Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците

Въведоха и мандатност при депутатите – до 12 г. в НС
Обновена: 5 фев 2017 13:36 | 5 фев 2017 13:17,
131
Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП ще се избира пряко от всички членове на партията. Това решиха днес на червения конгрес, като за революционната промяна, налагана от Корнелия Нинова гласуваха 493 от делегатите. 86 бяха "против", а 37 се "въздържаха".

И до сега подобна възможност съществуваше в червения устав, но само като алтернатива на избора от конгрес, пише 24 часа.

Още по темата

 Нинова настоява за пряк вот, за да отговори така БСП на желанието на хората за промяна, изразено в референдума. Лидерът на социалистите ще се избира с гласовете на 50% от участвалите във вота членове. За легитимно ще се счита това гласуване, в което са участвали половината от членовете на партията.

Според данни от преброявания в последната година те са около 105 000.

Делегатите освен това решиха, че депутатите на Столетницата имат право да бъдат в парламента до 12 години.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидерката Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
12 год. мандат!?!?!? А на някой и 4 год бяха достатъчни да уредят децата си в ,,западащата ,,Америка. 12 -за по туткавите.
88
0
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Sega ,chakame 69 kongres.To, golemi promeni,napravo veliki....Kjorfisheci za balaci.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та сега ли се усетихте, че свинаря държи президента здраво за топките. Ако се чудите кой е президента на БГ то той се казва Гергата...Лека нощ.!!!
86
0
 
4
 
! Отговори
До аа1830 преди 7 години
Хорни корни !!!-----Как може да се отнасяте така прООООсташко и неуважително към другарката?Днешната младеж няма нИИИИкакви морални устои!
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На господин БЛЪФ му се вдига кръвното! Браво, Корни!
84
1
 
5
 
! Отговори
аа1830 преди 7 години
Хорни корни !!!
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за милионерите и свинарите няма ограничение в мандатите
82
5
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Това на снимката българският Хитлер ли е? Защо така поздравява другарите др. ***-***-я?
81
9
 
4
 
! Отговори
Чудех се дали няма преди 7 години
тайна договорка между БСП и ГЕРБ - Бойко да издигне кандидатурата на несимпатичната Цачева за кандидат-президент, та генералът да успее да спечели?Сега се замислих, дали пък няма още една договорка - БКП да издигне крайно антипатичната Корнелия, та Бойко за пореден път да стане министър-председател?Сигурно има и трета, и четвърта договореност - как да си разпределят апетитните постове в държавата, европейските пари и други благини.Гарван гарвану око не вади, а тези са с общ партиен произход!
80
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелийо,В село Крушовица не знаете ли кои са се поздравявали с "Хайл"?Непрекъснато правиш този жест.
79
3
 
6
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Още никой ли не е направил кулаж от тази снимка как кака Корни показва среден пръст?
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 95 И какво го интересува народа от т.н. промени в БКП-БСП и техните борби за власт . Всичко е пунта мара в тази терористична партия .
77
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Промените, които наложи Нинова все пак дават някакви надежди, докато в царството на тиквите процесът на гниене се развива с пълна пара!
76
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям успех голямо нещо..о..о . Разкара хората , които след неуспешното си прибиваване в СДС е приеха в БСП . Г-жа Лъжа е срамно петно в историята на БСП .
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 92За поклонниците на Господин БЛЪФ - малко ви остана!
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 87Помни и ти червен каскет . Много го искаш ти , но народа не е забравил грабежите и кражбите на БКП-БСП . Така , че на изборите ще се видим. А иначе халал да ви е г-жа Лъжа , която е срам за БСП .
73
3
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
Разказали сте много сполучливо механизма как едни партийци станаха седесари, после царисти, депесари, най-вече герберисти.Нека останат хората, които знаят защо се наричат социалисти.Ще се появят и нови, които знаят защо са социалисти.Има хора с убеждения и те не са между тези, които бродят по партиите и те никога, в никакви времена не могат да бъдат мои другари.Това си личеше още преди 1989 година .
72
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
искам да попитам некои от вик ловеч даде пресконференция какво става и какви са тия режими аварии сред зима даите информация на саитовете за какво сте там
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не, председателя не се брой. Председателя ще има ограничение за 8 години и два мандата - но оттук нататък, докато другите бяха 12 години ДОСЕГА.Затова някои като Янаки или Миков подскочиха, че това е саморазправа и овладяване на партийният апарат.
70
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помнете какво сте прочели.Нинова ще бие Борисов с 5%.