Нинова надъхва своите: БСП започна промяната с избора на Радев!

Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите си
238

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"БСП сложи началото на промяната в България с избора на  Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Още по темата
Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

"Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

Според нея народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши.

"Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

Според нея сега живеем в две Българии, официална и паралелна, виртуална и реална.

"Илюзиите: в България корупция по високите етажи на властта няма и полагаме усилия за съдебна реформа, която ще намали битовата престъпност. Другата България - България е на първо място по корумпираност в ЕС и само за 2016 е слязла със седем места надолу“, коментира Нинова.

Тя разкритикува политиките в здравеопазването, социалната политика и образование.

По отношение на външната политика, Нинова посочи: "Правителството подкрепи споразумението с Канада и народът се възпротиви на това, защото то засяга българската икономика, убива българското земеделско производство, защото отнема суверенитета на държава.

"Две Българии, два свята, а между тях пропаст и в такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор да определи водачите си. Народът ще реши мъдро, но днес и ние също трябва да решаваме мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакванията, на желанието за промяна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България или ще бъдем част от политическа класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки бурята да премине. Този път тя няма да премине“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
5
 
! Отговори
Минев преди 7 години
Нинова надъхва влъхвите и хиените сред *** да завземат изпълнителнатавласт с най-важния мотив, който движи тяхното съществуване: голямата далавераи огромните мащаби на краденето, които предстоят.А обикновенните хора? Тях вълци ги яли.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГНе три - едно да кажат.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ , ли ще назначат за шеф на ДАНС ?
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената мисъл , която ме успокоява е , че като порасне детето ми , електоратът им ще се е стпил на половина.
173
0
 
11
 
! Отговори
,,Партията майка преди 7 години
Другарката Нинова ни обещава пак ,,СПОЛУКА''
172
1
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
За кой ли път, ръка протягам ,към властта? За кой ли път, лъжи безсрамни аз изричам? За кой ли път и с кого ли ще се коалирам? За кой ли път, ще свърши пътят ми до тук? До следващият ми конгрес, до следващата ми мечта, до следващта ми раздяла със властта. СБОГОМ КОРНИ! Няма да се върне времето назад, всичко тече всичко се променя, само БСП си остана същата. Жадуваща за власт!
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вкупом всички комунисти тръгнаха да защитават Бойко, щом се появи Радан.
170
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 205 Ти си толкова десен избирател, че само чакаш момента когато ще можеш да избираш с дясна ръка и да прибираш в левия джоб,като истински ляв комунист!!!
169
1
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
Нинова, бъдещето ВИ е на ЗАПАД и САЩ, а тук агитирате за ПУТИН! Горките хора, които не разбират ЖИВОТА ВИ!
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изказването на този показва, че е по-*** и от ВинетуРадан Кънев: Този път тиквата ще се препъне в насНа хората вече им е все едно кои комунисти ще ги управляват, смята председателят на Нова Република
167
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като десен избирател и безпартиенще гласувам за БСП,която има най-адекватна политикаа не за глуппаците и крадците маллоумни от ГЕРБ,нито за десните евроггейци-крадци шепа хора от СДС ДСБтова е
166
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ние сме *** и побъркан народ, ако реанимираме тия лъжци и крадци отново!
165
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Всички стари муцуни в БСП трябва да се махнат, начело с теб Нинова, а Станишев да не сде обажда повече и да си наляга парцалите в Брюксел! Тогава може би ще се промените, но се съмнявам!
164
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Поздрава от първа снимка е красноречив.
163
9
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ЦЯЛОТО ПРОПАДНАЛО КРАДЛИВО БКП ОГЛАВЯВА ГЕРБ,ОСОБЕНО МЕНДА СТОЯНОВА КОЯТО СТОЙ ЗАД НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ
162
1
 
19
 
! Отговори
димитрова преди 7 години
Самата Нинова признава, че Радев е техен човек, продължавайте да си мислите за надпартиен президент
161
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е писна ми ...какво да кажа комунист !
160
2
 
21
 
! Отговори
Azamara преди 7 години
Поредните популистки обещания, както всеки път. Нагло безочие, но трябва и ние в България да ги изметем, както в момента го правят румънците.Ако имате и капка морал, извинете се на окрадения от вас народ и се скрийте някъде завинаги
159
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
а за малкия бизнес и корупцията със сваляне на цени мислят ли не кои го интересува че един си къса главата другия мошенник сваля цена *** бизнеса тия некъдърни *** с купено образование а не с истинско да гласувам за вас ли никога и при едните и при другите има де не могат да четат срам за българия не на корупцията под маса
158
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чеpвeни *** и Лицeмepи...