Вторият ешалон: Още 16 нови зам.-министри в 8 министерства

Герджиков подписа назначенията на поредните попълнения във властта
2 фев 2017 20:22,
7
Вторият ешалон: Още 16 нови зам.-министри в 8 министерства
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков назначи още 16 нови заместник-министри в 8 министерства. Както и при досегашните попълнения в служебния кабинет сред тях има такива, които в предишни мандати са изпълнявали същите длъжности.

Така е в здравното министерство.

В екипа на служебния вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев влизат Атанас Кундурджиев, Галин Каменов и Любомир Гайдов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Атанас Кундурджиев е началник на нефрологичното отделение в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ "Св. Иван Рилски". От 2014 г. досега участва в Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска".

В периода 2000-2001 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършва Медицинска академия – София, и има специализации по вътрешни болести, кардиология и нефрология, както и докторска степен от МУ – София.

Любомир Гайдов е съдия във Върховния административен съд, а преди това – в Административен съд – София област. В периода август – ноември 2009 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и международни икономически отношения в УНСС.

От 2000 г. до 2001 г. Галин Каменов е бил заместник-министър на здравеопазването, след което става директор на РИОКОЗ – Софийска област. От 2011 г. досега е главен секретар на РЗИ – Софийска област.

Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните.

Доц. д-р Светла Янчева е заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив. Проф. Георги Георгиев е ръководител на катедра "Индустриален бизнес и предприемачество“ в Стопанския факултет на Тракийския университет.

Проф. Иван Палигоров е декан на Факултета по стопанско управление в Лесотехническия университет.

В Министерството на образованието и науката като заместник-министри влизат Ваня Стойнева и Мария Гайдарова.

Ваня Стойнева работи в дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите. Преди това е била заместник-министър на труда и социалната политика и е работила на различни позиции в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, свързани с управлението на европейски проекти.

Мария Гайдарова е директор на ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив.

За заместник-министри в МОСВ са назначени Мариела Начева и Ренета Колева.

Мариела Начева досега е работила в частния сектор. Ренета Колева е изпълнител директор на ПУДООС.

Деница Александрова-Митрова и Валери Тарандов са назначени за заместник-министри в Министерството на правосъдието.

Александрова-Митрова е съдия в Административен съд –София град. А Тарандов е заместник-председател на Софийския арбитражен съд при СЗРПБ и арбитър.

В екипа на служебния министър на финансите Кирил Ананиев като заместник-министър е назначен проф. Румен Брусарски, който от 2012 г. досега е титуляр на лекционни курсове в бакалавърски и магистърски програми на Катедра „Финанси“ на УНСС. Той е бивш зам.-директор на ДФЗ.

Константин Делисивков става заместник-министър на енергетиката. От 2010 г. досега е изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

В екипа на служебния министър на икономиката Тодор Седларски влизат Лъчезар Борисов и Любомир Ганчев.

Лъчезар Борисов досега е бил началник на отдел "Управление и преструктуриране на държавното участие" в икономическото министерство.

Любомир Ганчев е бил външен експерт в Световната асоциация по интелектуална собственост. Бил е член на Съвета на директорите на "Джереми България" ЕАД.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
42
 
! Отговори
Анти гербер преди 7 години
Ей най сетне горските стопанства се отърваха от крадливия доцент Костов ха честито браво господин премиер продължавайте с същото темпо
2
4
 
47
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
Както е тръгнало след някой и друг ден в *** министрите ще са болшинството от населението.
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предложение - В Здравното министерство по едни зам-министър за всяка ситема в човешкия организъм:- Зам по нервната система;- Зам по сърдечно-съдовата;- Зам по отделителната с-***;и т.н.Зама по половата система се замества с дължноста министър на "а бе на здравето"!