АБВ и "Движение 21": Десните са нашият противник!

Хората в Румъния са се "лашнали" по популизма, обяви Татяна Дончева
6 фев 2017 11:00,
42
АБВ и "Движение 21": Десните са нашият противник!
Снимка: Bulgaria On Air

ГЕРБ и десните партии са нашият основен противник. Това обявиха лидерите на новия ляв съюз между АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева.

Двете формации подписаха споразумение за общо явяване на праламентарните избори през март.

Днес Проданов и Дончева разясниха, че коалицията им е ляво-центристка алтернатива на БСП. Новият съюз щял да да даде реални решения за хората на наемния труд, за дребния и средния бизнес, които контрастират на популизма.

Още по темата

"Партньорството е мислено като стратегическо, което означава сериозни усилия за спояване на организационните тела на двете партии", заяви Дончева в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Проданов обясни, че и двете формации имат чуваемост и лансират леви послания, смятат, че е необходима повече солидарност, социална справедливост, повече държава в "добрия смисъл на думата".

"Дребният и средният бизнес трябва добре да помисли за своята привързаност към Веселин Марешки", призова още лидерът на "Движение 21" в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

На въпрос кой би бил техният потенциален коалиционен партньор в един следващ парламент, Дончева обясни, че те мислят за това "кой би бил техният потенциален избирател".

"За мен ГЕРБ и Марешки са най-невъзможните коалиции, не мога да се ентусиазирам и за малките десни формации, ако случайно влязат в парламента", добави Проданов.

Татяна Дончева коментира и протестите в Румъния. Според нея това, което се случва там означава, че хората са се "лашнали" по популистични обещания, но нямат трайна привързаност, нито са готови да понасят някакви тежести и дисциплини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
naistina li ima hora v bulgariq koito ne znaqt che Gotce i Dogan sa kuklovodite a Borisov tehen sluga zaedno s Tcatcarov
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТА ВИЕ СТЕ ЛЕВИ ТАКА ЛИ ? И КОЕ ВИ Е ЛЯВОТО ? МИЛИОНИТЕ ВИ ,ХОТЕЛИТЕ ВИ , ЛЪЖИТЕ ВИ ? АКО ВИЕ БЯХТЕ ЛЯВИ ЩЯХТЕ ДА ПЕЧЕЛИТЕ ВСИЧКИ ИЗБОРИ В ТАЗИ СИРОМАШКА ДЪРЖАВА. НО ВИЕ СТЕ САМО КРАДЦИ И В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ЛЕВИ ,НЯМА ДЕСНИ ИМА СВРЪХ БОГАТИ С ПАРИТЕ НА НАРОДА И БЕДНИ ! И НЕ МИ КАЗВАЙТЕ ,ЧЕ ГОЦЕ Е ЛЯВ....ТЕ ЛЕВИТЕ ЧЕ СА БАНДИТИ ТАКА Е НО ИНАК КАТО ГИ СЛУШАШ КОЛКО СА ЛЕВИ........ВСЕ ГОЛЯМА ГРИЖА ЗА НАРОДА....
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като няма кой , румънците са ти виновни.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в Румъния са се "лашнали" по популизма, обяви Татяна Дончева----------------------------И това го казва адвокатката на Цецо крадецо който се крие в Белград
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че десните са техни хора,а теорията е една от феодализма към социализма,ако може и комунизма,ама той се несъстоя то ли зарад калинки или къртици го оплоскаха,заведоха го кат социализъм дет щял в едно да се слее с капитализма сигурно в предвид на сега капитализъм на всички капитали в разнообразие от разни групи в една група ударно до една,ако не се получи се минава към феодали по групи или феодал на група калинки кат хвъркащи с книжа за ценз,положение и за оправдание социални групи и робовладелци
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Дончева да каже как прокара скандалната поправка ВАНКО1, после да каже, че е адвокат на Цветан Василев и след това да говори каквото си иска.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускотурските партии наричат българските партии противници и вратове !
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ до вчера бяха дружки с ГЕРБ в управлението днес десните са ни противник...фурнаджийски лопати.Дончева с нейното Движение се ...напъва....от сума ти време да се докпа до Н.С.Ама като гледам процентите и този път няма да я огрее....
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият съюз категорично няма да мине границата от 4%.
22
5
 
