МВР ще раздава листовки, за да си върне доверието на хората

Узунов: Докога чиновникът в МВР ще взима повече от полицая на улицата?
30
МВР ще раздава листовки, за да си върне доверието на хората
Снимка: БТА, архив

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов застана зад административната реформа, защото не е редно чиновникът да получава повече от полицая на терен.

Още по темата

"Полицаят, който е на улицата, взема по-малко пари от служителя, който е в канцеларията", коментира той и допълни, че това е несправедливо.

"Административната реформа наистина създава напрежение в редиците на МВР. То е подорено от това, че след прилагането й служители със средно образоване, работещи по трудово правоотношение, вземат по-високи от служители, на които са възложени оперативни функции", поясни Узунов.

Той отбеляза, че това, което винаги го е притеснявало като служител на МВР е мотивацията на служителите.

"Трудът в МВР не е оценен по достойнство. Надявам се, че всичко това ще бъде преодоляно", отсече МВР-шефът.

Силовото министерство започва кампания, с която цели да повиши доверието на обществото в полицията. Много от хората не познават районните инспектори и за това вече са набелязани мерки, с които обществото да бъде информирано, обясни служебният вътрешен министър.

Узунов обясни, че е се взимат мерки във всеки жилищен вход да бъде сложена информация за районния инспектор.

Предвидени са и специални информационни листовки.

Снощи при мащабна акция на полицията и отряда за борба с теоризма е разбита престъпна група, която се занимавала с въоръжени грабежи, каза главният секретар на ведомството Георги Костов.

Задържани са четирима, които той обяви като Ади, Турчина, Пачата и Пирона.

Само снощи те взломили две каси и опитали да извършат въоръжен грабеж.

Това не са първите обири на групата, каза Костов.

Мъжете били наблюдавани близо година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тез листовки на служителите да си ги раздадат , за да си вършат работата , и да се научат да работят по горещи следи след като им подадеш сигнал в най кратки срокове , а не да те пращат да пишеш жалба. Те само това правят стоят в районните и отговарят на жалбите , даже отговора не получаваш в законоустановения срок ! Едни заплатаджии на края на месеца!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре листовки с указания кой полицай за кого работи , та да знаят хората при проблем кого да търсят
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооо, шомпол за чистене на задни части, тия на терен правят от рушвети по ощи 4 заплати. Администрацията ви виновна. Ми закрийте я тогава, бе, гумен! А там само вашите любовници вземат много и бачкат малко. ***!
21
0
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Doverieto ne e listovki,ne e i yadene i pari i zakon sreshtu doverieto niama.Doverieto e zapazena chista suvest,moral chest i dostoinstvo,rodoliubie i loyalnost.....namerete ot tezi priznaci v niakoi policai i shte sum blagodaren na Boga che ima nadejda za durjavata ni,ako ne...zagubili sme nai cennite kachestva izgrajdashti ikonomikata,politikata i sigurnostta...hubav den
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда от листовки, достатъчно е МВР да си върши съвестно работата. Към момента, само пожарната работи.
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На който не му харесва заплатата да си ходи в къщи. Хиляди чакат за работа.Но милиционер се става само с дебели връзки.Няма конкуренция няма качество.
18
0
 
5
 
! Отговори
Marica beach преди 7 години
Zasto ne izpratiat info s bg post pismo na vseki bg grajdanin po negovata adresna registracia, e-mail, fax ili sms?! Telefonno obajdane ?! Vsichki tesi personalni danni mvr ima nadlejno podrobno zapisani v vseki hotel- kmetstvo, selo, grad na rbg....ama policaite reshavat po cial den i nost krastoslivici ili klechat pred *** tv kanali...i poluchavat zaplati ....hiiich nemat vreme za normalna informativna komunikacia s suverena...
17
5
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Чиновника нищо не взима в равнение с полицая на улицата. Дебелите шопари с под 150 лв рушвети не се прибират вечер.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с листовки няма да стане. Доверието в МВР е загубено почти безвъзвратно и причините са много.Ниска култура, нисък професионализъм с малки изключения , надменост, заяждания като те спрат на пътя от КАТ и охранителна и гранична, и пр. МВР отдавна плаче за основен ремонт отгоре до долу.С
15
3
 
16
 
! Отговори
Mason преди 7 години
Узунов!?!? От коя масонска ложа си бе? Член си на тайно общество и не спазваш законите на Републиката. Генерираш вицове. Милиционер.......
14
4
 
25
 
! Отговори
истина преди 7 години
алооо,мидо слез и виж.тогава говори,че те тези теренни полицай за по малко от 20-ак,не спират кола.че има ли кражби без участие на полицай в булгария,да не говорим за дрога,проституция и друг бизнес.и много добре знаеш че в пловдив са едни от най,най.та те хората знаят но всеки мълчи....раздайте листовките срещу подпис......
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато мвр започне да се занимава с корупцията в общините и по високите етажи на властта и спре да хваща хора за малко марихуана, тогава ще спра да ги плювам и да не ги уважавам.
12
1
 
16
 
! Отговори
Така преди 7 години
До дела и пак делаДелата им говорят съвсем друго!
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполага ще изпишат 500 000 лв за листовки, които реално струват 15 000 лв. По принцип така се действа в бг през последните 27 години.
10
0
 
31
 
! Отговори
Така преди 7 години
Никой труд в България не е оценен по достойнство! Колкото до полицията, тя не опазва закона и гражданите, а политическата власт и престъпниците! Затова и заплатата на полицаите трябва да идва от джобовете на тези, които охранява!
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слладур - каквато ви работата, такъв ви е и рейтинга.Нормалните хора виждат милиционерите по два начина - като катаджия зад храстите и като излязат да протестират, че са им малки заплатите.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ОТНУШЕНИЕ И РАБОТА МОЖЕ И ДА СЕ ПОЛУЧИ , НЕ С ЛИСТОФКИ?!!!!
7
1
 
32
 
! Отговори
чудо преди 7 години
Вместо да харчите пари за глупости изпратете хора в Грузия там преди години направиха тотална реформа в полицията изметоха целия *** за три дни назначиха по малко хора с високи заплати и добре технически оборудвани и стана работата.
6
3
 
36
 
! Отговори
dsss преди 7 години
A труда на миньора ,на шофьора на градския автобус,...... e оценен по достойнство така ли ? Ставате смешни с тези глупости,просто има много голяма група от хора ,която полицията и КАТ не смеят да пипнат.A свалете номерата на някоя скъпа кола,която е в нарушение с пиян водач.Ще ги свалите ама друг път.Ей затова хората не ви вярват.
5
2
 
32
 
! Отговори
сега преди 7 години
И плакати да раздавате никаква полза в полицията е бардак,всеки си прави каквото иска,няма ред няма дисциплина там корупцията ръководи районите.