650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?

Румен Радев изпълнява заръките на БСП, смята Горанов от ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2017 11:42 | 5 фев 2017 11:19,
270
650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?
Снимка: Булфото, архив

650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460. Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели.

Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов пред Нова тв.

Още по темата

"Пенсиите няма да стават 300 лева - не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт", уточни Горанов. 

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета пред ГЕРБ, коментира още бившият министър. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата, увери Горанов.

"Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен - те са вече по-богати", смята Горанов. Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа - с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.

Той препоръча да се изследва процесът с КТБ, защото лесно ще се види какво се е случило. Имало хора, които все още се захранвали "емоционално и финансово" от фалита. "Ние назначихме постоянни синдици и атакувахме всички сделки, но 90 на сто от тях са вече в съдебна фаза", напомни финансовият експерт на ГЕРБ.

"Концентрацията е един вид отсечка за много големите поръчки - има десетина големи фирми, които могат да бъдат изпълнявани от големи фирми. Не може да се дават на фирма с едноколесна ръчна количка", изтъкна Горанов. Той призна, че проблем с корупцията има, но правилата трябва така да се организира, че "администрацията вече да тежи на самата администрация".

"Министерството на финансите няма да има право да иска свидетелство за съдимост и за платените данъци - няма да се иска по повече от един път такава информация. Ако се съмнява и иска да го проверява, ще го прави по служебен път през НАП и останалите органи. Информацията към държавните органи ще се подава само веднъж, което ще облекчи бизнеса", изтъкна и друго готвено облекчение Горанов.

Според него президентът Румен Радев е върнал приетия в края на 43-ото НС Закон за концесиите, защото така иска БСП. По отношение на критиките на новия здравен министър Илко Семерджиев към предшественика му Петър Москов Горанов контрира, че само за последната година парите на здравната каса са били увеличени със 150 милиона лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
18
 
! Отговори
+++ преди 7 години
Е тия клесове от ГРОБ кат са 7 години на власт що не го напраиха до сега - дрън-дрън ярина - приятели на истината са всички тиквички - барбар с големата тиква.......
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПЕНСИОНЕРи аз се присъединявам към теб ! с две ръце макар да не следя с кого да се заяждам поради липса на разумни аргументи. На това му се казва злоба от вашите опоненти !да има как този Горанов ще ни убие нас пансионерите в капка вода. Такава некадърност и такава злоба ,въпреки голямата му усмивка на Горанов и Борисов се казва некадърност.И на некадърният пенсионерите му криви !
178
2
 
4
 
! Отговори
русофиль от Германия преди 7 години
До АнонименРазбира се че минималната ДЪРЖАВНО ОПРЕДЕЛЕНА ЗАПЛАТА БРУТНА ЗА 21 РАБОТНИ ДНИ И 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН Е 460ЛВ,Какво ти говорят чистачите на *** не е интересно А И ТЕ ЯВНО ТИ КАЗВАТ НЕТНАТА ЗАПЛАТА!................Нетна - брутна не признавам , не ми ли харесва заплатата давам газ и заминавам !Малко акъл имам ,ама на време го използвам !
177
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До към 217СигОрен съм, че си дементирал гласоподавател на ГЕРБ!
176
1
 
6
 
! Отговори
Умници преди 7 години
Само пишете и така е лесно! Отидете, вземете от богатите и дайте и на бедните! Историята познава такива революции. Хем сте недоволни, хем си стоите вкъщи на топличко пред големия телевизор и пред лаптопа и плюете и сте големи разбирачи. Но ефектът ви е нулев... Бля, бля бля....... това всеки го може, като бабите на седянка сте!
175
2
 
12
 
! Отговори
към 217 преди 7 години
До АнонименОООО бъди сигорен ,че аз както съм на 70 г. мога да се явя на състезание по обща култура ,история, образование,земеделие,добронамереност и ако не бързам няма и да допусна и една граматическа грешка и ще те ударя в земята тебе самонадеян младок ,но достатъчно мързелив дървен философ. Аз достатъчно съм видял и много такива като тебе ще ги сложа в малкият си джоб брато/нали това е вашият език /. Нахалството ви е в по-вече на вас самонадеяните привърженици на Герб!
174
1
 
13
 
! Отговори
НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА преди 7 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБАДЖИИ
173
1
 
