и в Македония бой и накрая куршум ако не се отречеш от рода си.
91
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независима България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. [...] Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението." - Стефан Стамболов, в-к Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.
90
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли вие русофилите не сте хора,не сте българи .....толкова много безпросветност, толкова много предупреждения от велики българи като Левски ,Раковски,Стамболов да се пазим от Русия ,да стоим настрана от този империалисктически хищник и нашите предатели и поп кръстъовци подлагат на тепсия България на джуджето ,дето цял свят го ненавижда....Обичайте си Русия ,но ни пазете от Путин и неговата политика !
89
7
 
15
 
! Отговори
Малко факти преди 7 години
Платихме 1,2 милярда за ненужни реактори,а руските *** разпространиха горди слогани в медиите и интернет: "Русия ни опрости 70 милиона!!!" -да от лихвите,които и без това се успорваха в съда ...
88
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подмолната и задкулисна война на русите срещу България не е от вчера. Тя започва още през 10 век когато като съюзници на Византия унищожават първото българско царство. Русия е най-върлият враг на България.
87
4
 
15
 
! Отговори
фанта лимон преди 7 години
Историята на България в червените учебници е 99% преработка на булшевиките.Когато най-накрая се обявява независима България Сърбите-руския сателит ни нападат в гръб и настъпват към София ...
86
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската армия, която участва във войната с Турция през 1877 - 78 г. е набирана предимно от три военни окръга - Одески, Киевски и Харковски! Около 480 000 войници!В коя държава са сега земите на тези военни окръга?Мисля, че ако каним Путин за юбилея от войната същото трябва да направим и за Порошенко!Посланникът едва ли не поска да направим паметник на граф Игнатиев? Може би затова, че одобри обесването на Левски или, че ни пробута илюзията Сан-стефанска България? Не щем такъв паметник!
85
8
 
13
 
! Отговори
аут преди 7 години
Да се ограничи издаването на визи за руснаци за България !!!Нямат робота тук ,освен да тровят с пропагандата простите и наивни българи и да ни съсипват държавата !!!!! А тази ватенка - посланика, да си гледа работата и да намалим персонала на посолството на половина !!! Много разведчици, мафиози и криминални елементи са се подслонили там !!!!!
84
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА държава не кани И няма да покани Путин !Пак казвам:ако правителство или президент покани путин - трябва НЕЗАБАВНО да подава оставка !!!или ако не иска - НИЕ ще ви изнесем !
83
7
 
11
 
! Отговори
Ставри УВО 76 преди 7 години
Първо да отиде в Украйна и да помири двата братски православни народа дето се трепят посред зима за един завод за въглища.Па после да мине от Софето да си прибере милярдите за гьола в Белене...
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия освободи България през 1878 и създаде Санстефанска България...Ако беше чело повечко щеше да знаеш, че тогава Русия създаде само задунайската губерния.
81
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не желае да кани убийци на славяни !