Предизборно от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете

И още - борба с корупцията, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имоти
3 фев 2017 14:36,
336
Предизборно  от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще управлява ГЕРБ, ако получи отново властта? Доскорошни министри и депутати представиха част от предизборните си обещания под погледа на лидера им Бойко Борисов.  

Още по темата

Сред приоритетите на ГЕРБ за нов мандат са борба с корупцията по високите етажи на властта, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имущество на хора от властта, ако не могат да докажат парите си.  

Доскорошните управляващи обещаха, ако вземат пак властта, през мандата им минималната заплата да стане 650 лева, а средната - 1500 лева. Те обещаха да осигурят средства и за двойно увеличение на учителските заплати.  

Сред другите им приоритети са подпомагане на тридетния модел, намаляване на бюрокрацията и въвеждане на доброволна военна служба.   Борисов обясни факта, че тези неща не са направени по време на досегашните му оправления с обяснението, че всяка власт има по няколко приоритети и чак когато ги изпълни, минава на следващите.  

"Всяко дете - на училище", е залегнало в програмата на ГЕРБ в сектор образование. Приоритетите в него бяха представени от зам.-шефа на партията Йорданка Фандъкова. С програмата си ГЕРБ поема ангажимент да не се закриват училища, а фиансирането на школата да не зависи от броя на учениците.   Двойно увеличаване на заплатите на учителите и стимул за младите да стават учители обещават още от ГЕРБ. И още - психолози във всяко училище и интерактивни дъски във всяка класна стая.  

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева представи приоритетите в сфератарна справедливостта и сигурността.  

"Ще предложим падане на имунитета на народните представители, както и сериозна проверка на доходите на лицата по високите етажи на властта", обясни министърът. Тя допълни, че ГЕРБ предвиждат, независимо дали са повдигнати обвинения, имотите да бъдат отнети, ако доходите не могат да бъдат доказани.  

В програмата са записани и мерки срещу безкрайното връщане на делата и бягството от правосъдие на хора с влязла в сила присъда.  

Бившият финансов министър Владислав Горанов декларира, че ГЕРБ няма да променят плоския данък и ще подадат молба за членство в предверието на еврозоната.  

И още - минимална работна заплата 650 лева, средна 1500 лева, 120 млрд. лв. брутен вътрешен продукт.  

Депутатът Делян Добрев обяви, че партията ще се съсредоточи към намаляване на бюрокрацията и ще бъде приет закон, който ще забрани на администрацията да праща гражданите за документ от друга администрация.  

ГЕРБ обещаха още демонополизация на Здравната каса и доброволна военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари