Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите

Когато БСП идва на власт винаги губим пари, отбеляза Емил Радев
Обновена: 3 фев 2017 09:56 | 3 фев 2017 09:53, Камелия Цветанова
144
Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите
Снимак: emilradev.eu

Решението на президента Румен Радев да наложи вето на Закона за концесиите най-вероятно ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. За това предупреди евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред bTV.

Той обясни, че страната ни закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

Още по темата

"Не знам президентът Радев дали изпълни опорните точки на Корнелия Нинова, или на ген. Решетников, но той наложи вето в същия ден, в който ЕК ни изпраща мотивирано становище, което е стъпка 2 от наказателна процедура", коментира евродепутатът.

По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

Ген. Радев мотивира решението си да спре закона с риск от корупционни практики.

Според евродепутата безсрочните концесиите присъстват в евродирективата и на практика държавният глава е нарекъл законодателството на ЕС лобитско.

Емил Радев посочи, че с ветото на целия закон се блокира и въвеждането на нови правила за обществените поръчки. "Да наложиш вето на целия законопроект, когато няма Народно събрание – изпращаме този законопроект в небитието. Трябваше да се наложи вето върху конкретни текстове", посочи евродепутатът.

За да не продължи наказателната процедура директивата трябва да се превърне в български закон до два месеца, а според него това няма как да се случи при сегашната политическа ситуация.

"БСП винаги, когато идва на власт, ние губим пари", отбеляза Емил Радев.

Според него случващото се в Румъния показва, че евромониторингът в сегашния си вид не е ефективен, защото той не води до наказания при посегателства срещу върховенството на закона.

Затова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ иска общо наблюдение за всички с ясно разписана възможност за спиране на европарите при нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
31
 
! Отговори
да преди 7 години
много грижи ще имат брюкселските по'мияри с Президента Радев..какво по-хубаво от това за България
74
3
 
25
 
! Отговори
кой преди 7 години
Кой е тоя бе и какви ги плещи. Просто президента отстоява националните интереси. Какво се плюнчат разни намазани .....
73
1
 
31
 
! Отговори
да преди 7 години
естествено, че законодателството на ЕС е лобистко ...това всеки го знае..Браво на Президента..тия още не са разбрали,че м.ижитурката Плевнелиев вече е аут
72
2
 
36
 
! Отговори
Този комичен тарикат преди 7 години
Какви ги дрънка тоя? И защо всички канят за коментар разни герберасти , а не юристи , които се занимават със законодателство. Май всички медии са впрегнати с манипулациите на ГЕРБ.
71
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ветото е правилно, а защо клякаме и понасяме санкции от тоя ЕС нали е демокрация, какви са тия двойни аршини. Защо ние не наложим санкции на Брюксел или сме в Брюкселска диктатура понеже си нямаме Марин льо Пен или Орбан или Камерън или Тръмп или Путин други въпроси.
70
20
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
НЕ МИ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ,АМИ МИ ОБЯСНЕТЕ ВРЕДИТЕ НА ЗАКОНА............АЙДЕ РАЗБИРАЧИТЕ.
69
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закъснял е с една година, а е приет в последния момент без дебати? Сега Радев им е виновен, че те не са направили нищо за тази една година да го прием. Оправдават собствената си некомпетентност, като сам си го казва, че не са го по-рано.
68
6
 
24
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 7 години
За да не бъркаме тая дебела, 150-килограмова калинка с ДОСТОЙНИЯТ Президент Генерал Румен Радев, предлагам свинчугата да се преименува на Емилия КРАДЕВА. Това ще бъде фамилията охаректеризираща всички крадливи ГЕРБерасти /то други няма/.
67
25
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Абе някой знае ли сиреч за какво става въпрос или само си плюете по лично усмотрение.Кое му е лошото на закона или ще говорим БЛА-БЛА.......АНТИ БЪЛГАРСКИ,.....КОНКРЕТНО С КАВО ЩЕ НАВРЕДИ НА БЪЛГАРИТЕ ТОЗИ ЗАКОН....НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?
66
25
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 7 години
На никой в тая държава не му пука за парите, които ще дължим на Брююксел, както и никой не се замислил за позитивите от този закон, само се чуваха мрънканията на зелени организации у нас и ето до къде стигнахме
65
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дебелак и другите му колеге от ГЕРБ бавиха закона 2 години, докато се разберат за комисионните с концесионерите. Приехо го само със 72 техни гласа в последният ден на НС.Сега Радев им виновен....Да се задавите, лапачи мръсни....
64
2
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Сутринта по друга телевизия казаха,че крайния срок за въвеждане на този закон е бил 16 април 2016 г.Значи закъснение почти година,незнам това закъснение по вина на БСП ли е.Но за да сме "демократи" сме длъжни да кажем БСП са виновни!!!!!Друго ми направи впечатление:по БТВ,НТ поканиха да коментират хора от Гебр.И аз простия си мисля:не се ли цели да се правят внушения в обшеството,да се покаже кой е "правия" и кой "кривия" през погледа на Гебр.Абе за манипулация става дума,за чиста медийна манип
63
1
 
32
 
! Отговори
Не съм фен на никого преди 7 години
от политическата класа, но най-обичам когато почнат нравоучително да ми обясняват за транспонирането на Еврозаконодателството. Защото всяка директива си има специална глава или поне член където са разписани сроковете и механизмът за влизането й в сила за страните членки. И ако някой пратен в Брюксел поради ред причини е проспал да уведоми овреме правителството, или ако кабинетът и НС са се почесвали и попипквали въпреки сроковете, защо винаги някой друг трябва задължително да ни е виновен?
62
1
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
С такива изказвания има риск да изгубите избиратели.
61
2
 
42
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Еххоо! Стъпи на земята бе господинчо! Какви по големи санкций за народа като тези за 17холяди и одгоре лева саниране на апартамент и то без конструкционен анализ на състоянието му ! Колко ли други случай на завишени цени има ,за които незнаем!
60
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май ГЕРБ са си взели комисионните за тази промяна в закона, която смърди на корупция и сега не искат да ги връщат.
59
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат: " По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива за по-прозрачни обществени поръчки "ГЕРБ са забавили с една година промяната в законите, сега президента Радев им бил виновен. То бива наглост, ама чак толкова ....
58
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ май захраниха троловете предизборно, но голяма част кръшкат и преписват стари мантри. Май само бройката гонят, а качеството работи в обратна посока! Наздраве гербери! Марешки ще намали цената на реланиума след изборите!
57
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги когато на ГЕРБ им спират парите, те подават оставка и чакат следващите да оправят положението. После ГЕРБ идват наготово и се бият в гърдите като Кинг-Конг, как на тях им пускали парите, за което ГЕРБ няма никаква заслуга, даже напротив.
56
0
 
23
 
! Отговори
Станойка преди 7 години
Какви честни сини очи и блага усмивка. Каква одухотвореност лъха от цялото му същество.