15
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 7 години
ПОЖЕЛАВАМ МУ НА ГОРАНОВ ДА СЕ ПРЪСНЕ ОТ ЛАКОМИЯТА СИ И ЦЯЛАТА УМРАЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА ГО ЗАСТИГНЕ В ЩАСТЛИВИЯТ МУ ЖИВОТ В ПАЛАТА ,КОЙТО НАРОДА МУ ПОСТРОИ !
172
2
 
6
 
! Отговори
русофиль от Германия преди 7 години
650лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460.......................Лъжете че минималната заплата сега е 460 лв.!Имам колеги в България / чистачи на тоалетни / комуникирам с тях по скайпа и се оплакват ,че получават до 350 лв. ! Аз затова съм в Германия ,да чистя тоалетни и да получавам по-висока заплата и да имам по-голяма покупательна възможност от един учитель в България или в Русия ! Русофиль съм ама в Германия ! Черен съм ,грозен съм ама важен съм
171
0
 
15
 
! Отговори
Румъния преди 7 години
Колко сме зле,то в една Румъния минималната заплата от януари 2017г е 318 евро , а ние щели сме да гоним румънците по доходи,срам и позор.
170
0
 
12
 
! Отговори
Минчо преди 7 години
Ха,защо сега обещавате бе тиквеници на Тиквата? Къде бяхте до сега,за да го сторите? Или сега вашият вожд като си подаде оставката, сам без да са му я искали,ще се чудите как да се върнете? И разбира се, пак с лъжи и нови обещания за светлото бъдеще!? Махайте се крадливи Калинки!
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безсрамници....всички в затвора -до един...нямате възможност да вдигнете стандарта на една шест милионна държава,с работеща икономика,със цени по високи ор средните за Европа...крадци....Колко е продължителността на живота в България,докога хората ще чакат,ще ви избират,ще се карат със приятели и роднини заради вас,а вие ще ги лъжете и ще се надсмивате на беднотията им....Предатели ,скоро всички ще сте по затворите ...и ще плачете и молите за пощада България е велика държава ...
168
6
 
6
 
! Отговори
ВИДЯЛ преди 7 години
Горанов е приятел и последовател на Орешаски!!! И тоя много лъже!!!!
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знаете ли как в българия расте средната работна заплата ? за Горанов 5000 увеличение за пенсионерите 0.50 лв. за народ по 5 лева е осреднено всичко това е такава голяма средна работна заплата.....да ни завиди европеецът .....
166
2
 
9
 
! Отговори
МХМ преди 7 години
Този приятел на Орешарски трябва да отиде и той затворническото небитие!!!
165
0
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Де се задавиш дано от лакомията си !
164
2
 
27
 
! Отговори
nqkoi преди 7 години
Този наглец Горанов, когато беше на почти 18 000 лева заплата като директор в Общинска банка, ни учеше ако вземаме 400 лв. месечно как да ги харчим правилно. Излезе и информация, че къщата му е за милион евро. Сега залага ръстове на минималната заплата, естествено в интервюта, да не би да сте очаквали в бюджета или да внесе закон за увеличението. За 8 год. управление на ГЕРБ - 20 милиарда дълг и съсипана икономика, но според медиите ни ние сме в повече от прекрасно положение.
163
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Увеличение на заплатите:1. В бюджетната сфера са на ЩАТНИ ЗАПЛАТИ. 2. В бизнеса заплащането в производството е по ВРЕМЕННО-ПРЕМИАЛНАТА СХЕМА, тоест на норма, но има има и на щат. 3. Пенсиите.Според мен решението е в увеличаването по браншове на почасовото заплащане. Не може да работиш 12-14 часа за минимална заплата. Минимално заплащане - 10 лв/час. Извънредният труд да се заплаща двойно.
162
7
 
4
 
! Отговори
1500-лв заплата преди 7 години
ЩЕ СИ ОБРЪСНА ГЛАВАТА И ЩЕ СИ ТАТУИРАМ --"ГЕРБ " НА НЕЯ!ШЕ ВИ ШАШНЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
161
1
 
20
 
! Отговори
ha ha haaa преди 7 години
Каква средна заплата ги гони тези?????? 90% от хората работят за 600-700 лева!!!! АААААА, тези смятат БРУТНОТО!!!!!!!! А не знаят ли че 50% отиват като данъци и ддс?!?!