БСП лява България вече е коалиция БСП за България

Обединението засега е на 6 партии, ще се включат и 10 сдружения
81
 БСП лява България вече е коалиция БСП за България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия".

Още по темата
Новата коалиция ще се казва "БСП за България", съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Името на коалицията беше утвърдено от заседанието на 49-ия Конгрес на БСП през уикенда.

"Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи", коментира тя.

Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България. Тя посочи, че досега в коалицията "БСП лява България" са били 13 партии.

Нинова коментира, че не рискуват с намаляването на броя на партиите в коалицията, защото залагат на почтеност. По думите й не винаги механичен сбор от партии води до по-голям резултат.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя.

Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения.ато намали с 2/3 броя на партньорите си БСП оряза и партийната субсидия на коалицията.

Заложили сме на принципност и почтеност, заяви Нинова.

Тези партньори, които остават в коалицията, са съгласни да играят с БСП за всички видове избори, а не както досега само за парламентарни, и приемат предизборната платформа на соцпартията, сподели тя.

Лидерката на Столетницата обясни, че като знак, че БСП ще работи за намаляването на субсидиите, е разписаното в новия договор намаляване на субсидиите на партньорите от 75 на 50%.

Предизборната платформа на БСП струва 1,9 млрд. лв. на година и тя е разписана по мерки и пера - както с източник на средства, така и за какво ще бъдат харчени, обясни още Корнелия Нинова.

И така обори твърденията на десните, че червената платформа струва 14 млрд. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: БСПкоалицияпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Нинова, фокусирайте кампанията върху най-неграмотното население и по ромските гета. Преместете си централата от позитано в маалата и да се раздават 24/7 кебабчета!
17
1
 
12
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Дорде българинът не разбере , че всички тия са лъжци и маниполатори и не започне сам да мисли за себе си и да се труди за себе си а не за политическите , икономическите и социални лъжци и държавни търтеи няма да прокопса.Да ги видим тогава какви ще ги приказват по разни медии тия маниполатори безмозъчни.Един гвоздей не могът да забият,да лъжат обаче са ненадминати.Стара като света е скоропоговорката :-"ори,сей,жъни,мели,печи, яж".Такава е истината а не тинтири-минтири.Боже, Боже , опази България
16
1
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До ПешкоДобре си сменил аватарчето, само че старото си беше по-добро!
15
2
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
"Принципност и почтеност" с принципните и почтени Гергов, Р Овчаров, Дражко Стойнев, Кире Добрев, че и самата почтеност Нинова. Кой ли се връзва още на другарите кутевци
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, другари! Значи общо 6 партии са в тази коалиция. Аз ще бъде оптимист и предричам, че на изборите ще вземат общо 6%! Знам, знам, няма как да се случи и вероятно няма да преминат бариерата от 4%, но аз вярвам в светлото бъдеще. Все пак отново ни беше обещано, как да не повярва човек?!
13
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Хайл Нинова! У лево, у лево, ама сте по-десни от всички партии в България! ВЪВЕДОХТЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК И ОШУШКАХТЕ НАЙ-БЕДНИТЕ! Голямата заслуга е на Станишев, дето сега се скъсва да те хвали!
12
7
 
5
 
! Отговори
До пост. № 14 преди 7 години
За Хасково не е вярно ! Тук не само шест , а цялата областна организация на ГЕРБ е преминала на страната на БСП, без координатора , разбира се. Делян Добрев няма как да напусне ГЕРБ и да подкрепи колегите си в Хасково. Той има мярка за неотклонение "подписка" и не може да напуска София.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Нинова е изгонила ромските партии от коалицията! Крайно време беше!!!
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия като сложат България и народът плаща масрафа, няма ли да каже защо правителството на БСП е отпуснало пари за Ечемишка, а ремонт не е направен. И пак България ще е осъдена, заради тяхната некомпетентност и пак български народ ще плаща!
9
2
 
6
 
! Отговори
Вярно ли е ? преди 7 години
Прочетох в други три сайта, че областни структури на ГЕРБ преминават към областните организации на БСП в градовете Сливен, Хасково, Ямбол и Бургас. Шефът на ГЕРБ в Ямбол - Георги Славов и кмет на града лично твърди това, координаторът на ГЕРБ в Хасково - Делян Добрев също е потвърдил , че шест от общинските структури в област Хасково са преминали към БСП. Някой знае ли това дали е вярно ? Да, членовете на ГЕРБ преди това са били членове на БКП, но не ми се вярва това да се е случило.
8
2
 
7
 
! Отговори
До 9-И ко стана бе, преди 7 години
анонимко?Точно по времето, когато е гласуван цитираната от теб Конституцията, твоята скъпа БКП ударно внася екзотичен етнос от съседните държави.И вместо да се погрижи да бъде спазена ал.3 от чл.38 ("Родителите ... са длъжни да се грижат за отглеждането на своите деца"), БКП тръсна тази грижа на гърба на всички нас (да финансираме изхранването на шведчета).Но спази другото - родителите да им дадат комунистическо възпитание - да ги учат да присвояват безнаказано онова, което сме създали с труд
7
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 7 години
Чудесен поздрав с ръката на другарката Нинова.Само малко фотошоп е нужен_да и махнат очилата.,малки мустачки,и шапка.Чудна прилика!С кой??
6
3
 
11
 
! Отговори
Андрешкови размисли преди 7 години
Интересен жест е направила *** с дясната си ръка, на снимката.Човек се замисля, дали се готви да граби от държавното с пълни шепи или е замахнала да удари всеки,който би й попречил на грабежа?Или има и двете намерения?Приватизацията на "Техноимпекс" е била само генерална репетиция.Трудностите около приватизирането на "Булгартабак" също са били репетиция - да се научи какви маневри да прави, когато и други лакоми хора имат амбицията да присвоят нещо и не им липсва защитен чадър и як гръб
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конституция на Народна република България от 1971 год.Член 1(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.Член 38(1) Бpaкът и ceмeйcтвoтo ca пoд зaкpилaтa нa дъpжaвaтa. (3) Съпpузитe имaт paвни пpaвa и зaдължeния в бpaкa и ceмeйcтвoтo. Рoдитeлитe имaт пpaвo и ca длъжни дa ce гpижaт зa oтглeждaнeтo нa cвoитe дeцa и зa тяxнoтo комунистическо възпитaниe.Член 39(1) Възпитaниeтo нa млaдeжтa в комунистически дух e зaдължeниe
4
2
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До снайпера 1Оправи ми настроените с въпроса си, поздравления! :))
3
3
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
*** тафталогия. Все едно ще има БСП за Македония, БСП за Филипините
2
9
 
15
 
! Отговори
К Добрев преди 7 години
"а политически съюз от съмишленици". БКП обича да гърми църкви . От св. Ал. Невски ли ще почнете ?
1
3
 
16
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Тази снимка вече талисман на сайта ли е!?