ГЕРБ + БСП = Не! Желаните: Воля, РБ, Патриотите

ГЕРБ обещава удвояване на учителските заплати
6 фев 2017 09:50,
119
 ГЕРБ + БСП = Не! Желаните: Воля, РБ, Патриотите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Милена Дамянова от ГЕРБ потвърди в "България сутрин" заявката на партията, че ако се върне на власт ще залага приоритетно на образованието и двойното увеличение на учителските заплати.

"Определяме образованието като национален приоритет. В ГЕРБ работим за БВП от 120 млрд. лева. Двойното увеличение на заплатите на учителите също е предвидено до края на мандата. Имаме изчисления, които се базират на развитието на икономиката. Бизнесът плаща заплатите в България", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Милена Дамянова настоя, че партия ГЕРБ никога не е залитала в популистична посока.

"Далеч сме от партиите, които в предизборна ситуация размахват лъжи и обещания", каза тя и добави, че разполагат с конкретен план на развитие и мерки, които се базират на изчисления.

Тя обясни, че обещаното увеличение не се е случило до момента, защото управляващата партия е трябвало да плаща за "скъпите играчки на БСП като КТБ и Белене".

Според Дамянова добре развита икономика се постига само с качествено образование, а заделените средства не трябва да бъдат по-малко от предходната. По думите й ГЕРБ отделя по минимум 135 млн. годишно за образование.

"Категорично няма как да има коалиция с БСП, ние сме прекалено различни", увери Милена Дамянова.

Като естествен партньор на ГЕРБ в евентуално бъдещо управление тя посочи партия от семейството на ЕНП. По думите й партията би се коалирала с Реформаторския блок, "Воля" и "Обединени патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
56 - реферндума кой да го приеме, като няма парламент? това не се прави в дванадесет без пет! Вероятно следващия парламет ще го приеме.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки през ден плюе по БСП и говори колко хубаво било при Герб, видя се вееч чия патерица ще е той. този няма за два грама мозък, говореше, че е борец против статуквото, нима именон Герб не го олицетворяват? Социолозиет го "помпат" взила 4,4 процента, взимал 5 процента, аз ви кавам че ако вземе над 3 ще е успех - поне 70 процента, от неговия вот бяха антисистемен вот.
46
1
 
1
 
! Отговори
Lamm преди 7 години
Bg izmennici ot ns, ms, nad 400 partii ste gi izbesim ili vzrivim predi 3 mart.Obestano.Bg narod nema nujda da e v zookletka na eu s nai-niski dohodi i nai-niski stokovi ceni. Desetki i stotici godini nashite nai-blizki sasedi ot gr, tr, makedonia, serbia, kakto i po-otdalechenite sasedi ot eu, usa se oblagodelstvat ot niskite ceni i niskite zaplati v rbg i idvat na turizam da ni izkupvat na bezcenica tonove visokokachestveni stoki i milioni bulgarski visokokachestveni chasove nai-eftin trud.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
почти сигурно ще се ходи пак на изобри. Воля изобщо няма да има тези проценти, които и дават платените социолози, а Герб и Пф заедно трудно могат да надхвърлят 40-45 процента, същото еи с БСП и ПФ,, ДПс сигурно ще извади поне три проценат по-малко от ПФ. така че пак ще има нови избори.
44
0
 
9
 
! Отговори
разнобой преди 7 години
Вие искате стабилна държава с повишаване на доходите,а ТЕ искат само да крадат!На това му викат разнобой в приоритетите!Баси израза!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно ГЕРБ, Воля на Марешки и обединението на телевизия СКАТ+македонци+телевизия Алфа, ще има малко над 120 депутати, примерно 121 или 123 депутати, което означава, че на първо време ще могат да съставят правителство и без ДПС, които неофициално ги подкрепят. Ако обаче нямат мнозинство, ще трябва или да включат официално и ДПС в управляващата коалиция или пак избори.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки създаде партията си, за да подкрепи Герб. Това се вижда и с просто око. Всичко е сделки и задкулисни уговорки. Лошото е, че която и партия да погледнеш, е отчайващо.
41
2
 
12
 
! Отговори
БОКО ТЪПОТО преди 7 години
Аз ви крада, а вие ми се радвате.
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи гледах Марешки по Нова тв, и се потвърди моето мнение , че е мафиот ,който иска да влезе в парламента ,с цел да има имунитет и да не бъде воден под отговорност за натрупаното си по кой знае какъв начин 200 милионно богатство,и естествено(макар че отрича) да бъде "съдружник"на другия голям мафиот.Повтаря като латерна думата КАРТЕЛ и се обърка като пате в калчища, след много точно зададените въпроси на Лора Крумова.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформаторския блок дали ще бъде реформиран без буржуата Кънев? Или няма да им стигнат силиците без него?
38
2
 
15
 
! Отговори
Патриоти????? преди 7 години
"Патриотите пък каква подкрепа заслужават като бяха патерица на Герб и се криеха под шлифера на Тиквата! Защо не искаха увеличение тогава на доходите и да напуснат коалицията ако това не се случи!Ама Валерката лапаше и му беше добре в краката на Боко!
37
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 7 години
ГРОБарите обвинява другите патии в популизъм като обещаваха подобни неща, сега те ги надминаха. Голям е страха да изпуснат властта. Ако няма власт може да им изкарат керливе ризи. Във властта се чувства защитени.
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление най-вероятно пак ще ни управляват същите: ГЕРБ+ДПС, гарнирани с така наречения реформаторски блок и Воля на Марешки. То и досега ГЕРБ управляваха с ДПС, но ДПС неофициално беше във властта. Не знам защо на ДПС й отреждат толкова малко проценти на изборите, а те ще имат примерно 15%, което ги прави трета сила, а не 6-8% както ни лъжат сега.
35
2
 
12
 
! Отговори
БОКО ТЪПОТО преди 7 години
Аз лъжа, а вие ми вярвате.Затова се разбираме.
34
1
 
5
 
! Отговори
Капанар преди 7 години
До АнонименАко бе врено, Марешки щеше да ореве телевизиите.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В края на мандата.....ами дотогава инфлацията ще се е утроила , и учителите пак ще бъдат на опашката.Явно големите пари от Европа ще бъдат за образование занапред , и затова ще му обърнем ВНИМАНИЕ.
32
13
 
2
 
! Отговори
да така е Странджа преди 7 години
Изумих се от дългия списък кремълски *** гастролиращ по нашите сайтове... - но и те се ошашавиха горките - за кой ли път вече ту плюят по Ердоган, ту му се кланят... - опорните точки от Кремъл бързо сменят посоките... - и сега за капак, въпреки поклоните към бай Доналд... - и той взе, че ги нахока... - е, как няма да пият бояришник...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тези алтернативи бе. *** в България почерпили челен опит от американските такива. Алтернативи.
30
2
 
8
 
! Отговори
Алтернативен факт преди 7 години
ГЕРБ били различни от БСП.
29
0
 
8
 
! Отговори
до някоя си преди 7 години
Кажи направо че ще ни оправяш 800 дни. Верваме ти. Поне си от правилния пол :)