Борисов се готви за избори след избори, чака мажоритарни

Не виждал правителство след 26 март при сегашната конфронтация
Обновена: 3 фев 2017 12:58 | 3 фев 2017 12:35,
203

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му се готви и за вариант на нови избори след предстоящите през март.

Още по темата
Той обясни, че не вижда как ще се състави правителство след 26 март при сегашната конфронтация между партиите.  
Бившият премиер припомни, че се очаква и до седмица-две съдът да се произнесе за законността на референдума за изборните правила.

Според него, ако съдът се произнесе в полза на допитването, следващият парламент ще трябва да се събере само, за да промени изборните правила и да се разпусне, за да се проведат нови избори по тях.  

"Ние ще се подготвим и в единия, и в другия случай", каза Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ  коментира и темата с машинното гласуване.

Той предложи България нито да купува, нито да наема машините, а да си ги произведе.

Според Борисов така ще излезе много по-евтино на държавата, особено ако трябва да се наемат машини за избори през няколко месеца.  


"Да си ги произведем, защото може да се наложи често да си ги купуваме. Нямаме сигурност дали ще дойдат от Филипините, от Канарите, как ще пътуват", каза лидерът на ГЕРБ.  

Той коментира и заявките за ревизия на управлението му, които даде служебният кабинет. Бившият премиер заяви готовност да го проверяват от сутрин до вечер, но заподозря, че това е част от предизборната кампания.  

Борисов попита и защо ревизията се ограничава до последните две години, а не се разпростре и преди това.  

"На моите опоненти искам да кажа - времето на моята толерантност приключи", каза той и допълни, че няма да позволи всичко да се лепи на името на ГЕРБ.  

"Знам как платихме "Спартан"-ите и как дойдоха, как платих първите еърбъси. И как тази партия, която ни ги натресе да ги плащаме, пътува с тях за да е по-евтино", каза още Борисов.  

На фона на предстоящите ревизии във властта у нас той констатира и че "се счупи румънският модел, толкова хвален".  

Той обвини журналистите в къса памет, защото се възмущават от румънските социалисти, които оневиняват корупцията, а не помнят как в последните си дни кабинетът Станишев бил приел закон, с който оневинява властта си за всичко.  

Борисов припомни КТБ, за която каза, че е била източена умишлена, както и 5 млрд. евро за реакторите, дадени без обществена поръчка на Уестингхаус по времето на Драгомир Стойнев.  

Коментирайки програмата на ГЕРБ, на чието представяне присъства, Борисов се застъпи за доброволци към армията и си спомни, че като млад е мечтаел да марширува по плаца.

"Кубинките ни още са в гардероба", каза още той, подкрепяйки тезата, че всеки може да поиска да стане доброволец.  

"Ако ще даваш ябълки, да взимам нож да ги беля, небелени не ги ям", даде думата за въпрос Борисов на Илияна Беновска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе филията с мас толкова ли е изгладнял че пак се натиска за избори? Дайте да му събереме по 50 ст на човеко чее гладен бе па и унуче требе да рани. Да му събереме и да го пратиме на село да си гледа унучето и да се отървеме веднъж завинаги от крадливата гробарска хунта!
87
5
 
6
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
До Анонимен 108Няма да видим "Тикфунии", но ще видим голям ***.Тролллл палър
86
2
 
6
 
! Отговори
тук преди 7 години
Тук се разпределя баницата в държавата:theresidence-club/bg/contact
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикфунии, дано никога повече не те видим като управляващ!
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките са гнили круши.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори на провалили се партии и политици - ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, Атака, РБ, ПФ, БДЦ, АБВ, ДСБ, НДСВ...
82
2
 
19
 
! Отговори
Колко плаща преди 7 години
Сигурен съм, че Тюфлека си плаща, за да пишат за него. Така има шанс да надъхва крадливите си Калинки - единствените, които ще гласуват за него. Естествено, за него ще гласуват и терористите от ДОСТ + купените ромлянски орди, но това е в графа - КУПЕНО!Купено с вашите пари. С парите, откраднати от вас!
81
2
 
