Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците

Въведоха и мандатност при депутатите – до 12 г. в НС
Обновена: 5 фев 2017 13:36 | 5 фев 2017 13:17,
131
Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП ще се избира пряко от всички членове на партията. Това решиха днес на червения конгрес, като за революционната промяна, налагана от Корнелия Нинова гласуваха 493 от делегатите. 86 бяха "против", а 37 се "въздържаха".

И до сега подобна възможност съществуваше в червения устав, но само като алтернатива на избора от конгрес, пише 24 часа.

Още по темата

 Нинова настоява за пряк вот, за да отговори така БСП на желанието на хората за промяна, изразено в референдума. Лидерът на социалистите ще се избира с гласовете на 50% от участвалите във вота членове. За легитимно ще се счита това гласуване, в което са участвали половината от членовете на партията.

Според данни от преброявания в последната година те са около 105 000.

Делегатите освен това решиха, че депутатите на Столетницата имат право да бъдат в парламента до 12 години.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидерката Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Нинова брои ли се мандата в СДС? След изборите е за пенсия. Този поздрав с изпъната ръка за кой вид социализъм е?
68
11
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Благодарение на ренегати крадци и предатели една от най старите най чистите и корави комунистически партии в Света беше превърната в свърталище на негодници и помагало на грабители на народни пари.Жалко за ентусиазма на моя дядо пролятата кръв по бойни полета от моя баща жалко за моя труд и идеализъм.Сбогом Партийо Любима пачи вай в по жълтите страници на историята редом с твой те мъртви синове защото живи вече нямаш.
67
8
 
10
 
! Отговори
Mincho преди 7 години
A mandatnost na tikvite koga?
66
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Промяната:Една бетонна глава след 12 години ще смени другаи толкоз !Стихове от Позитано
65
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви реформи?Не може повече от 3 мандата депутат? ОК, карам 3 мандата като комунист, после карам колкото ми душа сака като независим или минавам в друга партия. Тия и без това са се просмукали като метастази на всякъде.
64
4
 
20
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До горд бесепарЗависи какво имаш предвид под ""оправяне""...Ако влагаш някакъв сексуален подтекст съм съгласен с теб... Р. Овч например ни ""оправи"" много хубаво...
63
2
 
13
 
! Отговори
Иванчо Марйикин преди 7 години
Иванчо Чета коментарите и недоумявам. Толкова ли са тъпички някои хора или пак има платени ***? Явно има доста почмитатели на Делян Пеевски и обръчите от фирми на Доган, на Гергов и на скъпия бензин на Златев. Янаки си има работа и доходи. А това, че няма да бъде депутат не му пречи. Ще си се пенсионира като професор от СУ, като почетен професор на Шанхайския униерситет, най-голеимят и най-престижният в Китай и един от най-големите и престижните в света. Само че в ръководството на БСП няма да остане спирачка на олигархията. Само да си припомним:Първо. В Народното събрание против десни
62
1
 
2
 
! Отговори
по-малкото зло преди 7 години
До ленинИ к'во очакваш да се случи?!
61
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 74: "БСП има най-опитните кадри..." БСП има най-добрите идеи как да се раздават пари, които не си техни !
60
16
 
9
 
! Отговори
ленин преди 7 години
Е, след тия щедри обещания от страна на БКП /ГЕРБ и БСП/ няма как да не гласувам за Марешки!
59
29
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ преди 7 години
НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП И РУСКИЯ "КОМУНИСТИЧЕСКИ-КАПИТАЛИЗЪМ"!!!ПО-ДОБРЕ Е ПАК ДА СМЕ ПОД ВЛАСТТА НА ЕРДОГАН----ОТКОЛКОТО НА ДЖУДЖЕТО ОТ КРЕМЪЛ!НИКОГА ВЕЧЕ!!!!!!!!
58
24
 
19
 
! Отговори
горд бесепар преди 7 години
БСП има най-опитните кадри, и само те могат да ни оправят.
57
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са способни само да крадат и да фалират държавата!Каква промяна,какви пет лева?
56
10
 
17
 
! Отговори
,,Партията майка преди 7 години
Снимката с вдигнатата ръка много ми напомня за една друга така вдигната ръка преди около 90 години в една фалирала страна в Централна Европа!?
55
10
 
19
 
! Отговори
по-малкото зло преди 7 години
Не знам какво недоволстват специалистите отдолу, но четох програмата и промените, които са приели БСП и изглеждат по логични и приемливи в сравнение с "нищото", което предлагат останалите партии или готовите резултати на ГРОБ без обявен механизъм за постигане и изобщо липсата на достатъчно основание за извършването на някой промени.Пример - БСП заявява значими промени в механизма на образователната система, а Гробарите обявяват двойно увеличение на учителските заплати, ама на какво основание...
54
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 години
И кое точно не ви харесва?. Че не могат да се венчаят за депутатското място или че избора на председател трябва да е максимално демократичен..?!?
53
9
 
22
 
! Отговори
ДЕСЕН преди 7 години
Другарката Нинова си разчиства пътя. Само гледайте какви "нови" лица ще се пръкнат в челните места на листите. БСП и промяна са несъвместими неща.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много повърхностни и пубертетни коментари.Дебелият намек, че някои хора ни омръзнаха да седят толкова време в Парламента, се отнася и за другите партии.Аз съм този, който написах, че някои ще трябва да се разделят с хранилката, защото само това им е трудовият стаж.И получих огромно неодобрение, естествено!Партиите се различават по идеологиите си, а не по начина по който се прави частен бизнес и се краде на извора от европейските пари. Много добър ход и много драматичен за коджа ***.
51
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП - Най-антибългарската партия-Мафия !
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама, каква е "промяната" в "Партията" !?1.Една бетонна глава дали ще седи 12 или 24 години като депутат си остава - Бетонна глава.2. Една бетонна глава ако бъде избирана пряко, косвено или с поЧУКване си остава - Бетонна глава.