Нинова надъхва своите: БСП започна промяната с избора на Радев!

Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите си
238

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"БСП сложи началото на промяната в България с избора на  Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Още по темата
Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

"Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

Според нея народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши.

"Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

Според нея сега живеем в две Българии, официална и паралелна, виртуална и реална.

"Илюзиите: в България корупция по високите етажи на властта няма и полагаме усилия за съдебна реформа, която ще намали битовата престъпност. Другата България - България е на първо място по корумпираност в ЕС и само за 2016 е слязла със седем места надолу“, коментира Нинова.

Тя разкритикува политиките в здравеопазването, социалната политика и образование.

По отношение на външната политика, Нинова посочи: "Правителството подкрепи споразумението с Канада и народът се възпротиви на това, защото то засяга българската икономика, убива българското земеделско производство, защото отнема суверенитета на държава.

"Две Българии, два свята, а между тях пропаст и в такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор да определи водачите си. Народът ще реши мъдро, но днес и ние също трябва да решаваме мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакванията, на желанието за промяна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България или ще бъдем част от политическа класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки бурята да премине. Този път тя няма да премине“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
8
 
8
 
! Отговори
до БГ преди 7 години
Вярвай си! То и за Цецка бяхте платили да се говори, че бие Радев с много, а какво стана, Радев я би с много! Така че замълчи!
136
8
 
13
 
! Отговори
БГ преди 7 години
БСП ще има най малко 5% по малко от ГЕРБ на изборите
135
1
 
16
 
! Отговори
... преди 7 години
До АнонименА само имам 2 баби и 2ма дядовци ... Аз мога просто и ясно да го кажа караме 30 годишни ЗАПАДНИ коли.Кое е добре кое кое ТЕ НЕ САМО ИЗКРАДАХА БЪЛГАРИЯ ЕМИ СЪЗДАДОХА и МАКЕДОНИЯ.България преди комунизма е била 4та в европа.А после кво на опашка за бабани на Коледа и 10 години чакаш за кола и водопроводчик ;д Не че ми харесва да живея на Запад но в русия няма да стъпя....
134
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се кефя, ама адски много ! Не заради друго, но това че самовлюбената мутра сам си отряза главата ..... това е голямия ми кеф ! За това както са казали старите хора - Каквото си направиш сам и Господ не може да ти го направи !!! А този успя да се "оправи" сам ? Какво да му кажа ? Факир !!!
133
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб са бесни :)))))))
132
3
 
12
 
! Отговори
Проблякан Илия преди 7 години
До АнонименСилна реч, ама трябват силни дела.Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия.
131
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бочко ще получи вече премиерски пост...ама друг път! Вече всички партии го мразят! Никога няма да е същото!
130
6
 
12
 
! Отговори
Свободен преди 7 години
няма по-големи *** от комунистите, няма просто - как не ви е срам да слагате минуси на българския гений Ботев, верно, че не е руснак ... но е ГЕНИЙ!
129
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНаистина има две Българии др. Лъжа . Едното е вашата на БКП-БСП , а другата на поробиния народ от вашата партия . Срамно и тъжно е .
128
2
 
7
 
! Отговори
Бъдещето преди 7 години
ТРЯБВА НЯКОЙ,КОЙТО ДА ДИГНЕ ПЕНСИИТЕ НА 3МЛН ПЕНСИОНЕРИ,ДА НАПРАВИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕЗПЛАТНО,ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ПОМОЩИТЕ НА РОМИТЕ,БЕЗРАБОТНИТЕ,МАЙКИТЕ С ДЕЦА,НАРКОМАНИТЕ,ЗАТВОРНИЦИТЕ И ПСИХИЧНОБОЛНИТЕ,ИНВАЛИДИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ГОЛЕМИ ИЗДРЪЖКИ,ДА СЕ ЗАСЕЛИМ С БЕЖАНЦИ,ПО ВЪЗМОЖНОСТ МЮСЮЛМАНИ,ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ ДОКАТО ЕС НИ ПРЕВЕЖДА ЕВРО ПАРИ,ЗА ДА ЖИВЕЕМ,ДА ПРАТИМ РАБОТОСПОСОБНИТЕ И УМНИТЕ НА ЗАПАД,ЗА ДА БАЧКАТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,ОТ КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ ЕВРОПАРИ.КОЯ ПАРТИЯ ИСКАТЕ ДА ГО НАПРАВИ?ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕЯ!
127
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много силна реч на Корнелия Нинова.Има хляб в тази жена.
126
4
 
7
 
! Отговори
.... преди 7 години
До АнонименАз ако съм на мутрата за 1 година ви прая заплатите и понесииите по 1000 леве и след 1 година ви чакам в ЗИМАБВЕ :Д
125
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойковистите са луднали, голям вой са надали навсякъде, шубе ги е че губят повсеместно!
124
3
 
7
 
! Отговори
Анализ на изречение преди 7 години
Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите сиИмало две Българии ? Странно ? А ние си мислехме че такава държава изобщо няма ? А то излезе че дори били две ? Кои ли ще да са, и къде ли се намират ? В едно съм сигурен - В ЕВРОПА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА !!! Камо ли пък две !?а м/у тях пропаст ? Това трябва да е някъде из Америките ? Или е някъде около Ниагарския водопад, или Марианската падина ? Друга пропаст незнам !Народът търсел водач ? Или овце търсят вчар ? Я пак !?
123
1
 
10
 
! Отговори
Свободен преди 7 години
"Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!"
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз в скоро време не виждам да има устойчиво Правителство! Дано това противопоставяне между хората не доведе до улична борба меко казано! Искаме децата ни да живеят спокойно!Откакто е дошъл обаче тоя Боко само разпри и караници!
121
4
 
15
 
! Отговори
Свободен преди 7 години
е какво Ви пречи 45 години да го направите ... и после сумати мандати имахте? НАГЛЕДЦИ!
120
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям рев на герберите :)))))), то е ясно че ще имат пак малко депутати и правителство едва ли ще направят, ама поне бъдете мъже бе !!
119
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо ли не и вярвам?! Госпожа Лъжа, алчна за власт, всичко обещава! Този филм сме го гледали вече няколко пъти и БСП е идвала на власт, а резултатите ги знаем! Никога вече БСП!
118
3
 
20
 
! Отговори
Сетила се Мара преди 7 години
Имаха възможност да управляват така. Що не го правиха, когато са били на власт/