14
 
! Отговори
НО ПАСАРАН преди 7 години
И КАКВО? ЗНАЧИ АКО НЕ СПЕЧЕЛИ НА 26.03. СЪС СЛАВУЦА ЩЕ ЗАПАЛЯТ ДЪРЖАВАТА И ИЗБОРИ ДО ДУПКА, ДОКАТО БОКО ПАК НИ ЯХНЕ. САМО ЧЕ НЯМА КАК СТАНЕ, БОКИЧ. И СЕЛСКИЯ ОТ УЧИН ДОЛ НЯМА ДА ТЕ СПАСИ. ВСЕ ПАК СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ МУТРИТЕ. И АКО ДЪЛГИЯ МОЖЕ ДА СИ ДОКАЖЕ ПАРИТЕ, МНОГО Е ЛЮБОПИТНО, ТИКВАТА КАК ЩЕ ГО НАПРАВИ. ХАЙДЕ ДВАМАТА, АКО ИМ СТИСКА ДА СЕ ПОЯВЯТ ЗАЕДНО, ДА ЗАПАЛЯТ ПАРЛАМЕНТА, А ЦАЦАРАТУРАТА ДА СПИ, ДОКАТО СЛАВУЦА ОТКРИТО ЗАПЛАШАВА С НАХЛУВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА И САМОРАЗПРАВА С ПАРЛАМЕНТАРИСТИТЕ.Я СИ...
80
2
 
0
 
! Отговори
истината преди 7 години
Пичове, ето тук се решават нещата, не бъдете наивниhttps://google.bg/maps/@42.6933349,23.3334926,3a,75y,208.51h,106.46t/data=!3m7!1e1!3m5!1szLjJfwStXYSk0t4Oyf_24Q!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht%2Fcbk%3Fpanoid%3DzLjJfwStXYSk0t4Oyf_24Q%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D86.365105%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
79
1
 
21
 
! Отговори
:) преди 7 години
Да се готви за съдебен процес. ГЕРБ ще е трета политическа сила и ще започне това, което стана в Румъния - разследване на крадците и по затворите. За 7 години тези мафиоти откраднаха милиарди и от предпоследна в ЕС, България стана последна по доходи. Сега лъжците от ГЕРБ правят невъзможни обещания, като 1500 средна заплата, но дори балъците, които гласуваха за ГЕРБ поумняха и не им вярват на лъжите.
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След управление на ГЕРБ е така - всички срещу ГЕРБ, вкл. и техните пуделчета-партии докато са управлявали.
77
1
 
18
 
! Отговори
koko преди 7 години
а тия постоянни избори кой ще ги плаща бе тикво ГЕРБ ЛИ или пак народа
76
1
 
18
 
! Отговори
Обещават преди 7 години
В България от 27 години ни управляват все демократи и от тях валят обещания за светлото капиталистическо бъдеще. Най-много май обещават Сините демократи и демократите-мутри. БСП-демократите също обещават, но изобщо не могат да се сравняват с тях.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какво разбира под "сегашната конфронтация".Ако има пред вид,че всички са срещу ГЕРБ-така е.Но с политиката,която водеше,стова,че се беше самозабравил,друго не може да очаква.Господ и народа бави,но не забравя.
74
1
 
11
 
! Отговори
барон мюнхаузен преди 7 години
..бута масло вече... а в спорта има едно неписано правило - шампиона се оттегля на върха на кариерата си , за да бъде запомнен, като шамипон ..
73
0
 
15
 
! Отговори
до Б преди 7 години
Тоа па!! Трябва да си абсолютен куку да гласуваш за Марешки! И то за едно гориво!Това е все едно да върнеш България в 90-те години! Не виждаш ли че с Борисов са си лика прилика!Вместо да вървим напред се връщаме назад! Ама то от простията на Матряла!
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До един там надолуТи ако си мислиш, че сега не могат да те осъдят, значи си много заблудено. Отдавна са му намерили цаката, и пак ще ви доят съдилищата.
71
27
 
1
 
! Отговори
Б преди 7 години
Ще гласувате ли за Марешки?Да +Не -
70
3
 
18
 
! Отговори
До един там надолу преди 7 години
Незнам вече кои са по-добри, комунисти или "демократи" ама добре че беше Мая Манолова та спряха да ни съдят и да ни свалят по десет кожи тия Апелативни съдилища и Колектори!Така че не ми говори!!Твоя идол - Борисов, за толкова години не е направил един нокът нещо за обикновения човек!И аз казвам, дано му хванат далаверите и влезе в панделата!
69
2
 
0
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Прегледах новините, България, Свят - за новия Путин нищо няма! Да не са го застреляли вече?