Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана

Партията ще се бори за самостоятелно управление, заяви тя в "Денят ON AIR"
87
Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ ще се бори за самостоятелно управление, рано е да се говори за каквато и да е коалиция. Това заяви бившият социален министър Зорница Русинова в предаването "Денят ON AIR".

По думите й от политическата партия не са притеснени от социологическите изследвания.

В политическата платформа на ГЕРБ за следващото заявено управление за 4 годишен мандат сме заложили на първо място на растеж, развитие и икономически просперитет, посочи Русинова. По думите й в центъра на политическата платформа на ГЕРБ е семейството, човекът и оттам нататък ще извеждат основните приоритети за благосъстоянието на хората в България, повече сигурност, стабилност, повече справедливост в държавата.

Политиците трябва да бъде откровени с данъкоплатците, защото се разпореждат с парите им, подчерта Русинова.

"Това, което ние предлагаме като социална политика, е базирано изцяло на опита, който имаме до момента и преформатиране на част от социалните политики. Принципът на социалната политика досега беше базиран по-скоро на равно раздаване, а оттук нататък категорично предстои едно цялостно променяне на социалния модел. Средствата, които се отделят за социална политика, трябва да отиват в конкретното семейство, конкретният човек с увреждане, за да посрещнем нуждите му. Досега всички помощи бяха изравнени. Категорично ще има разлика", съобщи тя.

Според нея, ако искаме в България да има високи доходи, единственият начин това да се постигне е чрез добро образование. По думите на Русинова трябва да се инвестира в добри учители и в материална база, а социалните помощи за деца, които не посещават учебни занятия, да бъдат спирани.

Бившият социален министър коментира и какво предвижда програмата на ГЕРБ по отношение на Минималната работна заплата (МРЗ): "Тя не е пречка. Тя служи за доход на хората, които са без квалификация и образование. Когато говорим за МРЗ нека боравим с цифри, а не с лъжливи или популистични изказвания. За миналата година тези, които получават минималната работна заплата са 63 хил. души на близо 3 млн. работещи в България. Това са данни на НАП."

Друго нещо, на което ГЕРБ ще заложат, е промяна в администрацията. По думите й общините ще бъдат в полза на бизнеса. Тя добави, че това няма да стане за сметка на работните места в администрацията.

Вижте какво каза още Русинова във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко като идването на Спасителя от 2000г го чакат, ама той все не идва спуснал се от звездите на бял облак и заченат непорочно от еврейката. Същото е с демокрацията все чакащ непорочните, ама те все не идват чакайте си още 2000 г.
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде ПО-ЧОВЕШКИ ориентирана"---Признават си какви са били. Само, че от майм-унски до човешки еволючията е много дълга. Няма да успеят навреме.
20
0
 
28
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Сменете дилара само вицове разказвате
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде малко в опозиция мила, не се напъвай толкова с обещания !
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека се бунтуват румънците туй е една от илюзиите че можеш да си търсиш някаква справедливост и чувството за свобода. Демокрацията е най-смотания строй измислен от кой, от въшливите византийци бащи на Плутокрацията те и гърците се бунтувахa.
17
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
И такаааааа, виждам тук как всички правим само бля, бля, бля а в същото това време РУМЪНСКИЯТ НАРОД СЕ БУНТУВА И ПРАВИ ИСТОРИЯ, А? Плосто наистина ще се окаже че сме си лош матрял, както казваше на времето великият ВОЖД мислителя капацитет другаря мадойко борисоff.
16
0
 
26
 
! Отговори
БиБи преди 7 години
Г-жо Русинова, за такива като вас важи поговорката "Кога стана коминочистач, кога му почерня З.....а." Оставете над проблемите за евентуалното бъдещо управление на ГЕРБ да се мъчат Б.Б., Дончев, лейди Бъчи, леля Цеца, Павлова, Петкова, Василева и т.н. Защото сега е сезонът на обещанията, но сетне следва истината на изпълненията на тези обещания. Нищо чудно кабинетът ББ-3 (ако дойде на власт) да изкара не повече от 6-8 месеца.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партията ГЕРБ ще види управление през крив макарон.На тези избори ще бъдат пратени в историята,като партия работеща против интереса на народаи за интереса на англосанксонските ционистки поробители.Под маската на ценности, вземаше вредни решения за народа.Да живее България.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ниe от личен опит научихме, че опита който имате е крайно недостатъчен я идете си вижте кметовете.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо по същество не виждам освен обичайните лялякания заема как ще връщате туй кажете ясно и точно и без дълги разяснения кой е виновен.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батце, пак се мъчи да изкара гълъбче от ръкава, обаче сори, този път номера не минава ! Да идват следващите кл0уни(за съжаление)
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как сам ми е писнало от всички видове така наречени политици-лъжци и мошеници сама и сама да са до парите-ВЛАСТТА !! 27 години СТИГАТ !!
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото което може да ни обещаете е нов заем от 16 милярда... Сбирщина от профани. БСП-то пък са сбирщина от ерудирани измамници от най-долна класа и стара комунистическа закваска, има още 2-3 раздробени шмекерджийски партии и разбира се стожерът на българската демокрация ДПС-то... Както и да го погледнете няма печеливш избор...Математически изборите в България се свеждат до въпроса "В една торба само с черни топки, колко пъти трябва да бръкнете за да извадите бяла топка?"
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въх, кЪк *** зарадвахте, ш' си счупА краката да гласувам за вас !
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По селата цари особенна човечност и справедливост, ама как да погледнете там какво ви интересуваше какво става ? Hай-важен беше пръстовия отпечатък.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия нямаха ли двата предни мандата. Какви са тези лакардии сега - добро образование, щели да спират помощите на ромовете?!?! Ти не ме гледай какви ти ги говоря, а какви ги върша!
6
2
 
35
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Нищо конкретно само кьор фишеци .Тия въобще не са наясно с проблемите само блъфират
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,че то ГЕРБ винаги е била човешки ориентирана, но само за "наши хора"....
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-човешки към кой ? Пак ли ще решаваме проблемите на ЕС със бежанците и гърците кучета да го ядат такъв ЕС нямаме ли си дотатъчно вътрешни проблеми ?
3
3
 
26
 
! Отговори
Маришки преди 7 години
Ко? Нье е!