Радев ни видя като остров на стабилността на Балканите

Президентът: У нас има стабилна политическа обстановка и ясни приоритети
29
Радев ни видя като остров на стабилността на Балканите
Снимка: БТА

България е стабилна държава, тя е остров на стабилността в целия балкански регион, нищо, че имаме предсрочни избори и служебно правителство. Това заяви българският президент Румен Радев, който участва в Берлин в Икономически форум за България. Държавният глава отбеляза, че у нас има стабилна политическа обстановка и ясни приоритети. Той обърна внимание на постигнатото от България - реален икономически растеж, инфлация около нулата, осем процента безработица, ръст на износа.

За нас е важно да създаваме добър бизнес климат, който да привлича инвестиции, за да убеждаваме хората, че си струва да инвестират в България, посочи Румен Радев, цитиран от БТА. Той подчерта като позитивни фактори ниските данъчни ставки и желанието на българите да развиват държавата си.

Все пак президентът призна, че има и някои слабости. "Все още не сме създали тази стабилна и прозрачна среда, не във всички региони на България има подходяща инфраструктура, има дефицит на квалифицирана работна ръка", посочи той.

И посочи ролята на президента - да обединява усилията на институциите и на цялото общество за непримиримост в борбата с корупцията и престъпността. "Стараем се да използваме по най-добрия начин средствата по еврофондовете, за да изградим добра инфраструктура, която да подпомага развитието на бизнеса, стараем се да подпомагаме образованието и науката и във всички партийни платформи образованието е абсолютен приоритет", каза още държавният глава пред участниците във форума.

Обръщайки се към потенциалните инвеститори, президентът заяви, че България е отворена за диалог и съвместна работа. "Ще намерите добра основа, която ще гарантира възвръщаемост", посочи още Радев.

Президентът на Република България е на еднодневно официално посещение във Федерална република Германия и по-късно ще разговаря с председателя на Германо-българския форум Гернот Ерлер, а така също и с Негово Високопреосвещенство Антоний - Западно и Средноевропейски митрополит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ало преди 7 години
А какво искате ? Да плюе България ? Малко ли я плюха разни предатели ? Един държавник трябва да говори така !
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересуват ме повече подробности от разговорите му с Негово Високопреосвещенство Антоний! Все пак летяха с правителствена делегация до Германия за да се срещнат!
16
2
 
2
 
! Отговори
балама преди 7 години
"Стабилни" на третото дъно, преди да се сринем в ада на хаоса и унищожението.
15
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
винаги съм казвал истината рано или късно излиза наяве а аз никога не бъркам що ли щото мислим а на тия със злобата и зависта много им здраве на другаря радев приятен купон да му е сладко
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кои бяха глупостите, че загубихме милиони от Южен Поток и от Белене, или че на Бойко *** източваха заема през БНБ? Ама понеже медиите ги замитат под килима тези неща и овцете си блеят.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Хаха, какви клоуни коментират тукти и за клоун не ставаш, да пишеш такива глупости!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, какви клоуни коментират тук :)) Ама бързо забравихте заема от 16 милиарда, който уж беше да рефинансираме дълга. Ама вместо да рефинансираме дълга, рефинансирахме джоба на разни Бойкованченца май? А референдума за Белено помните ли го? А Южен Поток? *** народ, слаба държава.
11
6
 
6
 
! Отговори
е т'ва е! преди 7 години
"Радев ни видя като остров на стабилността на Балканите"Радев прогледна с очите на Борисов и изрече неговите думи. Браво Радев!
10
2
 
3
 
! Отговори
хахахаааа........ преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНе се притеснявай, утре ще е извън ЕС...
9
0
 
10
 
! Отговори
Обаче преди 7 години
Как му се виждат конците на тая снимка.
8
10
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Г-н Президентът успешно води българите към стабилност, предсказуемост, колко спортни зали построихме, фабрики, магистрали, детски гтадини, общините станаха градини, Катар казаха колкото агнета произведем всичките ще ги изкупят, границата пазим Камерън видя от джипката, папите ни уважават...Браво!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега к'во да продадем освен чехите и унгарците да си поделят енергетиката ? Да дойдат и ингилизите и да си поделим с тях хотелиерството и напред Да живее Брюксел ще чакаме на помощи като социално слаби и едни други.
6
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Кака Корни е в шок... - Ламбо също... - всичко било готово самальотчикът да посети Масква, а той избра лошия Запад... - позор...
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8!Е де да иде, у руско ли? Там докато иде ще го посрешнат с думите "Вие Бьлгаритедьлжите 1 милиард на русия"
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя ако тъй продължва да се кланя към Брюксел ще ми падне в очите поканете тука всички нека ни изкупят и да приключваме.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Президент, обещахте че всеми който е бъркал в меда, да си получи заслуженото. Ако трябва герберите да строят нови затвори със собствените си ръце и после да влизат вътре, защото няма да стигнат!
2
3
 
13
 
! Отговори
От днес Гербер преди 7 години
Новия президент на Бьлгария от партията на БСП казва че Герб са оставили хазната на +! Е тогава герб е стабилна партия! Догане, кои са мутрите тогава?
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами на такъв форум така се говори. Какво иначе да им каже, че инфраструктурата е зле, че след 3 г. по официални данни всеки четвърти в трудоспособна възраст ще е от малцинствата, т.е. крадлив и без трудови навици? На такива форуми се лъже и маже, та дано някой се излъже и дойде да инвестира. Но иначе е говорил без преводач и на немски, браво за което.