Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите

Когато БСП идва на власт винаги губим пари, отбеляза Емил Радев
Обновена: 3 фев 2017 09:56 | 3 фев 2017 09:53, Камелия Цветанова
144
Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите
Снимак: emilradev.eu

Решението на президента Румен Радев да наложи вето на Закона за концесиите най-вероятно ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. За това предупреди евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред bTV.

Той обясни, че страната ни закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

Още по темата

"Не знам президентът Радев дали изпълни опорните точки на Корнелия Нинова, или на ген. Решетников, но той наложи вето в същия ден, в който ЕК ни изпраща мотивирано становище, което е стъпка 2 от наказателна процедура", коментира евродепутатът.

По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

Ген. Радев мотивира решението си да спре закона с риск от корупционни практики.

Според евродепутата безсрочните концесиите присъстват в евродирективата и на практика държавният глава е нарекъл законодателството на ЕС лобитско.

Емил Радев посочи, че с ветото на целия закон се блокира и въвеждането на нови правила за обществените поръчки. "Да наложиш вето на целия законопроект, когато няма Народно събрание – изпращаме този законопроект в небитието. Трябваше да се наложи вето върху конкретни текстове", посочи евродепутатът.

За да не продължи наказателната процедура директивата трябва да се превърне в български закон до два месеца, а според него това няма как да се случи при сегашната политическа ситуация.

"БСП винаги, когато идва на власт, ние губим пари", отбеляза Емил Радев.

Според него случващото се в Румъния показва, че евромониторингът в сегашния си вид не е ефективен, защото той не води до наказания при посегателства срещу върховенството на закона.

Затова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ иска общо наблюдение за всички с ясно разписана възможност за спиране на европарите при нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
библиотекар преди 5 години
самарджиев-агент гери се е взел много на сериозно
94
0
 
0
 
! Отговори
ДИМИ преди 7 години
До АнонименБЕДЕН И МИЗЕРСТВА 900 000 БЪЛГАРИ НА ПОЧИВКА В ЧУЖБИНА,Я МАРШ В СИБИР...!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от водените политики за печелене на пари сме намалели с два милиона и народа е беден и мизерства, така че и да изгубим пари и да спечелим народа не го грее, а най се облажва някой корумпиран политик!
92
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Хахахаха,колко много сидерастки и червен *** тука :D
91
8
 
6
 
! Отговори
Нико преди 7 години
А когато са ГЕРБ само печелим, много деструктивна политика води тази партия и ми е чудно как винаги излизат с провал и нагло се връщат да управляват. По лоши правителства от тези на Борисов България мисля че не е имала.
90
6
 
9
 
! Отговори
Нено преди 7 години
Айде сега ония тиквеници зелените да бъдат така добри да си понесат отговорността, защото те подведоха генерала с техните простотии.
89
6
 
4
 
! Отговори
чана Гана преди 7 години
Ам чи ,то така е чедо -едни като вас ще губят, ама едни като нас ще спечелят като ви няма вече!
88
2
 
7
 
! Отговори
Todor R преди 7 години
Това е процедурата, когато една директива не се въведе в националното законодателство има глоби. А срещу закона най-много скачаха интересчиите от Зелените, дето изобщо не им е работа това.
87
6
 
9
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 7 години
ТОЧНО КАТО ЕДИН ПЛЪХ Е ТОЗИ ЕВРОДЕПУТАТ. ГЛЕДА КАТО ОАКАН, ЩОТО ЛЪЖЕ ДО НА.СИ,РАНЬЕ. КАТО ВСЕКИ НА ГЕРБЕРСКАТА СОФРА. АКО НЕ ЛЪЖЕ, КАК НАРОДЪТ ШАРАНСКИ ЩЕ СЕ ХВАЩА НА ВЪДИЦАТА ИМ. НО И ДА ЛАЯТ И ДА НЕ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ ВЪРВИ. НЕ СЕ ГУБЯТ ПАРИ ЗАРАДИ БСП, КОГАТО Е НА ВЛАСТ, А ЗАРАДИ ДОНОСИТЕ И ЛЪЖИТЕ НА Т.НАР ДЕСНИ И НАЙ-ПАЧЕ ГЕРБАВИТЕ. ЕС СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДЕСНИТЕ И ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ДИСКРЕДИТИРАТ ЛЕВИ ПРАВИТЕЛСТВА, ЗА ДА КРАДАТ И ТЕ С РЕГИОНАЛНИТЕ СИ КРЕАТУРИ.
86
7
 
10
 
! Отговори
Антония преди 7 години
Така ще е като Радев се поддаде на манипулациите на зелените.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям корем се прави с такива угодни думи. Как се не наядахте на власт и пари.
84
11
 
10
 
! Отговори
16-те милиарда преди 7 години
Когато БСП идва на власт винаги губим пари, отбеляза Емил РадевА като дойдете на власт винаги сключвате заробващи заеми!
83
4
 
11
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
Вие от герб сте способни и война да обявите на БГ САМО И САМО ДА СТЕ НА ВЛАСТ
82
4
 
6
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Може ли после тези санкции да бъдат платени от Зелените и техните швейцарски спонсори? Защото после те няма да поемат отговорността за това и за техните действия, а пак ще се покрият по мишите дупки. Аман от продажници, които се пишат зелени и какви ли още не.
81
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя охранен граблив *** да вземе да си набие в кухата кратуна, че за това е виновна само и единствено боку и грабливата му шайка. Да не се опитва да си измиват ръцете с Авиатора. Авиатора е от има няма 2 седмици, а тия грабливи *** къде бяха през последните 2 години?
80
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***-президент пак ни прецака
79
3
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
ВСЕ ОЩЕ НЯМА НИЩО КОНКРЕТНО НАПИСАНО ПО ТЕМАТА.....МАЙ НЕ ЗНАЕТА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС....МММДА НОРМАЛНО ТО САМО *** ТУКА ,ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ В ГЛАВАТА,САМО СПУСНАТИ ОПОРНИ ТОЧКИ,И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ ЗНАЕ С КАКВО ЩЕ НАВРЕДИ ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИТЕ ДА ОБЯСНИ ВСЕ ПАК....
78
4
 
10
 
! Отговори
Паруш преди 7 години
На този дрисл.ьо мутрите и тати му наредиха да каже 2 думи. По-добре да каже с кого го пращаха да се среща по офшорните острови из Карибите и защо.
77
6
 
20
 
! Отговори
To6 преди 7 години
напоследък са се появили едни момчета от герб и проформаторите и ни плашат с ЕС, с баба Яга, и разни други. Незнам кой го е страх. Но понеже във временото правителство са хора които си разбират от работата настана страшен вой. Споко всичко ще си дойде на мястото. Трябва малко време и спокойствие. Плеформаторите с тези машини за избирите стават за смях, как само са се загрижили за вота. Излишни пари, но и това ще изтърпим, но дали ще е за последно зависи от нас ......
76
0
 
13
 
! Отговори
ТАКИВА ГУБЕЛИ ПАРИ преди 7 години
Ами да не си загубите главите скоро