10
 
! Отговори
над 16 млрд. заеми преди 7 години
ГЕРБ се научиха как да управляват "успешно". Теглят над 16 милиарда заеми, крадат почти всичките, а с останалите милиончета закърпват положението. Сега се очакват нови над 16 милиарда заеми, които ГЕРБ ще откраднат,, а ние ще плащаме.
21
0
 
1
 
! Отговори
асд преди 7 години
що не сте сложили видео бе тиквеници
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Татяна Дончева се е лашнала към старческото слабоумие, за да ми излиза с такива изказвания в предизборна обстановка.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ - леви? Сериозно? И пенсионната им реформа, и тя ли е лява?Румънците се били "лашнали" по популизъм ... значи да искаш затвор за крадците на едро, за крадците с власт е популизъм...Еми, много са леви! Чак леваци. Надеждата е, че леваците, които ще им се хванат, ще бъдат малко.
18
0
 
6
 
! Отговори
izh преди 7 години
Мутренска адвокатка и наследници на заема теглен от държавата за Белене. Вместо да са в затвора воглаве с башовете си ги канят от студио в студио. То че медиите са от същата пасмина е ясно, като се позаинтересоваш кога са почнали и кой е дал началния капитал, ама поне малко срам да имат. Буклуци
17
0
 
7
 
! Отговори
Ре: "До 21" преди 7 години
Пропуснах, че няма да гласувам и за БСП.Това е ужасно и отчайващо, уж навремето бяхме по площадите за правото на избор.А сега се оказа, че отново си сведен до само един. Да гласуваш против някого, а не за някого. Няма нищо по-унищожително от омразата.Пълно отчаяние. (теглят 20 милиарда - народа мълчи, увеличават ток, парно, вода, билет - народът мълчи) Живея в свят на Оруел, едни и същи лица от медиите и промиване на мозъка. Аз ли не съм нормален?! В Библията пише:"по делата ще ги познаете.."
16
4
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Този въпрос го задавам от 27 години? За кого да гласувам, като няма за кого? Отговор няма и сега няма. Още преди 27 години ми беше ясмо, че за СДС не трябва да се гласува, за БСП също не трябва, но за кого?
15
4
 
4
 
! Отговори
Няма за кого?! преди 7 години
Кажете ми за кой да гласувам?!Няма да гласувам за ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ, АБВ, БДЦ, ДОСТ, Движение 21. Няма да гласувам за партия на Христов - бивши ОДС, СДС - та.Марешки. Няма за кого.Може би ще гласувам за някакъв вид коалиция на Кольо Босия, Минчо Христов, Стела Банкова, Велизар Енчев. Но те никога няма да минат бариерата и да направят коалиция от партии, или да влязат в политиката.Няма за кой да гласувам. Все едни и същи, или техни производни уж "нови".Огромна безнадежност и отчаяние.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези и те какво се пънат .Борят се единствено за партийната субсидия , щото много добре знаят накъде са.
13
4
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
Не са десни:"ГЕРБ и десните партии са нашият основен противник. Това обявиха лидерите на новия ляв съюз между АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева."От всички страни "стъпаловидно" се подготвя преминаване към "Вън от Ес", залага се на ОТРИЦАТЕНИ емоции и настроения и отново "дружба със СССР(РФ).. едва като дойдат спецотрядите на чеченците, ще се разбере, че НЯКОИ идеолози на излизането от ЕС си живеят в ЕС и САЩ на свобода, а други са върнати в годините на "соцравенството"
12
3
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Дано вършат тази работа! Има нужда!