Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!

"Нова република" тръгна с речи срещу ГЕРБ
Обновена: 4 фев 2017 16:15 | 4 фев 2017 16:15, Веселина Йорданова
178
Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!
Снимка: БТА

Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие - като алтернатива на "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ". С тези думи се обърна към членовете на "Нова република" председателят на надпартийната платформа Радан Кънев при официалното представяне на инициативата. Той поиска прошка от последователите си заради това, че два пъти ги е вкарал в коалиция с ГЕРБ, предаде БТА.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".

Той отчете, че резултатът от управлението на Борисов са по-малко свобода, охранени чиновници, вихрещи се картели. Дясното не може да бъде такова, да гони хората в чужбина, да принуждава стотици хиляди с десни убеждения да гласуват за лявото, за да спрат ГЕРБ, обясни председателят.

Бойко и БСП, подчерта Кънев, са тези, които връщат БСП на власт. И обяви, че левицата ще напусне завинаги властта, когато те, отдясно, се постараят Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев започна изказването си, споделяйки, че е очаквал присъстващите в залата да бъдат едновременно стреснати заради прогнозите на социолозите за два процента на изборите, и в същото време гневни. Очаквах да бъдете гневни към мен, защото аз го заслужавам, защото ви вкарах в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, преговарях за министри, обърнах света да има коалиция в 43-ия парламент с надеждата, че ще изпълни поне малка част от програмата ни. С тези откровения политикът поиска извинение за подкрепата си и първоначалното участие в управлението на коалиционното правителство ГЕРБ- Реформатори.

Не сме ние, които се плашим от мафията, а тя от нас, даде заявка Кънев за приоритетите на "Нова република".
Победата се извоюва не от черната овца, нужна е общност - аз, вие - за силна България, завърши лидерът на надпартийното обединение словото си.

"Нова република" означава демократи за силна България, тя е обратното на Съветска република, заяви преди него заместникът му в ДСБ Атанас Атанасов. Той попита защо днес на конгреса на левицата е отишъл руският посланик - те искат властта, не трябва да я получават - отговори той. Нова република ще има, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция, посочи Атанасов.

На финала на официалното представяне на националната надпартийна платформа "Нова република" прозвуча песента на "Ахат" "Черна овца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До къде е Радансамо щпиони ви се въртят в празните комунистически тикви !
103
9
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Радане, късно е! Каква е гаранцията, че няма отново да се коалирате с Бай Кой? Лично мен това е обстоятелството, което най-много и завинаги ме отблъсна от десните формацийки... Освен това реформа се прави с качествени хора и идеи, капацитет за промяна. Нещо, което не показахте. За съжаление сте тотален провал! И на следващите избори ще гласува за пръв път в съзнателния си живот за......БСП!
102
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалям му шапка на Радан, той е толкова принципен, че нищо не може да застане на пътя му. Не знам дали има друг такъв в политическото пространство. Рискува даже да не влезе в следващия парламент, но компромис не прави. Такива лидери са нужни на България.Не е като Москов и Лукарски, които за едната властчица са готови да лижат ... някои части на Мутрата, раздавач на комисионни и блага.
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се спънете само да ви поканят ама няма да ви поканят, защото и те нямат думата.
100
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Радане - мачкай Тиквите. Хич да не ти пука от воят на Прасешките медии, обслужващи Бай ***.
99
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА КОЕТО РАДАН ВИ КАЗВА ДРАГИ МИ ПОЛИТИЧЕСКИ КРОВОПИЙЦИ СИ ГО МИСЛИМ ВСИЧКИТЕ 80% ОТ БЪЛГ. НАРОД.ЗНАЙТЕ ГО И ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ТО НЕ Е ДАЛЕЧ ,КОГАТО ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ДО ЕДИН ОТ ВСИЧКИ ПОСТОВЕ И ЩЕ ВИ НАТИКАМЕ ПО ЗАТВОРИТЕ. РАДАН ВИ Е НАЙ-НЕУДОБЕН ,НО ТОЙ Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ДЯСНО И СЕ СРАМУВАМ ОТ ЛУКАРСКИ И КУНЕВИЦА !
98
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като всеки интересуващ се българин чета всички медии и се ориентирам по ПИК и БЛИЦ кой е най-достойният ни политик. Това е медия на другаря Пеевски който е еднакво близък и до БСП и до Герб и до ДПС ,който никой не закача и не смее защото е тяхен човек. И кой е най-оплюваният ? Радан Кънев ! Кънев е най мразеният политик от всички комунисти от горепосочените три партии ! Това ми е достатъчно !
97
4
 
16
 
! Отговори
къде е Радан преди 7 години
Аз винаги съм се съмнявал че Радан е шпионин. Той е по-насъскан срещу ГЕРБ от Атака и БСП. Да речем че е бил излъган. Така или иначе, ние очакваме да е против БСП и техните разсейки Атака и АБВ.
96
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До на голое личи си простотията ти и ти ли четеш Пик ? боже ,боже и като си помисля как гласувах за Герб и какви *** сега го защотават в Пик ? Приятелчето на Бойко Певвски здраво плаща на Пик да възхвалява Герб и да плюе по Радан ,защо бе Радан ли ви е най-големият проблем ? нали се кълнете ,че БСП и ДПС са вашите врагове....
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буржуата реформа баш лидера има ли ора дет шъ гласуват за тея ей?
94
6
 
22
 
! Отговори
на голо преди 7 години
кака Радка ще се спъне на бат Бойковия
93
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименама ние видяхме лакомия в тези дето станаха министри а не в Радан !Радан е камъчето в обувките дето ви подари Бойко !
92
0
 
5
 
! Отговори
Искаме Демокрация! преди 7 години
- Ама наистина ли?- На всека цена!- Добре!
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан е най-оплюваният политик и от ляво и от дясно,а нали ги знаете нашите политици как се съюзяват,когато виждат заплаха за себе си,за заплатите си ,за субсидиите си,за постовете си,за промяна в съдебната ни система.Тогава те забравят че са леви и десни и застават като стена срещу собственият си народ за да си бранят статуквото! и всички ,които сега плюят Радан са се обединили срещу него ,защото много малко са интелигентните в парламента с дар слово и казващ им истината в очите!Всичко ,което к
90
4
 
1
 
! Отговори
Банда Овце преди 7 години
- Ние не сме одупени комунистически ***, а огъзена робска ***, но нема да се дадем!- *** така ли? Ама наистина ли?
89
3
 
5
 
! Отговори
Раздаван Кръснев(гъз преди 7 години
- Ние, нищожествата, пак ще кажем, ЧЕ ОТ НАС ЗАВИСИ СЪСТАВА НА КАЛТА!
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До харакириама вие сте за плюене и не ми казвай кого да плюя ,защото когато Борисов се появи аз го защитава по форумите,мислех че е човек от народа,че е забравил че е бил комунист ,но той сам ме опроверга и аз няма да подкрепям политици,които мразят народа си еле пенсионерите,които за два мандата не показаха че се срамуват че България е последна по жизнен стандарт,че майките ни умират като мухи от болести и набези на ромите,че бедността ражда престъпност ..Той не прави нищо срещу корупцията ,
87
2
 
2
 
! Отговори
Тъп, тъп та прост! преди 7 години
No further comment
86
5
 
7
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
И тези алчни кокошки сънуват Парламент.Също като онези от ДОСТ ,АБВ и РБ.Няма да стане.Със стари к..ви нов бардак не става.Омитайте се ,тиквени под.логи.
85
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 7 години
На тези ще им повярвам когато обесят Костов с главата надолу!До тогава могат да си пеят комсомолските песни в тесен семеен кръг.